Les seleccions catalanes sub 16 i sub 18 femenines s’emporten tots els punts possibles d’aquesta primera fase del Campionat d’Espanya de Seleccions, després de superar a Navarra i Castilla La Mancha.

" />
Catalunya s'emporta els 6 punts
| 22/12/2011

Del 20 al 22 de desembre es disputa la primera fase del Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques Femenines sub 16 i sub 18 al Municipal Vilanova i la Geltrú (Ronda Sant Jordi, s/n. Vilanova i la Geltrú. Barcelona).

Les seleccions participants són: Castilla La Mancha, Navarra i Catalunya.

La convocatòria oficial de la selecció catalana sub 16 femenina, facilitada per la seleccionadora Alba Vilàs, és la següent:

CONVOCATÒRIA OFICIAL SELECCIÓ CATALANA FEMENINA SUB 16

La convocatòria oficial de la selecció catalana sub 18 femenina de la seleccionadora Natàlia Arroyo és la següent:

SUB 16

NAVARRA: Ma Leyre Elizalde, Eider Escudero, Janira Espinazo, Eva Maria Gil, Naiara Saralegui, Ainoha Clemente, Maite Oroz, Carmen Gaibiro, Carmen Simón, Maria I. Torral i Nerea Ayensa.

Canvis: Entra Ane Lorea per Naiara Saralegui (min.43), entra Susana Gil per Ane Lorea (min. 50); entra Carlota Ursua per Carmen Gaihirio (min 65) i entra Maider Leoz per Carmen Simon (min.70).

CATALUNYA: Marta Guixeras, Nuria Garrote, Joana V. Vega, Alba Llaras, Carla Moyano, Carola Garcia, Tania Moyan, Ma del Pilar Garrote, Judith Fernández, Queralt Torradeflot i Ariadna Franch.

Canvis: Entra Andrea Granados per Ma del Pilar Garrote (min.30); Entra Judith Rivero per Ariadna Franch (min. 40); entra Laura Abad per Judith Fernández (min. 66) i entra Naomí Garcia per Queralt Torradeflot (min. 78).

Gols: 0 - 1 (min. 8) Judith Fernández; 1 - 1 (min. 14) Maite Oroz; 1 - 2 (min.18) Judith Fernández i 1 - 3 (min.61) Judith Fernández

Àrbitres: Sr. Abraham Martínez Sáez, Sr. Andrés Peña Pablo, Sr. Sergio Pérez Sánchez i Sr. Adrián Moreno Vinco.

CRÒNICA: Catalunya ha marcat un gol molt matiner, als 8 minuts de l’inici del partit, fruit d’una combinació molt bona de la pilota i que Judith Fernández ha materialitzat. La selecció de Navarra aguantava la pressió constant de les catalanes i, al minut 14 els hi han xiulat una falta aprop de l’àrea petita que Maite Oroz ha aprofitat per marcar l’empat.

Catalunya no ha tardat en reaccionar i quatre minuts més tard, Nuria Garrote ha centrat una pilota per la banda dreta i Judith l’esperava al punt de penal per rematar de cap.

La qualitat i el físic de Catalunya s’ha imposat al llarg del partit i ha ocasionat que Navarra quasi bé no sortís del seu camp i es tanqués. Al minut 61, Judith Fernández ha marcat tercer gol per les catalanes que ha suposat el seu hat trick i el primer triomf per la selecció.

SUB 18

NAVARRA: Maialen Villanueva, Patricia Asiain, Rebeca Rubio, Isabel Martínez, Maria Borobia, Aida Irigoyen, Izaskun Baquedano, Izaskun Leoz, María Díaz, Paula López i Irati Tejada.

Canvis: Entra Nahiara Sánchez per Paula López (min. 45); Entra Vera Rubio per Irati Tejada (min. 45); Entra Pilar Chocarro per Izaskun Baquedano (min.62) i entra Carlota Bozal per María Boroboia (min.82).

CATALUNYA: Mireia Nagel, Maria Estella, Maria Ramos, Elba Vergés, Laura Gutiérrez, Mónica Orteu, Carla Puiggros, Alba Pomares, Nuria Mendoza, Maria Álvarez i Carla Gómez.

Canvis: Entra Yaiza Pére per Mónica Orteu (min. 50); Entra Júlia Rebollo per Carla Puiggros (min. 66): Entra Clàudia Montagut per Carla Gómez (min. 66).

Gols: 0 – 1 (min. 24) Laura Gutiérrez; 0 – 2 (min. 33) Carla Goméz; 0 – 3 (min.41) Carla Gómez; 0 – 4 (min. 73) Yaiza Pérez i 0 – 5 (min. 90) Maria Álvarez.

Àrbitres: Sr. Sales Pont, Sr. Daniel Lascano, Sr. Guillem Mensa i Sr. Moreno Vinco.

CRÒNICA: La selecció catalana sub 18, dirigida per Natàlia Arroyo, ha mostrat un domini clar del partit davant de Navarra, amb detalls de qualitat per part de les seves jugadores.

Molt poques vegades Navarra ha passat del mig camp, al llarg del primer temps. Al minut 24, Laura Gutiérresz ha obert el marcador. Aquest fet ha obligat a les navarreses ha crear una línia defensiva de cinc jugadores que, amb la insistència de Catalunya, s’ha vist franquejada per segon cop, al minut 33 amb una jugada de Carla Gómez, que, al desmarcar-se s’ha quedat sola davant la portera de Navarra i ha marcat el segon gol.

A falta de quatre minuts pel final de la primera part, després d’una jugada amb una triangulació perfecta, Maria Estella ha deixat la pilota a Carla Gómez que, una vegada més, s’ha quedat sola davant la portera i ha marcat el seu segon gol del partit.

La insistència i treball de Catalunya ha persistit al llarg del segon temps, creant un munt d’ocasions de gol. Al minut 73, Yaiza Pérez ha marcat el quart i Maria Álvarez, al darrer minut, el cinquè i definitiu gol de Catalunya.

SUB 16

NAVARRA: Ma Leyre Elizalde, Eider Escudero, Janira Espinazo, Eva María Gil, Ainoha Clemente, Maite Oroz, Carmen Gahigiro, Carmen Simón, Carlota Ursua, Maria I. Torral i Nerea Ayensa.

Canvis: Entra Susana Gil per Carmen Gahigiro (min. 40); Entra Tamara Sánchez per Maria I. Torral (min. 78); entra Maider Leoz per Eider Escudero (min. 66) i entra Marta López per Janira Espinazo (min.76)

Targetes: Eider Escudero (min.55)

CASTILLA LA MANCHA: Elena De Toro, Laura Mira, Esther Fernández, Mónica García, Cristina Carmona, Herminia Parra, Gema Barrientos, Alba Mª Redondo, Irene Ruiz-Flores, Mª Isabel Molina i Mª Ángeles Carrión.

Canvis: entra Irene Clemente per Mª Isabel Molina (min. 55); Entra Sara Mellado per Esther Fernández (min. 7); Entra Noelia Abaldea per Cristina Carmona (min. 56) i entra Sonia de Toro per Gema Barrientos (min.66)

Targetes: Laura Mira (min. 42)

Gols: 0 - 1 Alba Mª Redondo (min.17); 0 - 2 Irene Ruiz-Flores (min.61) i 0 - 3 Mª Ángeles Carrión (min.75).

Àrbitres: Sr. Jordi Molina Fernández, Sra. Tamara Martín Beret, Sr. Álvaro Tallón Silva i Sr. Carlos Calderiña Pavón.

SUB 18

NAVARRA: Maialen Villanueva, Patricia Asiain, Isabel Martínez, Maria Borobia, Aida Irigoyen, Izaskun Baquedano, Carlota Bozal, Izaskun Leoz, María Díaz, Nahiara Sánchez i Maite del Almo.

Canvis: Entra Pilar Chocarro per Patricia Asiain (min. 85).

CASTILLA LA MANCHA: Teresa Cabeza, Marta Gª Madrid, Carmen Benito, Mª Ángeles Cuadra, Raquel González, Esther Cañete, Marina Domínguez, Ana Belén Martín, Laura Álvarez, Mª Esther García i Andrea Alonso.

Canvis: Entra Isamar Andrés per Mª Esther García (min.46); Entra Raquel Candelas per Andrea Alonso (min. 46) i entra María Puentes per Raquel González  (min.46)

Targetes: David Peinado (entrenador) (min. 27)

Gols: 1 - 0 Izaskun Leoz (min.15); 1 - 1 Esther Cañete (min.44)

Àrbitres: Sr. Juan Rodríguez Portoles, Sr. Carles Gallego Varela, Sr. Adrián Mengual Valenzuela i Sr. Carlos Calderiña Pavón

SUB 16

CATALUNYA: Marta Guixeras, Nuria Garrote, Joana V. Vega, Alba Llaras, Carla Moyano, Carola Garcia, Tania Moyano, Judith Fernández, Queralt Torradeflot, Sara Villanueva i Laura Abad.

Canvis: Entra Andrea Granados per Sara Villanueva (min. 41); Entra Judith Rivero per Laura Abad (min. 41); Entra Sara Puerta per Carla Moyano (min. 41) i Entra Naomí Garcia per Judith Fernández (min 79).

CASTILLA LA MANCHA: Elena De Toro, Laura Mira, Irene Clemente, Esther Fernández, Mónica García, Herminia Parra, Gema Barrientos, Alba Mª Redondo, Irene Ruiz-Flores, Sara Mellado i Mª Ángeles Carrión.

Canvis: Entra Noelia Abaldea per Sara Mellado (min. 51); Entra María Molina per Gema Barrientos (min. 60) i entra Sheila García per Irene Clemente (min.76).

Gols: 1 - 0 Tania Moyano (min.26)

Àrbitres: Sra. Ana Zardaín, Sr. Pol Fco. De Paula, Sr. Francisco J. Cano i Sr. Rubén Mancera.

CRÒNICA: El partit d’avui no ha estat fàcil. Castilla La Mancha ha començat molt concentrada i encarant a Catalunya, creant, d’aquesta manera, un perill constant. Tot i així, el primer temps ha acabant sent molt igualat entre ambdues seleccions.

La selecció catalana ha aconseguit avançar-se al marcador amb un golàs de falta desde la banda lateral dreta per part de la jugadora Tania Moyano, que ha col·locat la pilota a l’escaire esquerra.

Tot i que semblava que Catalunya havia agafat el domini del joc després del gol, les manxegues no han baixat els braços i han lluitat fins al darrer minut. Gràcies a la insistència i resistència catalana, aquestes han aconseguit mantenir el marcador a favor i, per tant, sumar tres punts més de cara a la segona fase del Campionat.

SUB 18

CATALUNYA: Maria Estella, Jasmina Alarcón, Elba Vergés, Laura Gutiérrez, Haley Justine, Carla Puiggros, Silvia Masferrer, Maria Ripoll, Nuria Mendoza, Maria Álvarez i Carla Gómez.

Canvis: Entra Alba Pomares per Haley Justine (min. 46); Entra Clàudia Montagut per Carla Puiggros (min.77)

Targetes: Maria Álvarez (min.82)

CASTILLA LA MANCHA: Lucía Martínez, Teresa Cabeza, Marta Gª Madrid, Carmen Benito, Nadia Caballero, Mª Esther García, Lara Fernández, Esther Cañete, Isamar Andrés, Raquel Candelas i Laura Álvarez.

Canvis: Entra Marina Domínguez per Isamar Andrés (min. 46); Entra Andrea Alonso per Lara Fernández (min. 46); Entra Raquel González per Raquel Candelas (min. 59) i entra Maria Puentes per Nadia Caballero (min. 78).

Targetes: Juan Córdova (delegat) (min.44)

Gols: 1 – 0 Alba Pomares (min. 76) 2 – 0 Alba Pomares (min. 90)

Árbitres: Sr. Òscar Sauleda, Sr. David Cano, Sr. Antoni Porras i Sr. Ruben Mancera.

CRÒNICA:  La qualitat de les jugadores de la selecció catalana femenina sub 18 no ha estat suficient per dominar el partit contra Castella La Mancha. Han estat 90 minuts amb un joc travat que no s’acabava de definir per cap bàndol.

Les manxegues han mostrat una gran resistència i, la portera, Lucía Martínez, ha tingut força feina, aturant un munt d’ocasions de les catalanes.

Mentre que la balança no es decantava cap a cap costat, Catalunya i Castilla La Mancha seguían insistint i provant fins que, al minut 76, Alba Pomares ha aconseguit obrir el marcador.

A falta del temps afegit, Pomares ha marcat el segon gol que han suposat els tres importantíssims punts per Catalunya, de cara a la segona fase.