Catalunya s’emporta la victòria femenina contra Euskadi
FS Notícies | 19/06/2016
La selecció catalana absoluta femenina de futbol sala demostra el seu potencial davant Euskadi, amb un bon domini i una gran definició, que porten a Catalunya a emportar-se el partit per 5 gols a 1.

CATALUNYA 5 – 1 EUSKADI

CATALUNYA: Noelia Guerrero Hervas, Anna Riera Martín, Gisela Andrés Benito, Ingrid Vieites Parareda, Anna Burgaya Cornet, Ana Barbancho Saborit, Estefania Jemez Lechado, Cèlia Catà Villa, Elisabet Carrasco Bonet, Berta Velasco Casals, Cristina Ancosta Díez i Nerea Vilalta Ruiz.

Seleccionador: Jordi Gay Cano.

EUSKADI: Ane Garmendia Osinalde, Mirian Arana Sáez, Amaia Pérez Lozoya, Ainara Balerdi Unsain, Maite Garde Echalecu, Estíbalez Gómez Rodríguez, Eva Porras Villar, Beatriz Martín Plaza, Marta Montero Peña, Lorena Rubio Marcos, Sarah Ugarte Miranda i Itziar López Sánchez-Monge.

Seleccionador: Iñigo Martínez Corchete.

ÀRBITRES: Fernando López Prat, Ignasi Velasco Casals i Silvia Serrano Sánchez.

GOLS: 1 – 0 Berta Velasco (min. 25), 2 – 0 Anna Burgaya (min. 30), 3 – 0 Estefania Jemez (min. 31), 3 – 1 Maite Garde (min. 36), 4 – 1 Anna Riera (min. 39) i 5 – 1 Anna Riera (min. 40).

CRÒNICA: La selecció catalana absoluta femenina de futbol sala s’ha vestit de gala per disputar el partit amistós contra la selecció d’Euskadi. Ho ha fet al Pavelló Poliesportiu Municipal de Martorell, davant d’una afició amb ganes de veure el millor futbol sala femení.

El partit ha començat amb uns primers minuts de tempteig, alternances en la possessió i totes dues seleccions esperant a mitja pista per iniciar la pressió. Als cinc minuts de joc, ha arribat la primera ocasió clara de gol favorable a Catalunya, després d’una bona combinació col·lectiva. Arribat a l’equador del primer temps, Euskadi ha pogut obrir el marcador, però el xut de l’Amaia ha topat amb el lateral de la xarxa. A partir d’aquí, el partit s’ha animat i han començat a arribar més ocasions, sobretot pel bàndol català, que ha augmentat la pressió, s’ha fet amb el domini del joc i ha disposat de dues clares ocasions per fer el primer gol.

En els darrers cinc minuts, Euskadi s’ha tornat a ficar dins del partit i ha aturat la gran quantitat d’ocasions catalanes mantenint possessions més llargues i creant alguna acció de perill que ha resolt la Noe, amb dues bones aturades. El marcador no s’ha mogut i al descans s’ha arribat amb el 0 a 0 inicial.

A la represa, Euskadi ha sortit més endollada, dominant el joc i generant ocasions de gol, però quan millor estaven les basques, la Berta ha aprofitat el rebot d’una falta per fer l’1 a 0 amb un fort xut des de fora l’àrea que ha sorprès a la portera rival després que el desviés una defensora.

El gol ha calmat a les catalanes però Euskadi ha seguit pressionant i arribant amb perill sobre la porteria catalana. Als 10 minuts, un xut exterior d’Estefa s’ha estavellat contra els dos pals i el rebot l’ha aprofitat la Burgui per fer el 2 a 0. Un minut després, la mateixa Estefa s’ha girat en zona ofensiva superant la seva defensora i ha superat a l’Ane amb un xut creuat, fent pujar el 3 a 0 en el marcador i deixant el partit molt encarrilat per a Catalunya.

Amb el marcador a favor, la selecció catalana ha fet un pas enrere, cedint la iniciativa a Euskadi que ha seguit buscant retallar distàncies i, a falta de quatre minuts, ho ha aconseguit a l’aprofitar una falta indirecta a la frontal de l’àrea que ha transformat la Maite. Immediatament després del gol, les visitants han tret la portera-jugadora i han creat alguna ocasió clara que ha repel·lit, amb encert, la Nerea. A l’últim minut ha arribat la sentència catalana amb dos gols de la Rie que han tancat el marcador amb el 5 a 1 favorable a la selecció catalana absoluta femenina.