Catalunya s’imposa amb comoditat a les Illes Balears
Notícies Generals | 16/12/2016
La Selecció Catalana sub 16 femenina ha dominat l’enfrontament davant les Illes Balears desplegant un joc d’alta qualitat, debutant amb una bona victòria (0-3).

Fitxa tècnica:

ILLES BALEARS, 0: Catalina Thomas (Natividad Cano, 34’), Sonia Torres, Andrea Alcaide, Rosa Mesquida, Abigail Quiroz, Gema Arrabal, Catalina Serra (Sofia Seijas, 55’), Rocío Garcia (Desiré Hernández, 58’), Elena Montané (Margalida Cueto, 55’), Leoni Heinrich i Paula Sintes.

CATALUNYA, 3: Montserrat Quesada, Judit Viñas, Jana Fernández, Laia Parera, Paula Gutiérrez, Bruna Vilamala, Aida Esteve, Clàudia Pina (Verónica Gené, 59’), Marta Llopis (Emma Martín, 43’), Ainhoa Marín (Brenda Chicano, 59’) i Irene Corral (Emma Ramírez, 43’).

Gols: Clàudia Pina (0-1, 5’; 0-2, 15’), Bruna Vilamala (0-3, 36’).

Targetes grogues: Andrea Alcaide (28’).

Equip arbitral: Teresa Rovira, Ester Erra (àrbitra assistent), Iria Pujol (àrbitra assistent) i Tania Elena Gomez (4a àrbitra).

Espectadors: 300 persones, aproximadament.

El partit que ha enfrontat a les seleccions de les Illes Balears i Catalunya de la primera fase del Campionat d’Espanya sub 16 femení, s’ha caracteritzat pel clar domini de la Selecció Catalana. Catalunya ha sabut aprofitar els espais que ha deixat la defensa balear i s’ha avançat ràpidament en el marcador. Al minut 5, Clàudia Pina ha definit molt bé creuant la pilota al segon pal quan ha rebut una passada en llarg des de mig camp (0-1). Les balears no han desistit i ho han seguit intentant, però les ràpides passades i el joc interior de la Catalana els ha dificultat la feina. L’ocasió més clara que han tingut durant els primers quaranta minuts de joc l’ha tingut Rocío Garcia al minut 10 com a conseqüència d’un error defensiu. Tot i així, la portera catalana, Montserrat Quesada, ha evitat que les balears igualessin l’enfrontament.

La diferència en el marcador s’ha ampliat pocs minuts després, al 15’, quan Clàudia Pina ha conduit des del mig camp fins arribar gairebé dins l’àrea petita, on s’ha driblat a la portera per fer pujar el 0-2 en el marcador.

Catalunya ha tingut temps de marcar el tercer abans d’acabar el primer temps reglamentari. A tres minuts per al descans, Ainhoa Marín ha centrat cap a Bruna Vilamala una pilota des de dins de l’àrea i Vilamala ha executat una espectacular volea (0-3). Balears, per la seva banda, ho ha provat també en un parell d’ocasions penjant pilotes dins l’àrea petita, però la defensa catalana les ha refusat. Tot i això, al minut 24, Elena Montané hauria pogut marcar, però la pilota ha acabat a les mans de Quesada.

A la represa, el partit ha baixat de revolucions i el marcador no s’ha mogut. Tot i així, d’oportunitats no n’han faltat per part dels dos conjunts. L’equip balear ha intentat prendre el control del duel, però el conjunt de Natàlia Arroyo ha seguit dominant. Les de Mario Cabanes haurien pogut inaugurar el seu marcador al minut 49 amb una falta de Rocío García, però la defensa catalana l’ha enviada fora de l’àrea petita després d’un mal refús de Quesada. La portera balear, per la seva part, ha salvat el quart de la sub 16 aturant amb la cama un xut d’Ainhoa Marín.

L’acció més caòtica de la segona part s’ha viscut en el minut 58 en què un cúmul de jugadores dins l’àrea petita han impedit que Natividad Cano fes el primer de la Selecció Balear. Les catalanes han respost a l’acció rival amb dues jugades consecutives que han deixat a tocar un quart gol. Un xut de Vilamala ha acabat tocant el pal, i el refús que ha agafat Aida Esteve, ha anat a les mans de Catalina Thomas.

Al partit ha assistit el vicepresident de la Federació Catalana de Futbol, Josep Llaó;  la directiva i delegada del Baix Llobregat, Paquita Linares; la subdelegada del Barcelonès, Maria Jesús Mateo; el subdelegat del Barcelonès, Miquel Espert; el director esportiu de la Federació, Marc Vives i Toña Is, seleccionadora espanyola sub 17. El proper matx que jugarà la Catalana sub 16 femenina serà diumenge contra la selecció gallega, a les 10.00 hores.