Catalunya sub 16 clara dominadora davant Melilla
FS Notícies | 16/01/2016
La selecció catalana sub 16 supera les expectatives inicials guanyant el primer partit de la fase prèvia del Campionat d'Espanya contra Melilla, però, a més, amb un clar domini traduït en gols.

CATALUNYA 14 – 0 MELILLA

CATALUNYA: Borja Puerta Sánchez, Bernat Povill Cerdeira, Alex Lacambra Redondo, Víctor Pérez Morales, Rafael Puerta Sánchez, Alejandro Cerón Albert, Dylan Moreno Oyagüe, Iñaki Roses Julvé, Sergi  Herrera Garcia, Perea Aran Vila, Francisco Amigo Calero i Eloi Jané Bassany.

MELILLA: Issam Sameri Mohamed, Iarley Prado Medina, Sufian Mohamed Mohand, Ali Ali AL-Lal, Ussama Ahmed Ouzzani, Diego Soler Ahmad, Daniel González Quesada, Raúl López Belmonte, Mohamed Ahmed Chaib, Carlos Cañadas Morales, Mohamed Benatman Ahmed i Yunes Mimun Embarek.

ÀRBITRES: Marc Fernández Novell, Joel García Ribera i Nuria Fernández Novell.

GOLS: (1a part) 1 – 0 Iñaki Roses (min.6), 2 – 0 Iñaki Roses (min. 7), 3 – 0 Alejandro Cerón (min. 7) (p), 4 – 0 Alex Lacambra (min. 9), 5 – 0 Sergi Herrera (min. 10). (2a part) 6 – 0 Iñaki Roses (min. 2), 7 – 0 Iñaki Roses (min. 3), 8 – 0  Bernat Povill (min. 4), 9 – 0 Iñaki Roses (min. 5), 10 – 0 Pere Aran (min. 15), 11- 0 Rafael Puerta (min. 16), 12 – 0 Rafael Puerta (min. 18), 13 – 0 Dylan Moreno (min. 19) i 14 – 0 Rafa Puerta (min. 19).

SEU: Pavelló Municipal Teresa Maria Roca (Mataró).

CRÒNICA: A la segona jornada de la fase prèvia del Campionat d’Espanya de Seleccions Territorials sub 16 de futbol sala hi debuta la selecció catalana, preparada per afrontar el seu primer partit contra Melilla.

En els compassos inicials, Catalunya ha demostrat les intencions d’anar a pel partit. La pressió en defensa a tota la pista ha fet que els de Melilla tinguessin dificultats per elaborar jugades que superessin aquesta pressió. Els visitants, per la seva part, davant la impossibilitat de generar jocs d’elaboració, han intentat profunditzar al pivot molt a prop de l’àrea catalana i nodrir-se de pilotes utilitzant un joc molt vertical i directe.

Fruit de la pressió catalana, les ocasions eren quantioses per ells, tot i que cap veia com s’introduïa entre els tres pals. La superioritat local era evident però un contracop de Melilla ha posat en alerta als catalans que, per sort, el seu porter ha aturat la pilota. Segons després, Iñaki Roses ha obert el marcador pels locals. No només això, sinó que ha aconseguit dos gols en un minut al culminar dos jugades col·lectives amb efectivitat.

Catalunya seguia pressionant molt asfixiantment la circulació visitant que no aconseguia sortir de les immediacions de la seva àrea. En el minut 7 els col·legiats han decretat un penal favorable a Catalunya per mans d’un jugadors visitant. L’encarregat de materialitzar-lo en gol ha estat el capità, Alejandro Ceron. La roda de canvis per part d’ambdues seleccions s’anava succeint però, les disposicions tàctiques i la intensitat no variaven.

El quart gol dels catalans en el minut 9, ha fet que l’entrenador de Melilla sol·licités un temps mort per reorganitzar les seves idees. A la represa, els locals no han baixat les forces després del temps mort i han pujat el cinquè gol a falta de deu minuts pel descans.

Les ocasions locals s’han anat succeint tot i que el desencert d’aquestes i l’augment d’intensitat defensiva dels de Melilla, feia que no es materialitzessin. Catalunya continuava pressionant molt a prop de la porteria rival, situació que ha provocat que aquests arribessin a les cinc faltes a falta de cinc minuts pel descans. A menys de cinc minuts, Catalunya ha sol·licitat temps mort per corregir la intensitat defensiva que ha estat a punt de concedir la sisena falta en diverses ocasions. A la tornada a la pista, la intensitat del partit ha baixat on les seleccions semblaven esperar el xiulet final que els conduís als vestuaris.

Catalunya ha sortit com un cicló a sentenciar el partit i no deixar que els de Melilla tinguessin la més mínima esperança de treure quelcom positiu del partit. Les dues primeres jugades han caigut a les botes de l’Iñaki que, igual que a la primera part, ha materialitzat dos gols en un sol minut, culminant dues jugades col·lectives.

Els entrenadors de Melilla han proposat un canvi de dinàmica introduint la figura del porter-jugador a les jugades d’atac, per obligar a la defensa catalana a recular les seves línies. La primera robada local amb aquesta disposició tàctica ha fet que Catalunya conduís una contra que finalitzaria Bernat Povill al fons de la xarxa. Els catalans movien la pilota a un gran ritme, el que feia que Melilla hagués de treballa en defensa per evitar més situacions de perill.

El golejador del partit, Iñaki, ha aprofitat la seva efectivitat perquè des de fora de l’àrea, creués la pilota al fons de la xarxa sense que el porter visitant pogués evitar-ho. Amb el 9 a 0 en el marcador i a falta de 15 minuts pel final, Melilla continuava amb el porter jugador per tractar de aconseguir el gol de l’honor, mentre que Catalunya seguia elaborant jugades llargues, buscant el desajustament per finalitzar.

Amb els set minuts restants del partit, Catalunya ha sol·licitat un temps mort per corregir la defensa de la superioritat de 5 contra 4 que provocaven els de Melilla amb el porter-jugador. Amb aquesta disposició, els visitants han pogut respirar i elaborar les jugades, situació que no s’havia produït durant tot el partit.

Catalunya, a falta de 4 minuts pel final, ha aprofitat un error en l’elaboració visitant per a què el Pere Aran marqués, des del seu camp, amb la porteria desprotegida. El Bernat Povill, en un altre error visitant, s’ha plantat sol davant la porteria quan el porter-jugador visitant ha impedit, agafant-lo de la samarreta, impedint l’ocasió. La consegüent falta l’ha materialitzat Rafael Puerta a l’introduir la pilota a la porteria entre la barrera i el porter.

Melilla intentava mantenir la intensitat defensiva per a què Catalunya no tingués bones ocasions de perill. A falta de 2 minuts pel final, els visitants han arribat a les 5 faltes, el que els ha obligat a baixar la intensitat. Aquesta situació l’han aprofitat els catalans Rafael Puerta, en dues ocasions, i Dylan, per tancar el partit amb el 14 a 0.