Catalunya sub 16 derrota el País Basc amb un partit molt complet
FS Notícies | 26/01/2019
Els catalans han aconseguit un triomf merescut per 4 gols a 2 davant d'una Selecció del País Basc que ha venut molt cara la seva pell i que s'ha mantingut en la lluita per la victòria fins a l'últim sospir.

Catalunya sub 16
4 - 2
País Basc sub 16
Oscar Dirul, Marcel Bravo, Adrián Carmona, Néstor Ruiz, Sergi Viedma, Iván Bonillo, Ibai Espinosa, Pol Cano, Jorge Carrasco, Santiago Soulere i Martí Puig.
Edorta Humaran, Luis M Alcántara, Gonzalo Barrasa, Eleder Legorburu, Luis Torrubia, Asier Ubierna, Jefferson F Santana, Miguel Borja, Javier Pérez, Eneko Iglesias, Asier Zorrozua i Unai Abad.
1-0 Ibai Espinosa (18'); 2-0 Pol Cano (26'); 3-1 Ibai Espinosa (31') i 4-2 Marcel Bravo (39').

2-1 Jefferson F. Santana (27') i 3-2 Jefferson F. Santana (32').
Sergi Viedma (35')

Jefferson F. Santana (37')
Ivan López Galiano i Brian Torquemada (àrbitres principals); Irene Martínez Fernández (àrbitra assistent).

Emoció i futbol sala de qualitat per començar el dia. Catalans i bascos han obert el teló de la jornada al Pavelló Esportiu Can Cases de Martorell amb uns primers minuts en què els dos combinats s'han respectat les distàncies. Els jugadors de Ruben González han agafat el timó del duel des de l'inici i han començat a protagonitzar arribades sense massa transcendència a la porteria defensada per Edorta Humaran. Els quadribarrats vivien en pista contrària i dominaven la possessió, però se'ls resistia el gol. L'entramat defensiu dissenyat pel tècnic basc, Mario Alberto, neutralitzava una vegada rere l'altra les oportunitats constants dels de González, un mar d'ocasions que s'han anat intensificant a mesura que passaven els minuts amb fins i tot amb algun xut al pal, com el de Sergi Viedma al minut 14.

El combinat basc treia aigua de la seva barca i desmantellava totes les propostes ofensives de Catalunya. No obstant això, i com que tot esforç té la seva recompensa, Ibai Espinosa al minut 18, amb un molt bon xut des de la frontal de l'àrea, ha aconseguit trencar d'una vegada per totes el mur visitant i ha enviat el partit al descans amb un més que merescut 1 a 0 per la Selecció.

Els jugadors de Ruben González han tornat a colpejar a la represa. Ho han fet amb una gran rematada de l'ala-pivot, Pol Cano, que ha acabat al fons de la xarxa del País Basc i que ha donat als catalans un avantatge significatiu de dos gols. El conjunt de Mario Alberto, amb res perdre i amb l'esperit combatiu que els ha acompanyat durant tot l'enfrontament, ha respost la diana catalana amb en poc menys de seixanta segons. Jefferson F. Santana, que ja havia signat una ocasió clara feia pocs instants, ha engaltat un xut ras des de més enllà de 10 metres que sorprès la defensa de la Selecció i que s'ha acabat colant a la porteria de Martí Puig per fer pujar el 2 a 1 al marcador.

Catalunya ha continuat amb el seu guió de partit tot i el revés. Combinant atacs de quatre amb altres situacions de tres amb un pivot fix, els de Ruben González han tornat a trobar porteria gràcies a un inspirat Ibai Espinosa. L'ala del Club Sala 5 Martorell ha engaltat una rematada sensacional des de la frontal de l'àrea per tornar a donar un marge de dos gols a la Selecció (3-1). Acció i reacció. El País Basc encara no havia dit la seva última paraula amb el 3 a 1, i malgrat tenir el triomf coll amunt, els de Mario Alberto han seguit atacant fins a trobar el 3 a 2, obra, novament, de Jefferson F. Santana només un minut després del gol d'Ibai.

Amb aquesta diana, el duel ha entrat en un escenari on qualsevol error es podia pagar molt car. Els bascos, carregats amb 5 faltes, han generat algunes aproximacions, però Catalunya s'ha mantingut ferma i ha pogut sentenciar el partit amb un llançament de 10 metres, gentilesa de Marcel Bravo, per segellar el triomf (4-2).

Abans de la disputa del partit, s'ha realitzat un minut de silenci en record de Julen, el nen de 2 anys que ha estat trobat sense vida aquesta matinada al Pou de Totalán (Màlaga).

Per tal de poder seguir tant els resultats dels partits, com les notícies relacionades amb aquesta fase prèvia, així com les galeries d’imatges de tots els encontres, està disponible un apartat específic que es pot accedir a través del bàner situat a la portada de la pàgina web, o bé, fent clic aquí.