Catalunya sub 16 diu adéu al Campionat d'Espanya amb una gran actuació
FS Notícies | 27/01/2019
La Selecció Catalana sub 16 aconsegueix una victòria insuficient davant de Castella-la Manxa (4 a 3) que no li permet aconseguir el bitllet per la Fase Final del Campionat d'Espanya pel valor dels gols encaixats.

Catalunya sub 16
4 - 3
Castella-la Manxa sub 16
Oscar Dirul, Marcel Bravo, Adrián Carmona, Néstor Ruiz, Sergi Viedma, Iván Bonillo, Ibai Espinosa, Pol Cano, Jorge Carrasco, Santiago Soulere i Martí Puig.
Pablo Pascual, Diego Linares, Jorge Salcedo, Ethan Arriero, David García, Gonzalo Suárez, Diego Baratas, Eric Alfonso, Rubén Tordesillas, Pablo Cendan, Fernando Díaz-Cano i Sergiu Ioan.
1-0 Marcel Bravo (2’); 2-1 Pol Cano (16’); 3-2 Iván Bonillo (33’) i 4-3 Marcel Bravo (39’).

1-1 Pablo Cendan (3’); 2-2 Pablo Cendan (22’) i 3-3 Pablo Cendan (39’).

Jorge Salcedo (16’) i Rubén Tordesillas (27’).
Marco Rueda i Iván Sanz (àrbitres principals); Montserrat Llamazares (àrbitra assistent).

Una obra d’orfebreria per acomiadar el Campionat. Les Seleccions de Catalunya i de Castella-la Manxa sub 16 han signat un gran partit de futbol sala que malauradament no ha servit als catalans per accedir a la Fase Final del Campionat d’Espanya. Els quadribarrats s’han avançat amb una diana magistral de Marcel Bravo. El pivot català ha iniciat una jugada individual i ha encarat l’u contra a u a Pablo Pascual per acabar superant-lo amb un retall deliciós a dins de l’àrea (1-0). Tot i la plantofada inicial, el combinat dirigit per Enrique Hernando ha continuat jugant amb qualitat i amenaçant amb freqüència la porteria defensada per Oscar Dirul. El matx ha entrat ràpidament en una dinàmica d’intercanvi de cops, i ha estat en aquest escenari, on Castella-la Manxa ha pogut materialitzar una de les seves ocasions. Ho ha fet mitjançant una jugada d’estratègia en què Pablo Cendan ha batut Dirul a la sortida d’un córner amb una rematada molt col·locada i amb molta intenció.

Amb l’1 a 1, les revolucions del primer tram de primera meitat han disminuït i el duel s’ha transformat en una partida d’escacs que ha durat fins que Catalunya s’ha apoderat del ritme del partit. Els jugadors de Ruben González han agafat la batuta en els darrers instants de la primera part i han fet recular una Castella-la Manxa que ha anat perdent l’espurna de forma progressiva. L’assetjament dels quadribarrats era constant. Els catalans concentraven tot el seu joc en pista contrària i controlaven de forma magistral les transicions dels castellans. Després d’una sèrie d’accions en què la Selecció ha fregat el gol, l’ala-pivot, Pol Cano, ha pogut perforar la porteria rival al minut 16 gràcies a una assistència excel·lent de Jorge Carrasco que ha habilitat el 9 de Catalunya per fer el 2 a 1.

Amb aquesta diana, catalans i manxecs han enfilat el camí cap a vestuaris, ambdós amb una idea definida al cap: Catalunya marcar tres gols més per assolir la classificació i Castella-la Manxa millorar les seves prestacions per no tenir ensurts en els segons vint minuts.

Intercanvi de papers. Si a l’inici del primer assalt han estat els catalans qui han donat un cop de puny sobre la taula amb el gol de Bravo, a la segona part han estat els manxecs qui han bolcat un gerro d’aigua freda sobre els jugadors de Ruben González. El 10 castellà, Pablo Cendan, ha marcat el 2 a 2 als dos minuts de la represa i ha posat encara més coll amunt la classificació dels catalans per la Fase Final de Madrid.

Catalunya s’ha recolzat sobre la seva ambició per no defallir i seguir amenaçant l’àrea rival. Després de protagonitzar diverses ocasions que han estat a punt de transformar-se en gols, González ha decidit jugar de cinc quan quedaven més de set minuts per acabar el partit. L’objectiu era molt clar: esprémer les últimes opcions per marcar els quatre gols que necessitaven els quadribarrats per accedir a la Fase Final.

En una de les primeres jugades de cinc, amb Sergi Viedma com a porter-jugador, el capità català, Iván Bonillo, ha culminat una gran jugada de la Selecció per fer el 3 a 2 i per seguir alimentant el somni. Catalunya ha continuat mantenint-se proactiva i combativa, però Castella-la Mancha, mitjançant el seu golejador, Pablo Cendan, ha aprofitat una pilota dividida per agafar a contrapeu la sub 16 i marcar un 3 a 3 que ha resultat determinant. El gran esperit de lluita dels catalans encara ha permès als de González marcar el 4 a 3 en l’últim sospir, gentilesa de Marcel Bravo, però no hi ha hagut més temps per una reacció completa i Catalunya s'ha quedat sense poder segellar el passaport per Las Rozas.

Per tal de poder seguir tant els resultats dels partits, com les notícies relacionades amb aquesta fase prèvia, així com les galeries d’imatges de tots els encontres, està disponible un apartat específic que es pot accedir a través del bàner situat a la portada de la pàgina web, o bé, fent clic aquí.