Catalunya sub 16 femenina, campiona d'Espanya amb una exhibició de futbol sala
FS Notícies | 06/05/2022
La Selecció Catalana sub 16 femenina de futbol sala ha guanyat el Campionat d'Espanya després de vèncer 3 a 0 contra Andalusia.

3 - 0
ANDALUSIA
Xènia Casadó, Karen Pons, Carmen Bello, Ona Solans, Mar González, Sònia Cardona, Carla López, Berta Solé, Lara Rodríguez, Paula Villar, Ainara Amador i Ariadna Sobrino
ANDALUSIA
Andrea González, Natalia Arenas, Maria Martos, Nahiara Marcos, Cristina Moreno, Candela Paradas, Sara Martínez, Carmen Caracuel, Aitana Cortés, María Ortega, Inés Pérez i Leonor Nin

1-0 Sònia Cardona (1'); 2-0 Carmen Bello (12'); 3-0 Carmen Bello (22')

(

Àrbitres principals: Eloy Bello i Sergio Ribeiro    Àrbitre assistent: Berta García

El millor partit, a la final. La Selecció Catalana sub 16 femenina s'ha proclamat campiona d'Espanya després de guanyar 3 a 0 davant Andalusia en un partit que ha dominat de principi a fi sense donar opcions, en cap moment, a Andalusia. Les jugadores catalanes, dirigides per Jordi Gay, han disputat un partit extraordinari, tant en defensa com en atac, amb tranquil·litat i confiança amb la pilota, i amb seguretat i contundència quan tocava defensar per mantenir la porteria a zero en tot el partit. Amb aquest triomf, Catalunya ha sumat el sisè Campionat d'Espanya a la temporada 2021-2022

Gran primera part de Catalunya. La Selecció Catalana sub 16 femenina ha competit els millors 20 minuts del Campionat, i ho ha fet a la final. Les quadribarrades han tingut una molt bona circulació de pilota en atac, trobant bones connexions amb la pívot i també amb el joc entre línies i més, amb la confiança del gol al primer minut. Sònia Cardona ha obert la llauna amb un xut amb la cama esquerra que ha donat confiança a les quadribarrades que, a més, han estat impecables en defensa. I d'aquí, al 2 a 0. Jugada de pissarra que ha finalitzat Carmen Bello per marcar el segon al minut 12. Catalunya ha seguit pressionant i sent protagonista en el partit, tot i que amb el pas dels minuts, Andalusia s'ha estirat i ha tingut dues bones ocasions, una d'elles al pal, a través de la seva jugadora més destacada, la capitana Sara Martínez, però el marcador no s'ha mogut i al descans s'ha arribat amb avantatge de dos gols.

Començament immillorable per Catalunya. El guió de la represa s'ha mantingut, amb Catalunya dominant i la recompensa a l'esforç ha tingut el fruit amb el tercer. Gran jugada de Lara Rodríguez pel costat dret que ha assistit al segon pal on Carmen Bello ha marcat el 3 a 0. Andalusia ha intentat reaccionar amb empenta, però Catalunya en cap moment ha donat opcions. Màxima concentració fins al darrer instant, fins i tot quan les andaluses ho han intentat amb portera-jugadora. Al final, victòria de la catalana i celebració alçant el sisè Campionat d'Espanya de la temporada.

Tots els partits de Catalunya al Campionat d'Espanya de futbol sala s'han pogut seguir en directe a través de la Televisió de l'FCF.