Catalunya sub 20 entra a l'olimp del futbol sala
FS Notícies | 10/02/2019
La Selecció Catalana sub 20 femenina de Futbol Sala derrota Galícia per 1 gol a 2 i es proclama campiona d'Espanya 2018-2019 amb una actuació de manual.

Galícia
1 - 2
Catalunya
Galícia
Iraia Arbeloa, Irene García, Carolina Agulla, Aida Yáñez, María Amelia Cobelas, Clara Fernández, Marta López, Carla Medin, Carolina Senra, Vera Rivero, Idoya Martínez i María Estévez.
Catalunya
Anna Muniesa, Laura Piera, Alexandra Giró, Marta Collado, Irina Godó, Èlia Gullí, Maria Recio, Marta Luján, Marta de los Riscos, Anna Escribano, Ruth Aurín i Laia Jordán.
1-2 Idoya Martínez (33').

0-1 Marta de los Riscos (1') i 0-2 Maria Recio (30').
TARGETES GROGUES
Iraia Arbeloa (17') i Irene García (35').

Maria Recio (16') i Marta Luján (36').
José Luis Alonso i Roberto Villa (àrbitres principals); David Sánchez (àrbitre assistent).

Campiones d'Espanya! Catalunya sub 20 femenina de Futbol Sala ha superat Galícia 1 a 2 i s'ha proclamat campiona d'Espanya amb un partit excepcional de les quadribarrades. Les jugadores de Jordi Gay han sortit carregades d'adrenalina i amb un gran nivell de concentració, una electricitat espectacular que les ha permès fer-se amb el control del partit des de ben aviat, i fins i tot, donar un cop d'autoritat en el primer minut de partit. La pivot catalana, Marta de los Riscos, omnipresent durant tota la final, ha signat l'estrena somiada amb una diana sensacional que ha donat el primer avantatge del partit a les catalanes (0-1). Intensa en defensa i explosiva en atac, Catalunya no s'ha conformat amb el 0 a 1. La Selecció ha seguit ofegant la sortida de pilota de les gallegues i ha alternat atacs de molta qualitat amb quatre jugadores obertes i també amb una pivot fixe per donar profunditat.

Les jugadores de Jorge González intentaven fer-se amb la possessió de la pilota per poder oxigenar el seu atac, però Catalunya seguia sense concedir cap espai al darrere i monopolitzava la pilota jugant entre línies i buscant els espais. La primera meitat ha transcorregut igualada entre dos combinats molt ben col·locats que no han arriscat massa per evitar ensurts i que han arribat a l'equador de la final amb el mateix 0 a 1 de l'inici.

Alexandra Giró - RFEF.

A la represa, Galícia ha fet un pas endavant i ha fet treballar de valent a una Anna Muniesa que s'ha mostrat intractable a sota els pals. La portera catalana ha signat una exhibició i ha donat aire a un combinat català que ha crescut exponancialment per tornar a perforar la porteria gallega. Ho ha aconseguit al minut 30, gràcies a una internada per la banda dreta d'Alexandra Giró que Maria Recio ha culminat a la perfecció al segon pal per apropar una mica més a les catalanes al somni del Campionat (0-2).

RFEF.

El seleccionador de Galícia, Jorge González, ha decidit posar tota la carn sobre la graella i sortir de cinc quan quedaven més de set minuts perquè el cronòmetre dictés sentència. L'aposta li ha sortit bé a un combinat gallec que ha retallat diferències al minut 33 amb una diana gentilesa d'Idoya Martínez en una de les primeres jugades amb portera-jugadora (1-2). Tanmateix, la reacció ha acabat defallint davant de la fortalesa defensiva de Catalunya i les jugadores de Jordi Gay s'han acabat adjudicant un Campionat d'Espanya de Seleccions Autonòmiques molt merescut.