Catalunya surt victoriosa d'Hongria
FS Notícies | 06/05/2015
Amb el partit d'avui, la selecció catalana absoluta femenina de futbol sala s'emporta l'International Women's Tournament, després de dues grans victòries contra la selecció nacional d'Hongria.

SELECCIÓ NACIONAL ABSOLUTA FEMENINA D'HONGRIA: Vincze Anikó, Torma Lilla, Szórádi Nikolett, Megyes Ágnes, Kovács Aliz, Bernáth Csilla, Váradi Cintia, Nagy Ágnes, Halászi Kinga, Radics Ágnes, Szekér Anita, Ganczer Hajnalka, Szalkai Kitti i Csepregi Gabrielle.

SELECCIÓ ABSOLUTA FEMENINA DE CATALUNYA: Cristina Gómez Matamala, Clàudia Pons Xandri, Anna Burgaya Cornet, Noelia Guerrero Hervás, Anna Riera Martín, Laura Bestué Reina, Saray Martín Sánchez, Helena Roig Del Pino, Ingrid Vieites Parareda, Estefania Jémez Lechado, Elisabet Carrasco Bonet i Marina Benete Montufo.

GOLS: (1a part) 0 - 1 Anna Burgaya (min.8), 1 - 1 Szekér Anita (min.12). (2a part) 1 - 2 Laura Bestue (min.3) i 1 - 3 Estefania Jemez (min. 7).

INSTAL·LACIÓ: Pavelló Poliesportiu Maguassy Sportshall, Gyor (Hongria).

CRÒNICA: Amb un torneig a dos partits, com és l'International Women's Tournament, el partit d'ahir va servir per temptejar i estudiar al rival. I així ho va fer la selecció catalana absoluta femenina de futbol sala, al saber controlar i encarar el partit contra Hongria amb garanties.

Avui, la història canvia. Una vegada coneguts els punts dèbils de les hongareses, és el moment de posar totes les fitxes sobre la pista i començar una nova partida del joc.

La selecció d'Hongria ha sortit a tancar-se al darrera per intentar frenar el joc de les catalanes que han començat oferint una intensitat important. Les contres han estat les grans aliades de les hongareses que buscaven qualsevol error català per dirigir-se a la porteria.

Però, gràcies a la insistència de les jugadores catalanes, al minut 8 de joc Anna Burgaya ha obert el marcador fent estirar a la portera rival que s'ha vist batuda quan la pilota ha entrat justa pel segon pal.

A partit d'aquest primer gol, Catalunya ha dominat més el joc i aconseguia arribar amb més facilitat, recuperant moltes pilotes i mostrant una gran confiança i seguretat en la seva pròpia pista.

Tot i així, les amfitriones no han parat de buscar un forat per atacar i, al minut 12, han aconseguit empatar el partit, resultat amb el que s'ha arribat al descans.

A la represa, la selecció catalana ha pujat un pistó més i ha continuat lluitant, com ha fet durant tot el partit. Gràcies a aquesta predisposició, el joc col·lectiu ha mostrat el seus fruits i, als pocs minuts, Laura Bestue ha enviat l'esfèrica al fons de la xarxa per posar el segon gol.

Quatre minuts després, Estefania ha marcat el tercer gol per Catalunya que ha trencat el ritme de les hongareses. A partir d'aquí, les catalanes han continuat corrent molt amb i sense pilota i han posat aquell punt d'agressivitat just per parar la contundència física de les rivals, fet que no ha mogut més el marcador.

Amb aquestes dues victòries, la selecció catalana absoluta femenina ha demostrat el seu gran potencial, ja que ha sabut estudiar i superar al seu rival. Tasca molt meritòria, tenint en compte que es tracta de la mateixa selecció hongaresa absoluta femenina que es va batre contra la selecció espanyola absoluta de futbol sala la temporada passada.

El premi d'haver pogut participar en aquest International Women's Tournament s'ha vist incrementat amb la demostració de la gran qualitat de la selecció catalana, fet que contribueix en el fomentar el futbol sala català femení.

LES FOTOGRAFIES DEL PARTIT:

Totes les fotografies d'aquest partit internacional estan disponibles a la galeria d'imatges de la portada de futbol sala.