Catalunya topa amb el mur valencià
Seleccions | 01/05/2023
La Selecció Catalana sub 12 masculina es queda a les portes de la final després de la derrota davant la Comunitat Valenciana (1-2)

1 - 2
COMUNITAT VALENCIANA
Sasha, Minguk Lee, Aritz Lairado, Pol Sabadí, Dragos, Hugo Chacón, Héctor Nestor i Coulibaly. També han jugat Alex Grigorii, Dani Díaz, Pol Pallarés, Mamadou, Kali i Aitor Rivera.
Leo Rico, Yulian Mosquera, Izan, Zakaria, Alfonso, Gael, Marc Lorente i Alejandro García. També han jugat Joan Gómez, Javier Terol, Unai, Marc Sempere i Aarón Ruiz.
Hugo Chacón (1-1, 24')

Zakaria (1-0, 22') i Yulian (1-2, 28')

A les portes de la final. La Selecció Catalana sub 12 masculina ho ha fet tot per optar a revalidar el títol del Campionat però el porter valencià Joan Gómez s’ha vestit d’heroi i ha conduït els seus a la final. Els de Rafa Beltrán han caigut a la semifinal per 1 a 2 en una segona meitat elèctrica.

El porter català Sasha ha salvat el gol matiner valencià amb una intervenció de mèrit en  un mà a mà davant Alfonso, al minut 2 de partit. La primera aproximació del combinat català ha estat un cacau de Dragos Bivol, amb la seva esquerra de seda. Abans dels deu minuts ha tornat a aparèixer el migcampista català amb un llançament de falta que anava a l’escaire però en la trajectòria ha aparegut Leo Rico per desviar el xut amb una aturada crsipetera. La selecció de Rafa Beltrán ha anat creixent a la primera meitat i ha merescut més premi amb un reguitzell d’oportunitats. A darrera, la rereguarda catalana controlava els contraatacs de la Comunitat Valenciana.

A la represa, el partit s’ha descontrolat. El combinat valencià ha mossegat i ha estat més determinant en els últims metres. Zakaria ha avista amb un xut a la mitja volta després de desfer-se dels defensors catalans. El mateix ‘8’ taronja ha avançat la Comunitat Valenciana després de culminar una jugada combinativa. Catalunya ha reaccionat amb celeritat i dos minuts més tard ha empatat el matx mitjançant el capità, Hugo Chacón. Els valencians han aprofitat aquest tram de partit golejador amb l’1 a 2 de Yulian en una jugada d’estratègia. A partir d’aquí, monòleg català amb ocasions de tots els colors i aturades espectaculars de Joan Gómez. Un xut de falta directa de Dragos Bivol prop de la base del pal, una doble rematada creuada d’Hector Nestor o la darrera, un altre cacau de Dragos a l’escaire, que ha tret el porter valencià. Oportunitats i més oportunitats que no han estat suficients per igualar l’electrònic.

La representació federativa al partit ha estat encapçalada pel vicepresident de la Federació Catalana de Futbol i delegat a Girona, Jordi Bonet.