Catalunya venç a una Euskadi molt lluitadora
FS Notícies | 27/12/2014
Catalunya, deu anys després, es torna a emportar la victòria contra la selecció d'Euskadi, però davant d'uns bascos que han sabut plantar cara en el partit que ha finalitzat amb 3 gols a 6.

EUSKADI: Iraitz Olasagasti, Jonathan Camara, Javier Garcia, Yeray Hernandez, Cristian Blanco, Unai Labaka, Alex Alonso, Pedro Miguel Marcos, Íñigo Rodríguez, Ramon Del Campo, Ruben Gonzalez i Joseb Balerdi.

CATALUNYA: Didac Plana, Pol Pacheco, Roger Serrano, Sergio Sierra 'Sepe', Erik Martel 'Nakata', Adolfo Fernández, Daniel Salgado, Jordi Campoy, Hector Albadalejo, Alejandro Verdejo, Isaac Fernández i Carlos Corvo.

ÀRBITRES: Sr. Imanol Egia i Sr. Aitor Felipe Madorran.

GOLS:  (1a part) 0 – 1 Nakata (min. 12), 0 – 2 Adolfo (min.15), 0 – 3 Roger Serrano (min. 19). (2a part) 0 – 4 Roger (min. 8), 1 – 4 Yeray (min. 11 ), 2 – 4 Yeray (min. 12 ), 2 – 5 Dani Salgado  (min. 13), 3 – 5  Unai Labaka (min. 14 ) i 3 – 6 Sepe (min. 17).

CRÒNICA: Partit molt especial és el que s'ha disputat avui al Poliesportiu El Puerto de Santurtzi, al País Basc. Deu anys després, les seleccions d'Euskadi i Catalunya s'han retrobat. D'aquella convocatòria, dos jugadors bascos repeteixen. Llavors, l'escenari va ser Barcelona i els catalans van guanyar per 4 a 2.

Avui, la història ha estat una altra. Més de 700 persones han omplert les grades del pavelló per veure un partit internacional que ha donat molt de sí. Sobretot pel fet de que la selecció d'Euskadi ha sortit tant forta, que no es notava la diferència de categoria dels jugadors.

Inicialment, els locals han optat per una defensa a mitja pista, mentre que Catalunya, que tenia la possessió de la pilota, intentava superar-ne la seva solidesa. Tot i així, els catalans no trobaven espais, fins que Nakata, d'un tir de banda, ha aconseguit obrir el marcador.

Durant el primer temps, el porter Dídac, ha estat providencial amb les seves successives aturades. Fet que ha ajudat a calmar el partit, juntament amb les possessions llargues de pilota.

En una molt bona jugada trenada de Catalunya, Adolfo, en segona instància, ha aprofitat el rebot del guardameta basc per introduir a plaer l'esfèrica fins al fons de la xarxa. A falta de poc temps per finalitzar la primera part, Roger, s'ha generat un espai per finalitzar ell sol una jugada de córner i deixar el 0 a 3 en el marcador per marxar al descans.

A la represa, Euskadi ha intentat ofegar la sortida de pilota catalana que intentava, igual que a la primera part, arribar a la porteria basca, amb el domini de l'esfèrica. No ha estat fins al minut 8, quan Roger, amb una genialitat, ha trencat la solidesa defensiva que feia fins aleshores que el marcador no s'ampliés. Tot i així, Euskadi ha continuat lluitant fent que Isaac hagi hagut d'intervenir.

En un minut, Yeray, ha aconseguit materialitzar dos gols que ha donat vida a la seva selecció en el partit. A partir d'aquí, uns bascos motivats, han sortit amb la figura del porter-jugador per apropar-se una mica més en el marcador. Però, ha estat Dani Salgado, qui, al rebre una pilota en la posició de pivot, dins de l'àrea i, sutilment, l'ha introduït per sota les cames del porter.

Tot seguit, Euskadi, amb la mateixa disposició tàctica, ha retallat distàncies amb el gol d'Unai. A partir d'aquí, el partit ha guanyat intensitat, fet que ha agraït el públic assistent. Amb els bascos centrats en l'atac, Sepe ha aprofitat un contracop per ampliar l'avantatge en el marcador.

A falta de quaranta segons pel final del partit, Hector Albadalejo ha estavellat un deu metres en el travesser, i, el rebuig del porter, ha acabat en una nova ocasió que ha aturat el porter local.

D'aquesta manera ha finalitzat aquest partit tant esperat per poder gaudir del millor futbol sala de Catalunya i el País Basc, amb jugadors molt entregats que han sabut fer gaudir al públic assistent.

LES MILLORS FOTOGRAFIES DEL PARTIT:

Totes les fotografies del partit a la galeria d'imatges de la portada de Futbol Sala.