Celebrada la primera reunió de la Comissió d’Ètica Esportiva de la temporada 2023-2024
La reactivació de les campanyes "Zero Insults a la Grada!" i "#JoJugoNet" contra els incidents a les grades de camps i pavellons ha estat un dels principals temes tractats.
Celebrada la primera reunió de la Comissió d’Ètica Esportiva de la temporada 2023-2024

Amb la temporada ja en marxa, aquest passat dimarts s’ha reunit la Comissió d’Ètica Esportiva i Lluita contra la Violència (CEE) per primer cop en el curs futbolístic 2023-2024 a la Sala de Juntes de la Seu Central de la Federació Catalana de Futbol, a Barcelona. D'aquesta manera s'ha presentat la nova composició de la Comissió després del procés electoral.

Membres CEE
Mònica García (directiva responsable)
David Checa (coordinador de la CEE) 
Jaume Buyé
Joan Josep Cadpevila
Francesc Casajuana
Joaquim Hernandez
Joan Pons
Mònica Roman
Dolors Ribalta
Raúl Sánchez
Oriol Camacho (Secretari General FCF)
Sergi Garrido (cap d'Administració i Assessoria Jurídica)
Pili Elías (secretària de la CEE)
Hèctor Parés (cap del Portal del Federat)
Oficina de l'esport dels Mossos d'Esquadra

A la reunió s’ha fet un balanç del tancament de la temporada 2022/2023 i s’ha informat que s’ha detectat un increment preocupant dels incidents greus de públic i dels efectius policials mobilitzats amb caràcter preventiu en partits de risc. Per aquestes raons, s’ha donat un nou impuls a les campanyes de sensibilització “Zero Insults a la Grada!” i “#JoJugoNet”, així com s'ha analitzat aquesta tendència a la recentment reactivada Comissió contra la Violència en Espectacles Esportius de la Generalitat de Catalunya, en la que es van proposar diverses solucions, com per exemple, repercutir els costos dels serveis policials i dels observadors federatius en aquells casos on calgui la seva presència de forma reiterada.

Per altra banda, s’ha posat en valor que a causa de la col·laboració amb la Policia de la Generalitat, Mossos d’Esquadra, la Direcció General d’Administració de Seguretat i l’Oficina d’Igualtat de Tracte i No-Discriminació del Departament d’Igualtat i Feminismes, s’ha aconseguit identificar un gruix important d’espectadors amb comportaments incívics, als que s’ha sancionat administrativament amb prohibició d’accés a recintes esportius i així s’ha notificat a tots els clubs catalans.

Tanmateix, en el marc d’aquesta col·laboració, també s’ha informat que es treballa en l’organització de la tercera jornada de seguretat i sensibilització, que anirà adreçada a la prevenció de les violències sexuals als clubs de futbol i futbol sala catalans i se celebrarà a l’auditori del Complex Policial Egara el pròxim 23 de novembre. Aquesta actuació va lligada a l’aprovació i desenvolupament dels protocols federatius de protecció a la infància i l'adolescència i d'actuació enfront de la violència sexual, dels que aviat es farà un model adaptat als clubs afiliats, per tal que els puguin implementar a la seva organització. En aplicació d’aquests protocols es posaran en funcionament la Subcomissió de protecció als menors, dins la CEE, i la Comissió de Prevenció de la Violència Sexual, de nova creació.Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.