Creada la Comissió Femenina de Futbol Sala
FS Notícies | 11/10/2012
Aquesta temporada 2012-2013 es vol treballar i potenciar el futbol sala femení més que mai i és per aquest motiu que s'ha creat la Comissió Femenina de Futbol Sala.
Creada la Comissió Femenina de Futbol Sala

Amb la Comissió Femenina de Futbol Sala s'ha format a un grup de treball on hi ha una representació de tres clubs de futbol sala femení, els quals proporcionaran la visió dels clubs sense implicar-hi al seu particularment.


Així doncs, la Comissió Femenina de Futbol Sala està integrada pels següents components:


- Justiniano Fernández, responsable de la Comissió
- Matilde Gómez, membre de la Junta Directiva del CTAFS
- Chus Esteban, tècnic i seleccionador femení
- Maria Vendrell, presidenta de l'AE Vallirana
- Juanjo Capdevila, president del CFS Castelldefels
- Juan Carlos Hueto, President de l'AE Penya EspluguesPer primera vegada, els components de la Comissió Femenina de Futbol Sala es van reunir per parlar i acordar diversos temes.


Primer punt: Pla de Competició 2012-2012 en categories sènior i base
Es posa sobre la taula l'actual Pla de Competició aprovat a la passada Convenció de Clubs de Futbol Sala, i s'exposen les dues propostes que es van traslladar al mes de setembre als clubs de base i juvenil-cadet femení, i que van ser aprovades. El que significa que, amb la decisió dels clubs i l'aprovació de la Comissió Femenina, es modificarà el Pla de Competició vigent per introduir aquests canvis.


A més, es parla sobre una nova proposta que s'ha estudiat segons les necessitats de la competició, per a la categoria sènior femení, la qual serà traslladada als clubs properament, perquè ells opinin i decideixin què és el millor pel futbol sala català.
En cas de ser aprovat, al ser una reforma per la temporada vinent, es sotmetria a votació a la propera Convenció de Clubs de Futbol Sala per tal de que entrés en vigor.
Amb aquesta nova proposta es pretén actualitzar la competició.


 


Segon punt: Campionats Comarcals de Futbol Sala base
Els propers dies 6 i 8 de desembre es celebraran els Campionats Comarcals de Futbol Sala base, considerats l'esdeveniment més important de futbol sala a Catalunya que, en aquesta segona edició, es dóna un pas endavant introduint el futbol sala femení de base.
Aquesta aposta passarà per configurar un total de 6 seleccions femenines, integrades per jugadores a partir de les categoria cadet, on no entren les juvenils, al no considerar-se una categoria formativa.
A cada selecció el número mínim de jugadores cadet serà de 6 jugadores i la resta de base femení.

Totes elles competiran representant a les següents comarques:


1 selecció de Tarragona - Terres de l'Ebre
1 selecció de Lleida
1 selecció de Barcelonès - Vallès Occidental
1 selecció de Girona - Maresme - Vallès Oriental - Osona
1 selecció de Baix Llobregat - Bagues/Berguedà - Anoia - Penedès/Garraf
1 selecció de Andorra  (selecció convidada)


Amb la idea d'escollir als seleccionadors que aportin ganes i il·lusió a aquests Campionats, la Comissió Femenina de Futbol Sala ha decidit que els seus components seran els encarregats de nomenar als seleccionadors de la selecció del Barcelonès - Vallès Occidental, de la de Girona - Maresme - Vallès Oriental - Osona i la de Baix Llobregat - Bagues/Berguedà - Anoia - Penedès/Garraf.


Pel què fa a la resta de seleccions, és a dir, la de Tarragona - Terres de l'Ebre, la de Lleida i la d'Andorra, serà el responsable de cada delegació l'encarregat de buscar al seleccionador.


 


Tercer punt: Copa Catalunya 2012-2013
La Copa Catalunya Femenina sènior segueix el mateix criteri que en categoria masculina, és a dir, que els dos equips de 1a Nacional passen directament a semifinals.
En canvi, pel què fa a la Copa Catalunya Femenina base es volen aplicar unes modificacions respecte la temporada anterior per tal d'aconseguir una competició més dinàmica, les quals es van aprovar a la Convenció de Clubs de Futbol Sala celebrada a Esparreguera.
Es tracta d'obrir les inscripcions de la Copa Catalunya una vegada hagi començat tota la competició i disputar les rondes amb una periodicitat d'un mes per tal de no deixar espais. D'aquesta manera s'arribarà al mes de maig amb les 5 primeres rondes disputades.
Aquesta nova visió donarà més força i interès a la Copa Catalunya.


 


Quart punt: Projectes de les jornades de promoció de futbol sala base femení
S'aprova un nou projecte innovador i formatiu d'organitzar jornades lúdiques de futbol sala femení pels centres escolars de la població i rodalies.
Es tracta d'aconseguir una insta·lació un diumenge a la tarda perquè totes les noies de la zona que vulguin, s'hagin inscrit al llarg de les dues setmanes anteriors, i aquella tarda puguin protagonitzar diverses activitats relacionades amb el futbol sala, com  són entrenaments, partits, desafiament de porters, etc.
La intenció és donar el màxim de protagonisme al futbol sala femení per tal de fomentar la motivació de les noies que volen jugar a futbol sala però que en són reticents.


 


Finalment, el president de la Lliga Catalana de Futbol Sala, José Miguel Calle, va exposar els temes i acords tractats a la reunió de Madrid referents al futbol sala femení.Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.