De cap a la final
Seleccions | 17/05/2015
Catalunya s’ha classificat per a la final després de guanyar a Aragó per 0 gols a 3. El partit ha estat molt igualat fins que Pubill ha marcat el primer. Els gols de Balde i Gimeno han trencat el partit.

Últim dia del XXIV Campionat d’Espanya sub 12 masculí. Tot a cara o creu. A Catalunya li ha tocat la cara després de vèncer per 0 gols a 3 a la selecció d’Aragó. El partit ha començat molt igualat. Ambdues seleccions s’han estat estudiant per saber com havien d’actuar i per on podien fer mal. El primer xut entre els tres pals l’ha efectuat Aragó en una falta directe que ha aturat molt bé Marçal Ros. El porter català, a la primera part, ha tingut una mica més de feina, ja que totes les faltes que ha tingut el rival sempre han anat directament a les mans de Ros. Al minut 15, Xavi Simons ha tingut la primera ocasió de Catalunya quan, des de la frontal de l’àrea, ha enviat la pilota al travesser.

El mateix Simons ha estat un dels protagonistes en el primer gol de Catalunya. Al minut 17, ha fet una bona jugada individual, ha regatejat a un parell de defenses i ha arribat fins a la línia de fons per fer la passada de la mort cap a Marc Pubill, que només ha hagut d’empènyer la pilota al fons de la xarxa (0-1). Catalunya estava molt ben col·locada defensivament, molt atenta a les possibles pilotes llargues que enviava Aragó cap als seus davanters. De la mateixa manera que a la semifinal contra Extremadura, al minut 19, Alex Balde ho ha tornat a provar i el seu potent xut s’ha estavellat contra la creueta de la porteria. S’ha arribat al descans amb el 0-1 al marcador, però el resultat podria haver estat més ampli.

A la segona part Catalunya ha sortit igual de concentrada i motivada. No ha permès cap arribada dels aragonesos, que han vist les dificultats que tenien per xutar a porteria i ho han provat des de fora de l’àrea. Al minut 27, s’ha produït un embolic dins l’àrea  d’Aragó fins que la defensa l’ha pogut allunyar cap a la banda, posició que ocupava Alex Balde. Sense pensar-s’ho dues vegades, el jugador ha carregat la cama per marcar el segon gol de Catalunya pel pal llarg (0-2).

Dos minuts més tard, el porter Pau Sánchez ha aparegut en escena per treure una mà providencial d’una pilota que arribada d’una falta. Al minut 29, Estanislau Pedrola ha fet una bona diagonal des de la banda dreta per entrar amb la pilota conduïda cap a l’àrea petita. El seu xut ha rebotat en diferents cames fins que la pilota ha caigut a peus de Pol Gimeno que ha marcat el definitiu 0-3. Encara hi ha hagut temps perquè Estanislau hagi provocat una altra bona ocasió de gol des de gairebé la línia de fons, però el porter rival l’ha enviat a córner. Al minut 39, Pau Sánchez s’ha tornat a lluir traient una mà en l’últim instant i ha enviat la pilota a córner. D’aquesta manera, Catalunya ha passat a la final amb 15 gols a favor i només 1 en contra.

A les 12 hores, al camp municipal de Capdepera, a Mallorca, es disputarà la final contra València.