Derrota esperançadora d’una sub 19 molt lluitadora
F. Platja | 08/07/2021
La Selecció Catalana sub 19 femenina de futbol platja debuta amb derrota davant Extremadura (4-1) en el primer partit del Campionat d’Espanya que s’està jugant a Alacant.

EXTREMADURA
4 - 1
EXTREMADURA
Delia Baz, Elena González, Noelia Llamas, María Corbacho i María Barquero. També han jugat: Belén Montilla, Emma González, María Álvarez, Andrea Merchan, Alicia Barrante, Nuria Largo i Aroa Barrero.
Inés Cucurella, Emma Cardona, Sònia Cardona, Mariona García i Beatriz Capitán. També han jugat: Marina Mas, Daniela Salvat, Carla Autero, Yanira Padilla, Andrea Gomariz, Sandra Garcia i Núria Canals.
Noelia Llamas (1-0, 3’); María Corbacho (2-0, 5’); Alicia Barrante (3-0, 9’); Elena González (4-1, 23’).

Emma Cardona (3-1, 15’).

La Selecció Catalana sub 19 femenina de futbol platja ha competit per primera vegada en el I Campionat Nacional de Seleccions Autonòmiques davant Extremadura. A la Playa San Juan d’Alacant els nervis han estat a flor de pell en el primer període i això s’ha notat en el marcador. Amb només un entrenament a les cames i sense haver jugat mai a aquesta disciplina, les jugadores dirigides per Javi Reyes han encaixat els tres primers gols en deu minuts. El primer, obra de Noelia Llamas ha entrat per l’escaire, el segon l’ha marcat María Corbacho de falta i el tercer ha estat d’Alicia Barrante en aprofitar que estava lliure de marca a la frontal de l’àrea. Tots tres, imparables per a la catalana Inés Cucurella.

A poc a poc, les jugadores s’han anat fent amb el medi i han començat a imposar el seu ritme. Yanira Padilla ha estat la primera en avisar amb un xut creuat que ha rebotat en els dos pals, passejant-se per la línia de gol. Ja en el segon període, Catalunya ha canviat completament la mentalitat i si no ha empatat el partit ha estat pels pals. En el xut inicial, Beatriz Capitán l’ha estavellat al travesser, així com Sònia Cardona des de mig camp. Als 15 minuts de joc, Emma Cardona ha inaugurat el marcador català amb un potent xut des de camp propi. Quan millor estava jugant Catalunya, dominant el duel i creant ocasions molt clares, ha arribat el quart d’Extremadura amb el factor sort, de nou, al seu costat. El bot de la pilota a la sorra ha enganyat a la portera Marina Mas.

La lluita i el treball en equip han estat la tònica d’una Selecció que no ha baixat els braços en cap moment, tot i que el travesser, en el tercer període, ha tornat a fer la guitza a la sub 19, que no ha pogut retallar distàncies. Debut i derrota, però les sensacions i el potencial que ha deixat Catalunya a la sorra son molt esperançadores per al segon partit, que es jugarà divendres a les 9.00 hores davant Melilla, en directe a rfef.es.

Al partit ha estat present el directiu i delegat de l’FCF al Vallès Oriental, Juan Núñez.