Detecció, selecció i formació del talent esportiu en un nou curs de l’Escola d’Entrenadors
Conèixer les característiques més rellevants per saber detectar i formar el talent esportiu en una acadèmia de futbol és el temari que ha ofert l’Escola d’Entrenadors de l’FCF.
Detecció, selecció i formació del talent esportiu en un nou curs de l’Escola d’Entrenadors

Actualment, el futbol és considerat un esport que influeix en tots els àmbits de la societat. Per això, la seva difusió i repercussió és mundial i posseeix un alt valor per a desenvolupar aspectes socials, emocionals, cognitius i motrius. És a dir, pot ser un vehicle perfecte per ajudar a construir una societat més igualitària, respectuosa i educada. A més, a nivell esportiu produeix un gran interès, ja que són molts els jugadors joves que desitgen arribar a convertir-se en professionals. Per aquest motiu, és determinant conèixer les característiques més rellevants per a detectar, seleccionar i formar el talent esportiu, en general, i el talent esportiu en futbol, en particular.

Els objectius d’aquest curs que ha dut a terme l’Escola d’Entrenadors de l’FCF en format online ha estat el següent:

  • Conèixer i diferenciar el concepte de talent esportiu.
  • Conèixer les diferents dimensions que representen el talent esportiu.
  • Diferenciar els factors més rellevants que influeixen en el desenvolupament del talent.
  • Dominar les diferents metodologies que s’utilitzen per al desenvolupament i selecció del talent esportiu.
  • Conèixer una estructura organitzativa / organigrama d’una Acadèmia Professional de Futbol.
  • Estudiar els diferents models d’avaluació del procés formatiu d’un jugador de futbol.

El ponent de la classe ha estat Antonio Solana, Doctor en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport per la Universitat de Granada i entrenador de futbol amb el nivell UEFA PRO. Entre d’altres, ha estat el director del departament de metodologia del Sevilla FC entre el 2009 i el 2017; i assessor metodològic del primer equip del Real Valladolid durant la temporada 2017-2018. A banda d’aquests dos clubs, també ha col·laborat amb entitats com CEDIFA, RFEF, Universitat Europea de Madrid i Universitat Pablo de Olavide, a Sevilla.



Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.