Dilan marca el camí de la final a Catalunya sub 16
Seleccions | 31/03/2023
El combinat de Mikel Azparren ha superat Galícia (1-0) amb una extraordinària segona meitat i diumenge disputarà la final del Campionat d’Espanya davant Madrid

1 - 0
GALÍCIA
: Iker Rodríguez, Gibert, Guille Ferrin, Cuenca, Marc Bernal, Leo Salazar, Dilan Salim, Elliot, Jan i Guille Fernández. També han jugat Hugo Rouco, Miguel Londoño, Álex i Samu Puyo.
GALÍCIA
Anxo Regueiro, Pablo García, Samu Fernández, David Fernández, Xandre, Andrés Antañón, Sergio Montes, Iker Fernández, Mario Prado, Manu Campos i Lucas Castro. També han jugat Rubén Fernández, Julián, Nico Ruiz, Ángel, Rubén i Noya.
Dilan (1-0, 64')

TARGETES GROGUES

Mario (26') i Pablo (56')

Espectadors: Poliesportiu David Casinos, 500 persones

La Selecció Catalana sub 16 s’ha classificat per a la final de la Fase d’Or del Campionat d’Espanya amb un gol del capità Dilan a la segona meitat. Catalunya ha superat la vigent campiona, Galícia, en una segona meitat per emmarcar. Els catalans han posat una marxa més a la represa i han gaudit de nombroses ocasions per evitar els ensurts gallecs al en els darrers instants de partit amb grans intervencions dels porters a les dues àrees. Catalunya s’enfrontarà diumenge a Madrid (12.30h) a la final.

Les primeres aproximacions han estat gallegues. Lucas Castro ha aprofitat una pèrdua en sortida de pilota de la rereguarda catalana per provar un xut que ha marxat desviat. Després dels primers 5 minuts inicials, Catalunya s’ha fet amb el control del partit amb llargues possessions per intentar trencar les línies defensives gallegues.

El vent ha anat agafant protagonisme de forma transversal durant partit dificultant la precisió en les passades en llarg.  Un condicionant que ha buscat aprofitar Guille Fernández amb un llançament de falta a la mitja hora de joc que ha agafat potència però ha marxat uns pams per sobre la porteria d’Anxo Regueiro. Un dels pocs xuts a porteria de la primera meitat ha estat obra de Leo Salazar amb una jugada individual excelsa que ha acabat amb una definició massa tova. La més clara per a Galícia ha arribat al minut 35 amb una rosca enverinada de Manu Campos que ha marxat fregant el travesser.  El porter català, Iker Rodríguez, ha hagut d’intervenir amb bons reflexos en un xut a boca de canó de Lucas al límit de la primera meitat que podria haver suposat el 0 a 1.

A la represa, el partit ha embogit per moments amb anades i vingudes continuades. Guille Fernández ha posat a prova el porter gallec amb un cacau des de la frontal que Anxo ha desviat amb contundència. El porter de Galícia ha tornat a aparèixer uns minuts després per evitar el gol de Salim en una jugada embolicada a l’interior de l’àrea. Catalunya guanyava dinamisme amb els retocs tàctics des de la banqueta. Catalunya s’ha bolcat a l’àrea rival i al minut 55 ha arribat una nova oportunitat claríssima per Leo Salazar que ha tornat a tapar Anxo Regueiro. La insistència catalana ha tingut premi al minut 64 quan el capità Dilan ha definit a la perfecció des de l’interior de l’àrea, assistit per Jan Peries. Londoño ha pogut sentenciar amb una internada a l’àrea que ha acabat amb un xut al pal. Al temps afegit, Iker Rodríguez ha realitzat una estirada espectacular per evitar els penals.

Catalunya s’enfrontarà a Madrid a la final del Campionat d’Espanya, que es disputarà diumenge a les 12.30h, també en directe al canal de YouTube de la RFEF.

La representació federativa a la semifinal ha estat encapçalada pel vicepresident de la Federació Catalana de Futbol, Jordi Bonet, i els directius Jaume Plaza i Miquel Piñol.