Dura derrota d’una sub 17 que ha donat la cara en tot moment
Futbol Femení | 21/12/2019
La Selecció Catalana sub 17 femenina perd davant el País Basc (0-3) en el segon i últim partit de la primera fase del Campionat d’Espanya jugat a Bilbao.

0 - 3
PAÍS BASC
Laura Coronado, Esther Laborde, Alba Ramos (Nerea Romero, 76’), Ariadna Márquez, Ariadna Mingueza, Mar Dueso (Josepha Vercammen, 80’), Clàudia Riumalló, Júlia Bartel, Ona Baradad, Martina Fernández (Clara Rodríguez, 53’), Natália Muñoz.
PAÍS BASC
Alaitz de Castro, Marta López, Amaia Martínez, Laida Balerdi, Maite Zubieta (Maider Molano, 87’), Clara Pinedo (Mara Gandiaga, 80’), Ane Elexpuru, Claudia Fernández (Paula Illarramendi, 83’), Mirari Uria (Izaro Tores, 52’), Estafania Díaz, Alaitz Alcorta.

Mirari Uria (0-1, 2’); Izaro Tores (0-2, 76’); Amaia Martínez (0-3, 79’).
Martina Fernández (47’).

Maite Zubieta (77’).

Catalunya ha volgut, però no ha pogut. El País Basc ha anul·lat el joc de la Selecció Catalana sub 17 femenina i s’ha fet amb la possessió de la pilota, fent vascular a totes les jugadores per trobar les esquenes de les defensores catalanes en qualsevol descuit. Precisament, un error en la sortida de pilota al minut 2 ha significat el gol de les amfitriones. Així doncs, s’ha repetit la mateixa situació que va viure ahir la Catalana davant Galícia, amb qui també va encaixar en els primers minuts de joc. Tanmateix, aquesta vegada la reacció catalana no ha arribat. Sí que hi ha hagut una doble ocasió tres minuts més tard, però ni el xut de Mar Dueso ni la rematada a boca de canó de Clàudia Riumalló han acabat al fons de la xarxa. Catalunya, que ha estat més estona defensant que no pas atacant, no ha pogut desplegar les seves armes, mentre que les basques tampoc han tingut pressa per buscar porteria.

Martina Fernández ha disposat d’una bona oportunitat rematant de cap a la sortida d’un córner i la basca Claudia Fernández ha fet el mateix a la porteria defensada per Laura Coronado, sent el segon xut en tota la primera part de les rivals. Al segon temps, el desgast físic s’ha començat a notar, però quan millor estava Catalunya, Izaro Tores ha rematat pràcticament sola al segon pal una centrada des de la banda dreta per fer el 0-2. La sub 17 no ha baixat els braços en cap moment, impedint les arribades del País Basc, i Clàudia Riumalló marcant dos gols, però els dos han estat anul·lats per suposats fores de joc.

Amb la Selecció avocada a l’atac ha rebut el tercer. Amaia Martínez ha rematat de cap una falta al vèrtex de l’àrea i ha acabat amb les esperances de Catalunya, però no amb la lluita ni amb les ganes de fer un gol que sí pugés al marcador. Una dura derrota que deixa a la Selecció Catalana sub 17 femenina amb tres punts en aquesta primera fase del Campionat d’Espanya.

Al partit han assistit el vicepresident primer, Josep Llaó; el vicepresident i delegat de l’FCF a Girona, Jordi Bonet; la directiva i delegada de l’FCF al Baix Llobregat, Paquita Linares; el directiu Rossend Abella; el director de l’Àrea Esportiva, Emili Gil; i el director del CTE de l’FCF, Fèlix Gimeno; entre d’altres.