El Barça de futbol sala guanya el tercer partit i s'alça amb el títol de lliga
FS Notícies | 30/06/2021
El conjunt blaugrana es proclama campió de la Primera RFEF Futsal a l'endur-se la victòria, a la tanda de penals, en el tercer partit davant el Llevant UD, per 2-2 (5-4) i suma cinc títols de lliga a les seves vitrines.
RFEF

Partit decisiu. El Barça i el Llevant UD, després de guanyar cada un d'ells un partit, s'han jugat el títol de lliga en el tercer i darrer partit, aquest dimecres 30 de juny de 2021, al Palau Blaugrana. Un partit emocionant fins al darrer segon, on els dos conjunts han demostrat el seu potencial.

FCBarcelona

En el primer temps cada equip ha sortit a plantejar el seu joc i a estudiar al rival. Tot i que el Barça ha jugat amb el factor pista a favor, ha estat el Llevant qui no ha tardat en donar el primer advertiment de perill. Ho ha fet al minut 6, quan el català Roger Serrano, fruit d'una errada en la sortida de pilota del Barça, ha enviat un xut molt potent, però que ha acabat desviat, i a punt ha estat de marcar el primer gol del partit.

A continuació, Adolfo i Esquerdinha s'han ocupat de crear les primers ocasions de gol pels blaugranes donant una mica més de ritme al partit. Poc després, en el minut 13, Ximbinha, que disputava els seus primers minuts en la sèrie final, ha enviat l'esfèrica al pal.

FCBarcelonaLa igualtat ha imparat durant els primers 20 minuts, on les defenses d'ambdós equips han treballat molt bé davant els atacs rivals, i les intervencions dels porters han estat vitals. D'aquesta manera el primer temps ha finalitzat amb empat a 0, i amb dos pals, un per cada equip.

FCBarcelona

Quan estava tot per decidir, als 25 segons de la segona part s'ha obert el marcador, amb una sortida de còrner del Llevant que el porter culé, Dídac Plana ha aturat, però que el refús l'ha aprofitat Pedro Toro per marcar un gol de volea.

Acció i reacció per part dels blaugranes, amb una jugada de Ferrao que ha finalitzat amb un potent xut que ha acabat estavellant-se al pal.

Poc després André Coelho ha vist la segona targeta groga i el Barça ha jugat amb inferioritat durant dos minuts on els blaugranes han aguantat molt bé, defensant la seva porteria.

Amb la defensa més alta, l'equip dirigit per Andreu Plaza ha aconseguit, a falta de 10 minuts pel final, començar a robar pilotes i crear més ocasions de perill que, el porter del Llevant, Fede, ha anat salvant.

FCBarcelonaA falta de 4 minuts pel final, el conjunt català ha demanat un temps mort i ha optat per col·locar la figura del porter-jugador a pista i arriscar per intentar empatar.

I, després de no parar d'intentar-ho, el Barça, a 45 segons pel xiulet final, ha aconseguit el premi tant treballat amb un gol de Daniel que ha donat l'empat al partit i ha forçat la pròrroga. Per tant, l'emoció estava servida.

A la primera part de la pròrroga, el Llevant ha marcat, amb un gol de Rafa Usín, fruit de la valentia del 5 per 4 pel qual ha apostat el tècnic Diego Ríos. Un gol que ha avançat, de nou, als visitants.

A la represa, el Barça ha pressionat constantment i a 46 segons pel final, Matheus, després d'una gran jugada col·lectiva, ha marcat el segon gol pels blaugranes, aconseguint un empat, que provoca que el campió de lliga de la present temporada s'acabi decidint a la tanda de penals.

FCBarcelona

La tanda de penals, molt igualada, s'ha acabat decantant cap al Barça després de que el porter d'Arenys de Mar, Dídac Plana, hagit aturat el penal decisiu, que ha donat la cinquena copa de la lliga als blaugranes.

RFEFEls dos equips que han disputat la gran final de la Primera RFEF Futsal compten, dins de les seves respectives plantilles, amb un total de 7 jugadors catalans que han participat amb les Seleccions Catalanes de futbol sala. Per una banda, en el Barça: el Dídac Plana, el Miquel Feixas, l'Adolfo Fernández i el Bernat Povill; i a les files del Llevant UD: el Marc Tolrà, l'Esteban Cejudo i el Roger Serrano. Una àmplia representació de jugadors catalans que es troben en el màxim nivell del futbol sala nacional.