El Barça es queda a les portes de la final de la Supercopa d’Espanya
Copes | 12/01/2022
Malgrat oferir una gran versió, el conjunt de Xavi Hernández cau derrotat 2 a 3 a la pròrroga davant el Reial Madrid en una semifinal vibrant.

El FC Barcelona no jugarà la final de la Supercopa d’Espanya a l'Arabia Saudí. Els blaugranes han perdut 2 a 3 davant el Reial Madrid CF a la pròrroga de la primera semifinal del torneig. Els de Xavi Hernández, amb fe i convicció, han anivellat dos cops el partit, però quan millor estaven jugant han encaixat el definitiu 2 a 3 en un contraatac. D’aquesta manera, el Barça s’acomiada de la competició, i els de Carlo Ancelotti obtenen el bitllet per disputar la final. L’Athletic Club i l’Atlètic de Madrid s’enfrontaran demà, dijous 13 de gener, a les 20.00 hores en la segona semifinal.

Els blaugranes han començat millor el partit, dominant la possessió de la pilota i generant perill per les bandes. Per la seva part, el Madrid s’ha defensat amb solvència i ha esperat la seva oportunitat al contraatac. A la mitja hora de joc, Benzema li ha robat el cuir a Busquets en la zona de mitjos, i ha assistit Vinicius perquè inaugurés el marcador amb un potent xut que ha batut Ter Stegen. Poc abans del descans, Luuk de Jong, en una acció afortunada dins l’àrea, ha aconseguit empatar la semifinal.

A la represa, el Barça ha seguit portant el pes de l’encontre i ha tancat el bloc blanc a la seva àrea, tot i que sense generar excessiu perill. Al minut 72, Benzema ha aprofitat el refús d’una aturada de Ter Stegen per marcar l’1 a 2 a porteria buida. Malgrat el cop, el bloc blaugrana no s’ha rendit i Ansu Fati ha forçat la pròrroga amb un gol de cap al minut 83. Ja al temps extra, Fede Valverde, en un contraatac vertiginós amb superioritat numèrica, ha establert el definitiu 2 a 3 que ha eliminat el Barça de la Supercopa d'Espanya.