FC Barcelona i el RCD Espanyol, a la final de la Copa Catalunya Femenina
Futbol Femení | 28/08/2015
El Barça i l’Espanyol es tornaran a veure les cares a la final de la Copa Catalunya, diumenge a les 12 hores a Vilassar de Mar.

El FC Barcelona s’ha classificat per la final de la 11a edició de la Copa Catalunya després de vèncer sense problemes al FC Sant Pere Pescador, un equip de Preferent. Per la seva banda, el RCD Espanyol ha guanyat al Levante Las Planas per 2 gols a 0 en un partit molt igualat que finalment ha pogut dominar.

El Barça i l’Espanyol acumulen cinc títols de la Copa Catalunya cadascú. Diumenge a les 12 hores al Camp Municipal Xevi Ramon es decidirà quin equip es fa amb el títol del desempat. El canal Esport3 retransmetrà en directe la final.

FC BARCELONA 8 – 0 FC SANT PERE PESCADOR

Alineacions:

FC Barcelona: Laura Ràfols, Marta Torrejón, Ane Bergara, Ruth García, Melanie Serrano, Marta Unzué, Patri Guijarro, Alèxia Putellas, Bàrbara Latorre, Irene del Rio i Olga Garcia. També han jugat: Sandra Paños, Esther Romero, Aitana Bonmatí, Gemma Gili, Cristina Baudet, Sandra Hernández i Nerea Valeriano.

FC Sant Pere Pescador: Fatumata Boiro, Mireia Pont, Maria Gallegos, Sara Garcia, Paula Denis, Queralt Frigola, Tània Martínez, Andrea Jacas, Taïs Garcia, Cristina Pont i Sílvia Masferrer. També han jugat: Cecília Llopart, Estefania Jordan, Berta Mateos, Cynthia Blanco, Míriam Aparicio, Júlia Santiago i Andrea Mateos.

Gols: 1 – 0 Bàrbara Latorre (8’), 2 – 0 Patri Guijarro (12’), 3 – 0 Olga Garcia (31’), 4 – 0 Sandra Hernández (48’), 5 – 0 Gemma Gili (50’), 6 – 0 Patri Guijarro (61’), 7 – 0 Sandra Hernández (68’), 8 – 0 Bàrbara Latorre (84’)

Conjunt arbitral:

Àrbitra: Cecília Muñoz de Giovanbattis

Assistents: Flor Muñoz de Giovanbattis i Coral Couso Cuadrado

4a àrbitra: Anna Toneu Domènech

Crònica:

El FC Barcelona no ha tingut problemes per fer-se una plaça a la final de la 11a edició de la Copa Catalunya Femenina, després de vèncer el FC Sant Pere Pescador per 8 gols a 0.

Les blaugranes, que juguen dues categories per sobre del Sant Pere, s’han avançat al marcador al minut 8 amb una rematada de cap de Bàrbara Latorre després d’una centrada de Melanie Serrano. Pocs minuts després, Patri Guijarro, amb una jugada gairebé idèntica, ha marcat el segon. El Sant Pere ha tingut l’única oportunitat clara d’escurçar les distàncies al marcador al minut 19, quan Cristina Pont ha enviat la pilota al travesser amb un xut de falta des de fora l’àrea. Tot i així, abans del descans, el Barça ha posat el 3 a 0 al marcador amb un xut creuat des de dins l’àrea d’Olga García.

A la segona part, el partit ha seguit amb domini absolut blaugrana. Al minut 48, Sandra Hernández ha col·locat una pilota ajustada al pal, superant a la portera del Sant Pere, i marcant així el quart gol. Dos minuts després, Gemma Gili ha marcat el 6 – 0 amb un potent xut des de llarga distància. Els ànims de les gironines no han impedit que la distància al marcador creixés encara més. Patri Guijarro ha aprofitat una pilota morta a la frontal, després d’un refús de corner, per marcar a plaer el setè gol. A 6 minuts pel final, Latorre ha marcat el vuitè i últim gol del partit després d’una paret amb Gemma Gili.

RCD ESPANYOL – FC LEVANTE LAS PLANAS

RCD Espanyol: Norma Méndez, Elba Vergés, Anna Mollet, Inés Juan, Estibaliz Torralbo, Andrea Pereira, Zaira Flores, Anair Lomba, Letti Sevilla, Paloma Fernández i Gemma Pla. També han jugat: Irina Torrent, Carla Cotado, Ana Rodríguez, Glòria Pelegrí, Aroa León, Aina Torres i Laura Benito.

FC Levante las Planas: Ripoll, Rocio Serrano, Mar, Muri, Cubi, Leti, Carol, Ester, Sara Navarro, Maria González i Sara Serna. També han jugat: Mireia, Gemma, Anna Martí, Nadine i Marina.

Gols:  1 – 0 Mar en pròpia porta (48’), 2 – 0 Paloma Fernández (59’)

Targetes grogues:

FC Levante las Planas – Leti (73’), Muri (81’)

Àrbitra: Ester Parramon

Assistents: Carla Borràs Polo i Laia Hernández Fabres

Crònica:

L’Espanyol és el segon finalista de la Copa Catalunya Femenina, després de guanyar al FC Levante las Planas per 2 gols a 0 tot i que no els ho han posat gens fàcil.

La primera part de l’enfrontament ha estat molt igualada, amb poques ocasions per ambdós equips ja que la pilota majoritàriament ha rodat al mig del camp. L’ocasió més clara dels primers 45 minuts l’ha tingut l’Espanyol amb un xut des de la frontal de l’àrea de Letti Sevilla.

No ha estat fins la segona part quan s’ha obert el marcador. La jugadora del Levante las Planas, Mar, ha marcat en pròpia porta intentant refusar una centrada de la capitana blanc-i-blava. Sara Serna ha intentat corregir l’error pocs minuts després amb un potent xut des de fora l’àrea, que ha sortit per fora els tres pals. Al minut 59, l’Espanyol ha sentenciat el partit amb un xut des de la frontal de l’àrea que ha enviat al fons de la xarxa.

Un Espanyol ben organitzat ha aconseguit mantenir el partit sota control, tot i l’empenta del Levante per aixecar el resultat en contra. Tot i així, a 8 minuts pel final, una gran aturada de la portera del Levante ha evitat que un xut de Glòria Pelegrí es convertís en el 3 a 0.