El Castelldefels, nou campió de Catalunya Amateur
Notícies Generals | 05/06/2016
El Castelldefels es proclama campió de Catalunya davant d’un Vilassar que ha abaixat el ritme a partir de la segona meitat.

Fitxa tècnica:

UE VILASSAR DE MAR, 0: Imanol Castilla, Javi González, Adrià Blanchart, Alberto Aibar, Marcel Espanya, Lluis Tejero, Raul Abad (Joel Riera, 45'), Sergi González (Ali Elharrak, 70'), Marc Masip (Pau Campmajor, 64’), Marcos López, Alex Pompido.

UE CASTELLDEFELS, 1: Bernat Planagumà, Juan Antonio Martín, Javi Calvo, Miki Gustà, Marc Martínez, Patrick Chico (Andrés Varese, 61’), Iván Peralta, Mario Victorio, Uri Fernández (Cristian del Moral, 45'), Dani Romero (Sergi Cabré, 45'), Raul Cortezón.

Gols: Cristian del Moral (0-1, 56’)

Àrbitres: Marcos Fernández Quintero, Enric Bureu Méndez (assistent), Sergio Vázquez Jodar (assistent), Xavier López Roure (4t àrbitre).

El partit que enfrontava la UE Vilassar de Mar i la UE Castelldefels a la final del Campionat de Catalunya Amateur ha començat molt igualat amb ambdós equips fent una pressió alta. Les primeres ocasions han estat pel Castelldefels. Al 14’ Juan Antonio Martín ha realitzat un potent xut des de fora de l’àrea que ha acabat blocant el porter del Vilassar, Imanol Castilla. Al minut 15 ha arribat una nova oportunitat pel Castelldefels quan Iván Peralta ha fet una passada llarga a Raúl Cortezón, que no ha arribat a temps per a realitzar la rematada.

A partir del 25’ el Vilassar de Mar ha creat nombroses jugades per arribar a porteria, però el mur defensiu del Castelldefels ha aconseguit neutralitzar aquests atacs. La primera oportunitat clara de gol ha estat pel Vilassar al 35’, quan han realitzat una jugada estratègica a la sortida d’un córner, però la pilota ha acabat en mans del porter del Castelldefels, Bernat Planagumà.  De nou, al minut 41, Raul Cortezón no ha pogut resoldre un refús de la defensa groga, que ha acabat amb la pilota fora.

En el final de la primera part s'ha vist un Vilassar de Mar molt agressiu que ha apujat encara més les línies per arribar a la porteria contrària.

Ja al segon temps, el Castelldefels ha sortit més endollat i ha posat una marxa més, creant jugades perilloses per la porteria rival. Aquesta empenta ha estat el detonant de l’únic gol del partit quan, al minut 56, Cristian del Moral ha realitzat un xut amb efecte des del vèrtex de l’àrea. El porter del Vilassar, Imanol Castilla, estava massa avançat i, d’aquesta manera, el Castelldefels ha pogut anotar el 0-1. Durant la segona meitat, el Vilassar no ha aconseguit teixir jugades perilloses en atac

El xiulet final, ha deixat el marcador en el definitiu 0-1 que dona la victòria al Castelldefels. D’aquesta manera, el Castelldefels s’ha proclamat campió del Campionat de Catalunya Amateur per primera vegada.

El president de la FCF, Andreu Subies, ha fet l’entrega de la copia i de les medalles als campions i subcampions de Catalunya. També han estat presents els vicepresidents de la FCF Pere Guardiola i Joan Josep Isern; els directius de la FCF Jaume Plaza i Albert Montull; el vicepresident del CTA de la FCF, Antxon Uzcudun; el directiu i delegat al barcelonès, Francesc Folguera; la directiva i delegada al Baix Llobregat, Paquita Linares; el president de la UE Rubí, Josep Alcalà. També han acudit al partit càrrecs del Vilassar de Mar com el president, Xavi Ramon; el vicepresident, Josep Estrada; el tresorer, Àlex Cabot i els vocals Jordi Martínez, Aureli Martínez i Josep Maria Bofarull. Per part del Castelldefels han estat presents el president, Adolfo Borgoño; el vicepresident, Jordi Casamiquela; el secretari, Jesús Fiel; el vicepresident esportiu, Carlos Fariñas; i els vocals Norberto Murillo, Jordi Tomàs i Jordi Zorrilla.