El CE Manresa i la UE Sant Andreu, finalistes de l'Històrics
F. Amateur | 05/08/2023
Tots dos equips s'enfrontaran en la final d'aquest diumenge, després de la victòria als penals dels manresans enfront el Cerdanyola del Vallès FC (2-2, p. 5-3), i dels andreuencs per la mínima en el derbi davant el CE Europa (1-0).

Final de la 37a edició del Torneig d'Històrics definida: CE Manresa - UE Sant Andreu. Tots dos equips s'enfrontaran pel títol al Nou Sardenya aquest diumenge (18.00h), després d'haver-se imposat en les semifinals durant la jornada d'avui. Els manresans s'han classificat a la tanda de penals en un partit apassionant enfront el Cerdanyola del Vallès FC (2-2, p. 5-3), mentre que els andreuencs han guanyat per la mínima el derbi barceloní davant el CE Europa (1-0).

El CE Manresa es classifica des dels onze metres

Trepidant xoc entre dos equips que aquesta temporada es trobaran a la Segona Federació. S'avançava el Cerdanyola del Vallès FC a pilota parada, quan Óscar Arroyo ha aprofitat un rebot al travesser per marcar de cap. El killer Noah Baffoe situava l'empat abans del descans, en una genial acció personal on ha definit a la perfecció.

Ja al minut 74, els verds han tornat a colpejar amb una gran diana de Boris Garrós, amb una rematada en primera instància després d'un refús d'Hurtado. Però de nou els del Bages han aconseguit la igualada, a través de Carlos Olmo, fent valer la seva alçada per rematar de cap al fons de la xarxa.

En la tanda de penals, els manresans s'han mostrat plenament encertats, i per part dels vallesans només Max Marcet ha errat el seu llançament, donant la classificació al bloc dirigit per Xavi Corominas.

'El Poble' guanya 'La Vila'

El derbi barceloní entre graciencs, avui amfitrions, i andreuencs ha posat en valor novament la passió que desperta el futbol català, i ha omplert de gom a gom el Nou Sardenya. El partit ha començat des del principi amb moltes revolucions, però les ocasions han arribat amb el pas dels minuts.

Superada la mitja hora, una gran jugada individual de Juanan Gallego ha permès assistir Ernest Forgas, que de xut creuat i sec ha estrenat el marcador de la segona semifinal. Tot i així, els europeistes no han perdut la cara a la confrontació, i han fregat l'empat, especialment amb un xut d'Aliaga que ha desviat Jaime González a la primera meitat, i ja al tram final, amb una falta servida per Àlex Pla que ha recollit Raúl Ferrer, però ha trobat la resposta del porter quadribarrat.

Sense temps per més, el conjunt d''El Poble' ha resistit i demà podrà buscar el seu cinquè títol de l'Històrics, davant un CE Manresa que ha accedit per segon any consecutiu a la final del torneig.