El CF Martinenc, Campió de la Copa Catalunya Veterans
Notícies Generals | 11/06/2017
En un partit molt dur físicament i disputat, el CF Martinenc s’ha aconseguit imposar al seu rival, l’Unió Atlètica Horta per 1 gol a 3 i aconseguir així proclamar-se campió de la Copa Catalunya Veterans.

Fitxa tècnica

U AT HORTA, 1: Alex Nasarre, Oscar Romero, Xavi Gallart, Vicent Peñarroja, Bernat Pugès Eric Rubio, Toni Lompard, Conrad Pugès, Roger Cartagena, Raul Rubio i Daniel Suso. També han jugat: Mervin Hernández, Antonio Barbero, Juan Luis Rodríguez, Paco Rubio, Manel López i Juan Carlos Hidalgo.

CF MARTINENC, 3: Eduard Micas, David Izurza, Adan Fernandez, David Muñoz, Aitor Caballero, Jose Luis Moreno, Agustín Mora, Alberto Pizarro, Ricard Cervera, Juan Jose Bravo i Oriol Solanas. També han jugat: Luis Mariano Contreras, Joaquín Gil, Jesús Germán Pinazo, Juan Antonio Ferrer i Javier Daluz.

Gols: Agustín Mora (0-1, 18’; 0-2, 25’; 0-3, 70’); Juan Luis Rodríguez (1-2, 32’).

Targetes grogues: Manel López (33’); Jesús Germán Pinazo (49’); Raul Rubio (60’); Agustín Mora (70’); Luis Mariano Contreras (82’); Adan Fernández (84’); Aitor Caballero (87’); Juan Luis Rodríguez (89’).

Conjunt arbitral: Jose Ramon López Rodríguez (àrbitre), Raúl Caballero Jerez (àrbitre assistent) i Javier Chalé Sabat (àrbitre assistent).

La final de la Copa Catalunya de Veterans entre l’Unió Atlètica d’Horta i el CF Martinenc s’ha caracteritzat per la força física amb què han saltat al terreny de joc ambdós conjunts i que s’ha mantingut fins quasi a les acaballes del partit. Aquesta alta exigència física ha provocat que, en els primers minuts de joc, no es definís cap dominador clar, però a mesura que el temps ha anat corrent, el CF Martinenc s’ha fet amb el control del joc i ha sabut resoldre amb èxit diverses arribades a porteria per aconseguir la Copa de Catalunya Veterans per 1 a 3.

En saltar al terreny de joc, tant el CF Martinenc com l’U At Horta han volgut demostrar des del començament que tenien ganes d’alçar el trofeu, i més especialment el CF Martinenc que l’any passat va perdre la final contra els veterans de la Barceloneta. La primera tímida arribada a porteria ha estat pel Martinenc, però la passada en profunditat ha estat massa curta i cap davanter hi ha pogut arribar. Només 3 minuts més tard, el Martinenc ha tornat a apropar-se a porteria rival, sense èxit. L’Horta no ha trigat a respondre als atacs del Martinenc i al minut 12, ja ha temptat la porteria rival amb una bona jugada individual de Conrad Pugès. Just quatre minuts més tard, l’Horta hauria pogut inaugurar el marcador quan Pugès ha rebut una passada en llarg d’Eric Rubio que no ha pogut batre el porter visitant en l’un contra un i la pilota ha acabat entre els peus d’Eduard Micas.

Els esforços del Martinenc s’han vist recompensats al minut 18, amb el gol d’Agustín Mora. Alberto Pizarro ha recuperat la pilota a mig camp i ha fet una excel·lent passada en profunditat a Mora que, després de superar en velocitat a la defensa de l’Horta, ha rematat des de la banda a porteria buida (0-1). Amb l’avantatge, el Martinenc ha començat a prendre el control del partit i a agafar més confiança sobre el terreny de joc aconseguint posicions més llargues de transicions ràpides. D’aquesta manera, al 25’, ha anotat el 0-2, obra també de Mora. L’Horta però, ha sabut reaccionar als dos gols i ha pujat la intensitat. Això li ha permès disposar de dues bones ocasions per retallar distàncies al minut 26 i al 31, sense èxit. Tot i això, i just després que Juan Luis Rodríguez fallés un xut a boca de canó, el mateix Rodríguez no ha perdonat des de l’àrea petita i ha saltat més que ningú per enviar al fons de la xarxa un xut de córner (1-2). En una de les darreres ocasions abans d’arribar a la mitja part, l’Horta hauria pogut igualar el duel però un gran Eduard Micas ho ha impedit.

A la represa, el cansament ha començat a prendre protagonisme i els jugadors es notaven més alentits. Tot i això, ambdós equips han disposat d’oportunitats de marcar més gols, tot i el desencert final. L’únic afortunat ha estat el Martinenc que, al minut 70, ha vist com Mora marcava el tercer i definitiu gol amb què firmava un hat-trick i aconseguia la Copa de Catalunya Veterans. El gol ha nascut en l’àrea rival, en què el Martinenc ha pogut recuperar la pilota i amb només dues passades, amb la intervenció notable de Juan Jose Bravo, Mora ha rebut la pilota i ha aprofitat que el porter s’ha avançat per a rematar a plaer sol davant porteria. L’Horta no s’ha desmoralitzat i a només deu minuts del final hauria pogut marcar el 2 a 3, però Micas ha tret el xut alt amb les puntes del dit, estirant-se tan com ha pogut. A les acaballes del matx, el Martinenc s’ha fet amb el control total del partit i ha perdonat fins a tres ocasions claríssimes de gol davant un rival que ha vist, a deu minuts del final, impossible guanyar i el cansament físic els ha superat.

D’aquesta manera, el Club de Futbol Martinenc s’ha proclamat Campió de Catalunya Veterans. El directiu i delegat de l’FCF al Barcelonès, Francesc Folguera, acompanyat pel president de l’Agrupació de Veterans, Julio Nacarino, han fet entrega de les rèpliques de la copa a la tripleta arbitral, de les medalles de subcampió i campió a tots els jugadors i cos tècnic, així com el plat de subcampió i la Copa de campió als dos capitans de l’U At Horta i el CF Martinenc.