El departament de psicologia esportiva de la Women's Soccer School Barcelona
Futbol Femení | 31/03/2021
Aquesta escola de futbol femení agrupa més de 150 jugadores, que reben el suport de fins a 7 professionals de la psicologia integrats en els cossos tècnics dels equips.
El departament de psicologia esportiva de la Women's Soccer School Barcelona

La Women's Soccer School Barcelona és un club format exclusivament per equips femenins. Amb més de 150 jugadores, disposa d'un departament de psicologia esportiva format per un total de 7 professionals de la psicologia, integrats en els diferents cossos tècnics dels equips, que donen suport a les futbolistes de totes les categories. Aquesta branca de la salut i esport aporta beneficis a escala personal i grupal a les jugadores per obtenir un aprenentatge més complet i de major qualitat, afavorint l'estima a la pràctica del futbol i el futbol sala. A més, també és una eina de treball per als entrenadors i entrenadores, així com per als pares i mares de les noies.

La psicòloga Lidia Ordeix, coordinadora del departament, creu que l'aportació psicològica "permet atenció als factors psicològics que havien estat oblidats. Aquest fet ens permet treballar les habilitats psicològiques per poder complementar i sumar més recursos en la formació de les noies en l'àmbit general, per tenir una formació més completa".

Des de la parcel·la esportiva, un dels entrenadors del club, Adrián Lancho, opina que "aplicar els consells que ens donen les psicòlogues ens serveixen per transmetre a les jugadores els valors del club i el comportament idoni segons cada situació".

Per la seva banda, les futbolistes estan molt satisfetes pel suport psicològic. La jugadora Marta Rodríguez assegura que "es nota moltíssim l'ajut psicològic, a tenir metes diàries i superar-les dia a dia".

La satisfacció també està en la ment de les mares i els pares. És el cas de Laura Borrell, mare d'una de les jugadores del club: "Aprenen a explicar i expressar els problemes, i el més important, afrontar-los".

La Women's Soccer School va creixent a poc a poc. Compta ja amb 13 equips, i aquesta temporada ha estrenat un equip sènior, anteposant sempre la qualitat a la quantitat.

GALERIA D'IMATGESUtilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.