El FC Andorra en té prou amb un gol que val una final
Copes | 16/11/2022
Els tricolors han superat la UE Olot per la mínima (0-1) i es veuran les cares amb el CF Badalona Futur per aixecar la Copa Catalunya

OLOT, U.E. SAD
0 - 1
ANDORRA, F.C. SAD
Arnau, Aimar, Èric Vilanova, Callís, Gonzalo, Urri, Manel, Bigas, Ferran, Terma i Forés.
Marc Vidal, Mika Mármol, Marc Aguado, Héctor Hevel, Carlos Martínez, Dani Morer, Germán, Bundu, Martí Vilà, Bomba i Moha.

Sinan Bakis (0-1, 81')
TARGETES GROGUES
Aimar (43')

Marc Aguado (45'), Bomba (78') i Bakis (84')
Àrbitre principal, Salvador Morros Monge; assistent 1, Pau Orts Roig; assistent 2, Bernat Mas López.

Espectadors: 645 persones

UE Olot i FC Andorra tenien molt clar el guió del partit que els convenia per endur-se l'eliminatòria i aconseguir el passi a la final de la Copa Catalunya. Els locals, ordenats i abocats al contraatac, volien arribar vius als minuts finals. En canvi, els andorrans, de dues categories superiors, han insistit amb el joc associatiu per trobar els espais fins a obtenir el premi del gol al minut 81 obra del davanter Sinan Bakis

El partit ha començat amb un tamteig d'ambdós equips i poques ocasions clares. La primera arribada amb perill ha estat andorrana amb una rematada de cap de Moha. Als 8 minuts, el col·legit ha hagut d'atura el joc durant uns minuts per un cop que ha rebut el porter local, Arnau. L'equip d'Eder Sarabia insistia amb el joc per les bandes: l'esquerra amb Héctor Hevel i Martí Vilà, i la dreta, més profeunda, amb Morer i Bundu. A l'equador del primer temps, ni Germán Valera ni Carlos Martínez, que tornava avui a la que va ser casa seva, han pogut rematar una centrada lateral molt clara. L'equip garrotxí buscava la jugada ràpida després de pèrdua i al minut 35, Ferran ha tingut una excel·lent ocasió per avançar l'Olot però el seu xut arran de gespa l'ha desviat Vidal amb la punta dels dits. Hevel, molt ptotagonista durant tot el matx, ha tingut l'última oportunitat dels primers 45 minuts amb un xut ben blocat per Arnau, qui debutava sota pals en el dia d'avui.

Al descans, Sarabia ha sacsejat el seu equip donant entrada a Adri Vilanova, Pampin i Bakis, qui acabaria decantant el partit. El segon acte ha continuat amb el mateix guió que el primer, fins i tot amb més joc a camp contrari per part del FC Andorra. El local Ferran ha tornat a tenir una bona opció al contraatac i, en una acció posterior, Ratti, qui havia saltat al terreny de joc fa uns minuts, ha anticipat una acció clara a l'esquena de la defensa visitant. Jonathan Risueño movia la seva banqueta per buscar cames fresques i allargar el partit fins al final.

Quan tot semblava encaminat a la tanda de penals, una centrada lateral de Bomba l'ha aprofitat Sinan Bakis per enviar al fons de la xarxa una rematada creuada amb la cama dreta. Gerra d'aigua per al conjunt olotí que ha plantat cara en tot moment. Fins i tot amb l'entrada de Xumetra i Eloi Amagat, l'equip local ha estat a prop d'igualar el marcador en els darrers instants. A la darrera jugada, Hevel també hauria pogut ampliar l'avantatge. Amb aquest triomf, el FC Andorra es classifica per a la final de la Copa Catalunya que disputarà davant el CF Badalona Futur, vencedor de la segona semifinal.

En aquest partit, el directiu de l'FCF Carles Mallart ha acompanyat el president de la UE Olot, Joan Agustí, el seu Consell d'Administració, i, el director general del FC Andorra, Jaume Nogués