El FC Barcelona Femení conquereix la seva tercera lliga consecutiva
Futbol Femení | 13/03/2022
Joan Soteras ha lliurat el trofeu a l’equip blaugrana, juntament amb Rafael del Amo, després de la victòria de les de Jonatan Giráldez contra el Real Madrid CF per 5 a 0 al Johan Cruyff.

Temporada immaculada. El FC Barcelona Femení s’ha proclamat aquest diumenge campió de la Primera Iberdrola després de golejar per 5 a 0 el Real Madrid CF en un Estadi Johan Cruyff ple a vessar. El grup que dirigeix Jonatan Giráldez conquereix la seva tercera lliga consecutiva comptant tots els seus partits per victòries quan encara queden sis jornades per finalitzar el campionat. De fet, les blaugranes han demostrat un domini aclaparador a la competició domèstica: 24 triomfs en 24 jornades disputades, on han marcat 136 gols i n’han encaixat sis.

Amb el suport d’una afició entregada, el Barça ha imposat el seu estil de joc davant d’un rocós conjunt madrileny que s’ha dedicat a defensar i a intentar sorprendre en una alguna acció de pilota aturada. El fruit a la insistència blaugrana ha arribat al minut 41, quan Alèxia Putellas ha inaugurat el marcador aprofitant una assistència de Rolfo. Només tres minuts després, la capitana del Barça ha ampliat diferències amb un xut des de fora de l’àrea que, després de tocar en una defensa blanca, ha acabat al fons de les xarxes.

A la segona meitat, les blaugranes, lluny d’aixecar el peu de l’accelerador, han seguit assetjat la porteria rival. D’aquesta manera, Patri Guijarro, al minut 60, ha anotat el 3 a 0 amb un poderós xut que ha entrat per l’escaire, impossible d’aturar per Misa. Tres minuts després, una acció individual de Caroline Hansen ha acabat en un gol en pròpia porteria d’una defensa visitant. Jennifer Hermoso ha arrodonit la golejada anotant el definitiu 5 a 0 quan faltaven vuit minuts per al final.

En finalitzar el partit, la capitana del FC Barcelona, Alèxia Putellas, ha rebut el trofeu de campiones de mans del president de l’FCF i vicepresident de la RFEF, Joan Soteras, i del vicepresident de la RFEF i president del Comitè Nacional de Futbol Femení, Rafael del Amo. També han estat presents el president del FC Barcelona, Joan Laporta, i la Secretària General de l’Esport i l’Activitat Física, Anna Caula.

Setena lliga i segon títol de la temporada

El FC Barcelona Femení suma el seu setè títol de lliga, augmentant la seva renda com a equip amb més títols, dos per davant de l’Athletic Club, que suma cinc. Es tracta del segon títol del curs per a les blaugranes, que van conquerir la Supercopa d’Espanya el passat mes de gener, després de derrotar per 7 a 0 l’Atlético de Madrid.

D’altra banda, cal apuntar que les de Jonatan Giráldez segueixen vives a la Champions i la Copa de la Reina, dues competicions on es troben als quarts de final. D’aquesta manera, les blaugranes podrien completar una campanya extraordinària, conquerint totes les competicions on participen.