El joc col·lectiu dóna la victòria a Catalunya
FS Notícies | 03/01/2015
La selecció catalana sub 21 femenina guanya el seu primer partit de la fase prèvia contra La Rioja després d'un partit on el joc col·lectiu ha estat vital per aconseguir aquesta victòria.

CATALUNYA: Nerea Vilalta Ruiz, Elisabet Carrasco Bonet, Marina Benete Montufo, Alícia Benete Montufo, Leire Aguiar Da Rocha, Mariona Olivella Bas, Sara Hernández Viadero, Berta Ramos Serrano, Cèlia Catà Vilà, Iris Amaro Alonso, Mònica Utrilla Montserrat i Belén Entrena García.

LA RIOJA:
Ana Palacios Saenz Torre, Sara Hernaez Troya, Maria Rosa Santa Maria Saenz, Marina Pinillos Gonzalez, Silvia Rubal Casas, Carmen Garcia Rincón, Leyre Trobajo Redondo, Rebeca Torres Garrido, Nuria Boualan Rodríguez, Marta Gonzalez Alamos, Paula Blanco Gil i Eva Gutiérrez Morales.

ÀRBITRES: Sr. Mario Sáez Campos, Sr. Raul Gómez Prieto i Sra. Nerea Martínez Montalbán.

GOLS: (1a part) 1 – 0 Iris Amaro (min. 4), 2 – 0 Maria Benete (min. 8), 2 – 1 Rebeca Torres (min. 19). (2a part) 3 – 1 Iris Amaro (min. 3), 4 – 1 Marina Benete (min. 4) i 5 – 1 Mariona Olivella (min. 17).

CRÒNICA:  Després dels compassos inicials en els què ambdós conjunts han intentat dominar la pilota, ha estat en el minut 4 de partit quan Catalunya, en la primera pilota de la que ha disposat, ha realitzat una retallada per marxar de la seva marcadora i passar la pilota a l'Iris perquè l'empenyés fins al fons de la xarxa.

La Rioja ho ha seguit intentat, creant molt de perill en cada jugada a pilota parada, quasi sempre finalitzades per la seva capitana, Carmen Garcia. Per la seva banda, les catalanes han continuat amb el seu joc de toc, intentant crear perill a base de la possessió. Aquesta disposició ha tingut la seva recompensa quan una magnífica jugada col·lectiva, a peus de Alícia Benete, sortejant a dos rivals, ha suposat un dos contra un amb la portera, que Marina Benete ha finalitzat amb un gol.

Amb aquest resultat en el marcador han succeït els millors minuts de les catalanes, tot i que, el desencert de cara a porteria ha fet que no augmentar la diferència en el marcador. Quan els dos equips esperaven el descans, una contra de La Rioja ha suposat el gol d'aquestes, posant el 2 a 1 abans del descans.

La segona part s'ha iniciat amb molta intensitat, on les dues seleccions sabien que aconseguir els dos punts era molt important pel desenvolupament de la fase prèvia. Després de diverses accions molt bones per part de les catalanes, ha estat Iris Amaro, de nou, qui ha aconseguit marcar un gol més.  Marina, un minut després, per mediació d'una jugada individual, ha aconseguit xutar, des de fora de l'àrea, una pilota que ha suposat el 4 a 1 en el marcador.

Catalunya, molt seriosa en defensa durant tot el partit, només va rebre perill a pilota aturada, i amb els contracops que proposaven les de La Rioja. A falta de deu minuts, la intensitat del partit ha baixat degut al cansament d'ambdues seleccions. En aquest impàs, han estat les de La Rioja les que han intentat, per tots els mitjans, reduir la diferència, situació que ha propiciat les millors ocasions per aquestes.

Per la seva banda, les catalanes han intentat aconseguir alguna contra per tancar el marcador i ha estat en una jugada col·lectiva on han aconseguit, a falta de tres minuts, ampliar el marcador per mediació de la Mariona Olivella.

D'aquesta manera Catalunya suma els seus primers punts en aquesta fase prèvia, i resta a l'espera dels dos partits pendents contra el País Basc.

LES MILLORS FOTOGRAFIES DEL PARTIT:

Totes les fotografies del partit a la galeria d'imatges de la portada de Futbol Sala.