El procediment per tramitar les llicències de la temporada 2022-2023
Notícies Generals | 30/06/2022
Els clubs podran iniciar els tràmits per inscriure els seus federats i federades a partir del 6 de juliol a través de la intranet federativa.
El procediment per tramitar les llicències de la temporada 2022-2023

Els tràmits per realitzar les inscripcions dels federats i federades es podran dur a terme a partir del proper dimecres 6 de juliol, una vegada s'hagi efectuat el tancament de la temporada 2021-2022, tant en els casos de llicències territorials com estatals. Per a la inscripció de federats i federades, cal tenir en compte el següent:

Reconeixement mèdic obligatori

Els federats hauran d’acreditar que són aptes per a la pràctica esportiva mitjançant la presentació d’un certificat mèdic, en el qual hi haurà de constar expressament aquesta aptitud per a fer esport, així com el nom del metge que l’expedeix, el seu número de col·legiat i la seva signatura.

Com a requisit obligatori per a la tramitació de cada llicència, els clubs hauran d’incorporar aquest document a través del gestor de llicències de la intranet federativa.

Els reconeixements mèdics tindran una vigència de dues temporades, tret que en el document s’hi estableixi una durada més curta.

Tramitació de les llicències de categoria territorial

Per a la temporada 2022-2023, la inscripció de federats es durà a terme d’acord amb el següent procediment:

  1. El club vincularà el federat/da a l’equip que es desitgi, a través de la intranet.
  2. El federat efectuarà el pagament de la quota d’inscripció a l’FCF i de la quota de la Mutualitat, a través del Portal del Federat. Per efectuar aquests pagaments caldrà que els federats tinguin la revisió mèdica en vigor.
  3. El club iniciarà la tramitació de la llicència del federat a través de la intranet federativa.
  4. El federat haurà d’acceptar les condicions de la llicència, a través del Portal del Federat.
  5. El club finalitzarà la tramitació de la llicència, a través de la intranet.

La signatura del formulari d’inscripció, únicament, es podrà efectuar de forma digital, per la qual cosa els models de llicències s’hauran de signar digitalment per part del club a través de la clau de signatura segura. A continuació, es generarà una petició al federat a través de la seva àrea privada del Portal en la qual podrà visualitzar les condicions de la llicència i acceptar-les. Un cop acceptat el document per ambdues parts, es crearà un PDF que podran visualitzar tant el club com el federat/da per a la seva consulta.

Tramitació de les llicències de categoria estatal

Les llicències de categoria estatal, únicament, es podran tramitar online a través de la intranet, i aquestes s’hauran d’imprimir en uns fulls en blanc. Així, els federats que participin en competicions estatals (futbolistes, tècnics, auxiliars o delegats) hauran d’efectuar el pagament de la quota d’inscripció a l’FCF i de la quota de Mutualitat a través de la seva àrea privada del Portal del Federat, i de forma prèvia a aquests pagaments superar el reconeixement mèdic, en el cas que aquesta no es trobi en vigor.

Per a poder efectuar els indicats pagaments, el club haurà de vincular al federat des de la seva intranet a l’equip de categoria estatal corresponent, de la mateixa forma que ho fa amb els federats de categoria territorial. Si algun federat encara no es troba registrat al Portal, el club li haurà de facilitar la carta de registre que obtindrà de la intranet.

En el cas de les llicències estatals, la signatura no s’efectua de forma digital, sinó directament al formulari, que un cop signat per part de federat i club s’haurà d’escanejar, seguint les instruccions indicades a la intranet.

Pel que fa a les llicències de tècnics que es tramiten directament a la RFEF, els formularis es poden descarregar des de la portada de la intranet del club, al gestor de peticions de la RFEF.

Les llicències definitives de les competicions estatals no es lliuraran als clubs, sinó que s’hauran de descarregar del Gestor de Peticiones Fénix.

Tots els jugadors amb nacionalitat diferent a l’espanyola hauran d’aportar, juntament amb el seu passaport, el número d’identitat d’estranger (NIE). Per tant, en categories estatals ja no s’accepta cap codi d’estranger E01.

Certificat negatiu de delictes sexuals

Tant per a les categories territorials com per a les estatals, cal tenir present que tots els tècnics, auxiliars o delegats que estiguin en contacte amb menors hauran de presentar un certificat negatiu del Registre Central de Delinqüents Sexuals o bé una declaració responsable conforme s’està en possessió de l’indicat certificat, document que us podreu descarregar a través de la intranet. Per a més informació, feu clic AQUÍ

Jugadors procedents de l’exterior

Recordem que tots els futbolistes menors d’edat procedents de l’exterior s’han d’inscriure d’acord amb la normativa de la FIFA sobre transferència de jugadors. Podeu consultar la documentació necessària en cada cas fent clic AQUÍ.

Així mateix, malgrat que també es poden inscriure jugadors procedents de l’exterior que acreditin el seu veïnatge administratiu a Catalunya per dos o més anys en aplicació de la normativa esportiva de Catalunya, aquestes inscripcions no quedaran registrades a l’historial FIFA del jugador i, per tant, no generaran cap dret econòmic a favor dels clubs que tramitin la llicència a través d’aquest procediment.

Pactes entre clubs i futbolistes

Us recordem també que, a través del gestor de llicències de la intranet federativa, es pot consultar el model de document de compromís club-federat, en el qual poden recollir-se per escrit els pactes més habituals entre l’entitat i els futbolistes que s’incorporen a la disciplina del club. Davant de qualsevol discrepància, podran fer-se valer aquests pactes davant de la Comissió de Mediació i Arbitratge de l’FCF.

Per a més informació, podeu consultar tota la informació al respecte fent clic AQUÍ.

Impressió de llicències

Una vegada s'hagin tramitat les llicències, s’hauran d’imprimir en fulls en blanc.Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.