El procés de planificació dels microcicles
L’Escola Catalana d’Entrenadors ha realitzat un Monogràfic sobre com analitzar i comprendre el procés de planificació teòric i pràctic d'un entrenament.
El procés de planificació dels microcicles

L’Escola d’Entrenadors de l'FCF ha iniciat un total d'onze Monogràfics sobre diferents temàtiques. El que s’ha dut a terme el dilluns 19 de setembre a la tarda, de manera telemàtica, ha donat a conèixer una sèrie d'eines per elaborar un model de joc propi a través de diferents exemples de procediments. També s'ha tractat la manera d'analitzar i comprendre el procés de planificació: des de la idea teòrica (estil) a la pràctica (formes didàctiques de l'entrenament). Finalment, s'ha mostrat com estructurar un microcicle setmanal d'entrenaments basats en les idees i els conceptes exposats al model de joc.

El Monogràfic està indicat, especialment, per a entrenadors, coordinadors i responsables de metodologia d’un club de futbol. Els objectius són:

   - Mostrar a l’alumne un exemple de creació d’un model de joc real:

  • Quins criteris cal seguir per elaborar-lo.
  • Com ordenar totes les idees.

   - Posar en pràctica la planificació d’un microcicle prototip d’entrenament (una setmana) partint dels conceptes que conformen el model de joc.

   - Entendre com estructurar la setmana d’entrenaments d'acord amb la càrrega física.

   - Saber les característiques de cada forma didàctica (exercici) i quins beneficis ens aporten cada una d’elles.

El ponent ha estat Gerard Roca, professor de l’FCF, entrenador Nacional, ponent al Màster d’Anàlisi i Scouting de la RFEF i coordinador de Futbol 11 al CF DAMM.

Per consultar tota la oferta formativa de l’Escola Catalana d’Entrenadors de l’FCF fes clic AQUÍ.Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.