El Roses Platja, un club amb un estil i una filosofia de treball úniques
F. Platja | 09/08/2019
El club gironí de futbol platja és l’únic de tot el país que ha disputat totes les competicions federades, tant de Catalunya, d’Espanya com d’Europa. El seu president, Dani Haro, ens explica les claus de l’èxit.
El Roses Platja, un club amb un estil i una filosofia de treball úniques

El Roses Platja és l’únic club que ha guanyat el Campionat de Catalunya de futbol platja en totes les categories -Cadet, Juvenil, Sènior masculí i femení-, fet que ha succeït per primera vegada en la competició organitzada anualment per la Federació Catalana de Futbol. “Per a nosaltres és un orgull ser l’únic club que ha guanyat en les quatre categories i això demostra que estem treballant bé i anem pel bon camí, explica el president i coordinador de l’entitat, Dani Haro. A més, per primera vegada han alçat la copa Juvenil, “un categoria que sempre ha estat complicada perquè els jugadors ja comencen a treballar i Roses és un poble turístic que viu de l’estiu. La fornada d’enguany, però, s’havia posat com a prioritat el Campionat de Catalunya i van buscar feines que poguessin compaginar amb els entrenaments i la competició”, comenta el president del club.

El projecte del Roses Platja no és flor d’un dia, sinó que va arrencar fa gairebé 10 anys, el 10 d’octubre de 2010. Haro narra que “al principi només comptàvem amb un equip Sènior masculí format per amics que portàvem anys jugant un torneig local, i vam decidir crear el club per competir a nivell federatiu. Va començar a entrar gent nova, i fa cinc anys vaig decidir organitzar el primer campus de futbol platja, quan encara no hi havia competicions de base federades. Dos anys més tard, vam engegar les categories Juvenil i Cadet i ho vam aprofitar per canviar el format: en comptes de fer només el campus es va originar l’escola, amb entrenaments per la tarda, igual que en futbol. Actualment, tenim l’escola de futbol platja i el campus de setembre, que serveix per mirar quins possibles equips poden haver per l’any següent i també és el comiat de la temporada”.

Una de les entrenadores i capitana de l’equip Sènior femení, Silvia Ferrer, més coneguda com a ‘Chivi’, afirma que “el Roses Platja és un equip molt important dins el futbol platja català, ens aporta molta professionalitat; i és que tenim l’oportunitat de jugar més competicions a banda del Campionat de Catalunya. En aquesta entitat, el futbol platja es viu intensament, d’una manera diferent als altres clubs”.

Una de les claus de l’èxit del Roses Platja és que la gran majoria dels jugadors que formen part del club son del poble. “És el més important, ja que si no fossin de Roses no tiraria endavant el projecte. Tenim la gran sort que el 98% dels jugadors són d’aquí i això ens omple d’orgull i ens dona molta comoditat a l’hora d’entrenar, i és que tots els jugadors tenen la platja a cinc minuts i ho fa tot molt més fàcil. En el futur volem que el primer equip sigui 100% de Roses. Per a mi és un orgull sortir al carrer i veure a nens amb la samarreta del Roses Platja, i això que cada any la renovem i són personalitzades”, diu un emocionat Haro.

Un dels aspectes fonamentals per seguir creixent cada any és el recolzament que reben de les institucions de la zona. Si bé és cert que “l’Ajuntament de Roses ens ajuda cada vegada més, és molt complicar fer-ho tot tu sol i gestionar vuit categories, amb tot el que suposa. I s’ha de sumar la participació a la Lliga Nacional, a la Copa d’Espanya, al Campionat de Catalunya i a la Copa d’Europa, tant en categoria masculina com femenina. Tot això significa molts diners i els hem d’aconseguir amb patrocinadors i col·laboradors, com Piscines Gutiérrez, Nautic Center, Aquabrava, Tramonti Platja i Tot Instal, entre d'altres, per poder fer front a la temporada”. “T’has de sacrificar molt a nivell de club i personalment. Molts cops hem d’anar a buscar patrocinadors particulars perquè ens cobreixin les despeses, i si no els trobem hem de posar els diners de la nostra butxaca”, afegeix ‘Chivi’.

A més, Dani Haro remarca que “no som un club de futbol, que té un organigrama amb molt personal, sinó que estic jo sol, tot i que ara tinc l’ajuda d’alguns amics que també fa anys que juguen a futbol platja. Les ajudes són molt minoritàries”. Tal com assevera la capitana del primer equip, “no és un disciplina gaire coneguda. Per norma general, la gent no segueix el futbol platja i no sap de què va. Els hi has d’explicar com funciona per intentar que apostin per tu. Tret d’alguna excepció, les grans empreses són reticents a invertir en el futbol platja”.

Dani Haro no només fa les funcions de president i de coordinador, sinó que també és el capità del primer equip. Per això, “aconseguir ser l’únic club de tota Espanya que hagi jugat totes les competicions federades m’omple d’orgull i em fa agafar més força per continuar amb aquest projecte. Som un dels clubs més petits que hi ha, a nivell econòmic i d’escut. Està el Levante, el Cadis, el València, el Recreativo de Huelva..., que són molt més grans, i nosaltres, amb molt d’esforç, ho hem aconseguit. Crec que s’ha de posar en valor, la gent del poble està molt contenta amb el rendiment del club.

Tal com afirma Haro, “els objectius els marquen les generacions”, i enguany “ha estat molt divertit i entretingut, sobretot amb el Sènior femení, quedant segon a la Copa d’Espanya, i el masculí en quarta posició. Competint a la EuroWinners Cup Women, a la Lliga Nacional Masculina i Femenina i al Campionat de Catalunya es veu com el nivell esportiu i social ha crescut moltíssim. Que haguem quedat en aquestes posicions a la Copa d’Espanya és un èxit que costarà repetir. Tenim la sort que el Sènior femení és un bon bloc i és un orgull poder passejar el nostre escut per Europa. La gent ja coneix el Roses Platja”.

Per la seva part, Chivi explica que “el treball, la passió per aquest esport i l’ambició de millorar dia rere dia” les fa afrontar cada temporada amb una il·lusió renovada. “Afrontem totes les competicions amb l’objectiu de guanyar-les. El sacrifici i l’esperit de superació són innegociables per a nosaltres”, conclou.

En quant a les Seleccions, en els Campionats d’Espanya en què ha participat Catalunya, de 48 jugadors que han competit en categoria Sènior masculina i femenina, Cadet i Juvenil, 25 han vingut del Roses Platja. “Em dona molta força veure que més del 50% dels seleccionats són de Roses, és una gran satisfacció. La Selecció Catalana és el gran motivador de tots els jugadors, no només a Roses, sinó a tot el país. Tenir possibilitats d’entrar a la convocatòria fa que en els dies de més fred i vent sortim igualment a entrenar per aconseguir l’objectiu d’anar convocats amb la Selecció Catalana. I ara és quan els jugadors se n’adonen que, amb l’arribada de la sub 21, poden ser pre seleccionats per anar amb la Selecció Espanyola”.Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.