El Santvi vol ‘Zero insults a la grada!’
Notícies Generals | 05/03/2016
El CF Santvicentí ha enviat un correu electrònic a tots els pares i mares dels 250 jugadors del club per animar-los a seguir les directrius de la campanya de la FCF, ‘Zero insults a la grada!’.
El Santvi vol ‘Zero insults a la grada!’

La Junta Directiva del Club de Futbol Santvicentí s’ha adherit a la campanya de la Federació Catalana de Futbol, ‘Zero insults a la grada!’, per tal d’eradicar la violència verbal en els camps de futbol. Per poder fer més efectiva aquesta campanya, el club de Sant Vicenç de Montalt ha decidit enviar un correu electrònic als pares dels jugadors i jugadores per demanar-los que, quan vagin al camp a animar, no caiguin en l’insult.

El president de l’entitat, Alberto de Maya, diu que “com a iniciativa, la campanya és excel·lent. La sortida amb la bandera fair play i la salutació entre jugadors sí que està prou estès, però vam considerar que la campanya encara no havia arribat als pares i per això vam voler fer-ho extensiu a totes les famílies i vam enviar la informació a través del nostre correu corporatiu”. Van decidir fer-ho perquè “el lema del nostre club ja va en aquesta línia, de respecte absolut al rival i a l’àrbitre. Això és un esport, tractem amb nens i és molt important que primer es comportin com a persones abans que com a futbolistes. Com que la campanya està molt vinculada amb el lema del nostre club, ens ha anat perfecte que des de la FCF s’hagi engegat aquesta iniciativa”.

El lema del Santvicentí és el següent:

"Respectuosos amb els adversaris,
solidaris amb els companys,
generosos en l'esforç,
humils en la victòria 
i conseqüents en la derrota"

El més important per al màxim dirigent del club és que tothom ha de ser conscient de la importància de la figura de l’àrbitre dins del món del futbol. “Sobretot, el que han d’entendre els nens és que juguen a futbol gràcies a que hi ha una persona que els arbitra i que dirigeix el partit. Aquest és el concepte. No juguen perquè són bons o dolents o perquè els pares volen, o perquè tenim unes bones instal·lacions... Juguen a futbol perquè tenim un àrbitre que posa ordre i pau, i jutja les accions. Per això el joc es competitiu, perquè hi ha un tercer independent que, simplement, marca el reglament. Per tant, en aquesta persona no només no se li pot insultar, sinó al contrari, se li ha de tenir el màxim respecte i brindar-li tota l’ajuda possible. Sempre diem que guanya més l’equip que ajuda l’àrbitre en la presa de decisions i en el correcte funcionament del partit, ja que surt més reforçat, no en resultat, sinó en valors, que no pas l’equip que està constantment increpant-lo i posant en dubte les seves decisions. Els àrbitres no venen a fastiguejar a ningú, sinó a que puguem jugar. Això és la base del futbol, però a vegades s’ha de tornar a recordar, a jugadors i a pares”.

Canviar la mentalitat de les persones “és lent, no és una cosa que es pugui inculcar d’avui per demà i que es canviï tan ràpid. La iniciativa és bona, però no és immediata. Ha de ser el late motiv de tota una temporada i donar-li continuïtat en el temps. Hem de ser persistents i insistir per mantenir la campanya”, comenta el president del Santvi.

Alberto de Maya es mostra molt convençut quan parla de la utilitat de la campanya, perquè hi ha hagut vegades en què s’ha trobat en situacions desagradables: “en els vídeos que fem a nivell intern per fer el seguiment dels jugadors i mostrar-los així les millores que poden fer, sí que en algun partit de prebenjamins s’han gravat comentaris despectius. Et sorprens d’alguns crits cap a l’àrbitre, que no arriben a l’insult, però sí que són depreciatius. I això et fa sentir molt incòmode”.

Una de les “normatives” que tenen en el camp del CF Santvicentí és que “tenim una grada que està elevada i a una certa distància del camp, i un ballat per a que els pares no puguin passar als vestidors, i tampoc puguin anar pel voltant del camp per evitar que es posin darrere les porteries. Així procurem que els jugadors no estiguin influenciats pel que puguin dir i que no se sentin pressionats”, conclou el president Alberto de Maya.

FOTOS: CF Santvicentí.Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.