El Terrassa FC, primer finalista del Torneig d'Històrics femení
Futbol Femení | 01/09/2023
El conjunt egarenc ha superat el Sants i el Cerdanyola i demostra el seu potencial de cara a la final de diumenge.
Fotografia: Xavier Galiana / Torneig d'Històrics Femení

Dues victòries que valen el bitllet per a la final. El Terrassa FC és el primer classificat per a la final del Torneig d'Històrics Femení. L'equip entrenat per Issam El Azzouzi ha doblegat la UE Sants per 6 a 0, mentre que en el partit decisiu, s'han imposat al Cerdanyola del Vallès FC per la mínima (0-1). El duel entre Cerdanyola i Sants se l'han endut les vallesanes per 2 a 0.

TERRASSA FC 6 - UE SANTS 0

El partit encetava la VIII edició del Torneig d'Històrics femení a la Verneda i ha estat clarament tenyit de vermell. La categoria superior s’ha fet valer sobre la gespa i les vallesanes han estat molt concentrades davant d’un Sants que ha patit amb la diferència física i de rodatge. La gran protagonista ha estat la davantera Laura Rodríguez, que ha anotat un hat-trick en menys de 25 minuts. Judith Puig i Carla Sánchez també ha marcat gols per part del conjunt dirigit per Issam El Azzouzi.

Després de la pausa d’hidratació el Sants s’ha posicionat millor sobre el terreny de joc, i només Lívia Martínez, amb un excel·lent xut de falta ha pogut ampliar la renda. Amb el 6-0 final el Terrassa donava un pas important per arribar a la final de l’Històrics Femení.

CERDANYOLA FC 2 - UE SANTS 0

En un duel igualat, els detalls han marcat la diferència. Després de bons minuts de tempteig, al minut 22, una genialitat d’Aroa ha suposat el primer gol del partit. La jugadora del Cerdanyola ha xutat des de més enllà de la frontal, i ha sorprès a la portera Estefanía per situar l'1 a 0. Dos minuts més tard, Júlia ha marcat el segon recollint una pilota a l’àrea petita.

Tot i l’esforç de les vallesanes per ampliar el marcador, l’equip barceloní s’ha plantat bé en defensa i fins i tot ha buscat aprofundir en contracops. El resultat ja no s’ha mogut i el Sants s’ha acomiadat del Torneig amb millors sensacions que en el primer partit.

CERDANYOLA FC 0 - TERRASSA FC 1

Els dos equips arribaven amb una victòria al seu caseller i l'enfrontament ha complert amb les expectatives. Un derbi vallesà on el Terrassa en tenia prou amb un empat per classificar-se per la final, mentre que el Cerdanyola necessitava la victòria. Tots dos equips han ofert un bon partit de futbol, amb intensitat, alternatives i emoció. Lívia, al minut 9, ha estat a punt d’avançar al Terrassa amb un xut llunyà que ha aturat bé Delia, i el Cerdanyola també s’ha acostat a l’àrea rival amb perill, a la recerca d’un gol que l’acostés a la final. Núria amb una bona acció a l’extrem ha tingut la millor opció del “Sarda” amb un xut que ha sortit fregant el pal .

De nou, Lívia, al minut 35, ha pogut avançar el Terrassa, però una defensora ha bloquejat el potent xut de la davantera egarenca. El Cerdanyola ha buscat a la desesperada el gol de la victòria, però finalment en temps d’afegit el Terrassa ha pogut aconseguir la victòria amb un gol de Carla. D’aquesta manera, les vermelles s’han classificat brillantment per a la final de diumenge.

Dijous coneixerem el segon finalista

Júpiter, Martinenc i Sant Cugat es disputaran la plaça a la final en un triangular que començarà a partir de les 19h, a la Verneda. La gran final que tancarà l'edició serà diumenge, també a les 19h.