El Terrassa FC, primer semifinalista de l’Històrics
F. Amateur | 01/08/2022
Els egarencs empaten amb el CF Montañesa (0-0) i superen el FC Vilafranca amb un gol en els darrers minuts (1-0), en l’arrencada de la 36a edició del torneig.

El Terrassa FC és el primer semifinalista de la 36a edició del Torneig d’Històrics del Futbol Català, després d’imposar-se al FC Vilafranca (1-0) i haver empatat prèviament amb el CF Montañesa (0-0). Els de Jordi López han fet valer la seva superior categoria contra dos equips que han ofert unes grans prestacions. En l’enfrontament entre vilafranquins i els de Nou Barris s’han imposat els primers per la mínima (1-0). Els egarencs ja esperen rival a semifinals.

FC VILAFRANCA 1-0 CF MONTAÑESA

L’inici de l’Històrics ha enfrontat a dos rivals que aquesta temporada es citaran a la Tercera RFEF, i ha estat un duel ple d’alternatives i bones oportunitats.  La ‘Monta’ de Raúl Paje, que ha aglutinat una gran presència d’aficionats al Municipal del Guinardó, ha demostrat el seu potencial ofensiu amb bones ocasions de Velillas i Roland, que ha tingut la més clara en una aturada brillant de Chacón quan ja es cantava gol.

Per la seva banda, els de l’Alt Penedès, dirigits per Iván Moreno, també han pogut marcar en un contracop dirigit per Alexis Garcia, i en una posterior rematada de cap de Marquillas que ha sortit fregant el travesser.

Velillas ho ha tornat a prova quasi del mig del camp i ha estat a punt d’inaugurar el marcador, però han estat els vilafranquins qui han colpejat primer amb un rematada de davanter pur. Guillermo ha aprofitat una magnífica assistència d’Eric Via per banda esquerra i l’ha convertit en gol  al punt de penal, al minut 40. La ‘Monta’ no s’ha rendit, i de nou Velillas, de falta, ha xutat al travesser. Finalment els penedesencs s’han endut la victòria.

TERRASSA FC 0-0 CF MONTAÑESA

El següent matx enfrontava al Terrassa FC, que militarà a la Segona RFEF i iniciava la jornada com a favorit, i al conjunt de Nou Barris. El duel ha estat molt igualat i intens, amb poques ocasions per part de tots dos equips.

L’equip de Jordi López ha gaudit de les ocasions més clares. Especialment un xut de volea de Jordi Cano, que ha marxat per sobre del travesser passada la mitja hora.

Per la seva banda, els groc-i-negres han plantat cara però en aquesta ocasió no han tingut el ‘punch’ necessari de cara a porteria per tal de posar en perill al capità Ortega. Així doncs, els de Paje han quedat eliminats després de sumar un punt i s’han acomiadat del torneig amb bons minuts, però sense haver pogut marcar. Amb l’empat, els del Vallès Occidental s’obligaven a guanyar al FC Vilafranca per poder passar ronda.

TERRASSA 1-0 FC VILAFRANCA

En el duel decisiu, al Terrassa FC només li valia la victòria per accedir a semifinals i ha començat el partit amb ganes de demostrar-ho. Pablo Servetti ha tingut la primera ocasió, amb un xut mossegat que ha aturat Casamayor. La resposta ha estat de Pluvins poc després, amb un tir que ha fet lluir Marcos.

Els vilafranquins també s’han estirat i el partit ha estat ple d’anades i tornades. Escofet ha fregat el gol en una acció dins l’àrea i per part dels egarencs Àlex Fernández ha fet vibrar el Guinardó amb un xut llunyà i potent que no ha entrat per ben poc.  Per la seva banda, David Jiménez ha vist com li anul·laven un gol per fora de joc que hauria canviat la dinàmica del partit en favor dels vallesans.

Després de la pausa d’hidratació el duel ha iniciat els minuts decisius. Luca ha tingut una bona ocasió per avançar els terrassencs amb un xut desviat, i finalment, amb un Terrassa FC clarament a l’atac, David Jiménez ha trobat el premi del gol en una acció en la que ha definit amb gran qualitat. El gol a tres minuts del final classificava els terrassencs per a les semifinals, mentre que els d’Iván Moreno deixaven el torneig amb una victòria i bons minuts, però insuficients per tombar els egarencs i superar ronda.

Demà, segona jornada de l’Històrics

Aquest dimarts dia 2 d’agost el Torneig d’Històrics viurà la seva segona jornada, amb la participació del CF Badalona, la UE Sants i el CE Júpiter, entre els quals sortirà el segon bitllet per a les semifinals de dissabte.