El vendaval de la sub 15 goleja el País Basc
Futbol Femení | 03/06/2022
La Selecció Catalana sub 15 femenina guanya el País Basc per 3 gols a 7 en el primer partit de la Fase Or del Campionat d’Espanya que s’ha iniciat avui a Cartagena, a la Regió de Múrcia.

PAÍS BASC
3 - 7
PAÍS BASC
Ziara Vega, Ane Baigorri, Maren Arabaolaza, Ane Bordagaray, Arixen Santamaría, Prisca Embalo, Enara Ormazabalen, Elene Gurtubay, Ilazki Aguirrebeña, Iradi Elorriaga, Aiara Agirrezabala.
Rocío Romano, Martina González (Laia Abdón, 40’), Daniela Martínez (Jana Rueda, 40’), Lorena Cubo, Noa Ortega, Ainoa Gómez, Noa Jiménez (Carlota Martins, 40’), Natàlia Escot (Clara Serrajordi, 40’), Mar Ballesta, Nerea Carmona, Kautar Azraf.
Enara Ormazabalen (1-1, 5’); Ane Isasisasmendi (2-4, 41’; 3-4, 45’).

Mar Ballesta (0-1, 3’); Daniela Martínez (1-2, 12’); Noa Ortega (1-3, 20’); Natàlia Escot (1-4, 35’); Kautar Azraf (3-5, 67’); Ainoa Gómez (3-6, 71’); Kautar Azraf (3-7, 73’).

La Selecció Catalana sub 15 femenina ha inaugurat la Fase Or del Campionat d’Espanya davant el País Basc, fase que es juga a Cartagena, a la Regió de Múrcia, fins el dimecres 8 de juny. Concentració i tranquil·litat és el que ha transmès Catalunya en tot moment. Al minut 3 una bona carrera per la banda de Mar Ballesta ha servit per obrir el marcador, tot i que dos minuts més tard, Enara Ormazabalen ha marcat l’empat a 1. Aquest gol, però, ha estat un miratge perquè les jugadores de Jaume Comellas han estat superiors en tot moment.

En una falta lateral, Daniela Martínez ha saltat més que ningú per rematar de cap i fer l’1 a 2. Aquesta acció ha donat encara més confiança a una Selecció que ha gaudit d’un domini absolut de la pilota i del ritme del partit. D’aquesta manera, les ocasions s’han anat succeint, i als vint minuts de joc Noa Ortega ha marcat un golàs des de fora l’àrea i que s’ha colat per l’escaire, sorprenent a la portera basca. Natàlia Escot ha ampliat la diferència amb un gol des de la frontal de l’àrea i pràcticament sense oposició.

El descans i els canvis han servit de revulsiu per al País Basc, i és que només començar la segona part, Ane Isasisasmendi ha retallat distàncies amb el 2-4. Però quatre minuts després, un mal refús de la defensa catalana l’ha aprofitat la mateixa Isasisasmendi per marcar el 3-4, posant pressió a una Catalunya que ha viscut uns minuts de desconnexió. Tanmateix, la Selecció sub 15 s’ha tornat a endollar al partit per generar ocasions. Una gran assistència de Noa Ortega ha servit per a que Kautar Azraf posés la punta de la bota dins l’àrea petita per marcar el cinquè de Catalunya. Al 71’, una nova jugada estel·lar de Noa Ortega per la banda, ha suposat el 3 a 6 quan Ainoa Gómez, sobre la línia de gol, només ha hagut d’empènyer la pilota al fons de la xarxa. Dos minuts després, Kautar Azraf ha sentenciat el partit amb el setè, evitant qualsevol intent de remuntada del País Basc.

Catalunya jugarà el segon partit d’aquesta Fase Or del Campionat d’Espanya demà, dissabte 4 de juny, a les 9.30 hores davant les Illes Canàries. Al partit ha assistit el vicepresident primer de l’FCF, Jordi Bonet; i el directiu i delegat de l'FCF a Terres de l'Ebre, Miquel Piñol.