El vigent campió defensarà el títol a la fase final
FS Notícies | 10/01/2016
La selecció catalana sub 19 de futbol sala, després d’una treballada fase prèvia, aconsegueix el pas a la fase final del Campionat d’Espanya, i cada vegada té més a prop el poder revalidar el títol de campió.

NAVARRA 2 – 12 CATALUNYA

NAVARRA: Daniel Solano, Xabier Otxotorena, Ánder Echeverría, Carlos Gómez, Álvaro Arriaga, Jon Garnica, Ohian Carlosena, Iñaki Ibiricu, Cristian Ortín, David Escribano, Unai Martínz i Andrés Ederra.

CATALUNYA: Abraham García Páez, Pol Sureda Hospital, Shokei Okada, Carles Lavado Hernández, David Ruiz Reyes, Víctor Andrés Castilla, Alex Llamas Trinidad, Alex Aguilar Silos, Sergio González Pérez, Oriol Santos Martí, Gerard Rabadán Linero i Bernat Bellet Navarro.

GOLS: (1a part) 0 – 1 Oriol Santos (min. 8), 0 – 2 Víctor Andrés (min. 15), 1 – 2 Álvaro Arriaga (min. 16), 1 – 3 David Ruiz (min. 18). (2a part) 1 – 4 Sergio González (min. 1), 1 – 5 Alex Llamas (min. 3), 1 – 6 Alex Llamas (min. 10), 1 – 7 Sergio González (min. 13), 1 – 8 Alex Llamas (min. 13), 2 – 8 Álvaro Arriaga (min. 13 (p)), 2 – 9 Gerard Rabadán (min. 18), 2 – 10 Alex Llamas (min. 19), 2 – 11 Alex Llamas (min. 19) i 2 – 12 Sergio González (min. 19).

CRÒNICA: Sabien que no seria una tasca fàcil però fruit de l’esforç, les ganes, el treball i la il·lusió, la selecció catalana sub 19 de futbol sala ha aconseguit classificar-se per la fase final del Campionat d’Espanya de Seleccions Territorials de la seva categoria.

Per aconseguir-ho, han hagut de realitzat una gran fase prèvia i superar als seus rivals. El darrer d’ells, ha estat la selecció de Navarra, la qual venia d’una derrota, en la primera jornada, contra Madrid, i d’una victòria contra Melilla.

Així doncs, als catalans només els servia la victòria però, a més, condicionats pel número de gols, en el cas de que Madrid, amb un empat a 4 punts, també guanyés el seu partit.

Des del primer minut Catalunya ho ha intentat però a vegades els pals i altres les bones intervencions del porter rival impedien obrir el marcador.

En el minut 8 l’Oriol ha aprofitat una pilota al segon pal per posar el 0 a 1. Catalunya ha continuat intentant-ho però Navarra també tenia ocasions. Als 15 minuts de joc, el Víctor ha marcat el segon pels catalans. Un minut més tard, Navarra ha aconseguit reduir les distàncies en el marcador. Abans d’arribar el descans, Catalunya ha augmentat la diferència amb l’1 a 3.

A la segona part, els catalans amb la consigna de marcar els màxims gols possibles, han posat una marxa més i ja des del primer minut han aconseguit fer-ho a través del Sergio. Dos minuts després, l’Àlex Llamas, el golejador de la jornada d’avui, ha enviat l’esfèrica al fons de la xarxa per posar el cinquè. A partir d’aquest moment, les ocasions s’han anat produint per part de Catalunya però Navarra, que en cap moment del partit ha baixat la intensitat defensiva, posava difícil la tasca ofensiva catalana.

El Sergio i l’Àlex Llamas s’han posat l’equip a l’esquena i, en tres minuts, han aconseguit una renda de tres gols més. Aquesta bona ratxa ha estat aturada per un gol de Navarra de penal que posava el 2 a 8 en el marcador. Era tan alta la intensitat de Catalunya que han arribat a les cinc faltes acumulatives que dificultaven el temps restant de joc. La selecció navarresa ho ha intentat amb el porter-jugador,situació que no ha aprofitat per augmentar l'avantatge golejador.

El Gerard, a falta de dos minuts, ha augmentat l’avantatge i, un cop més, Àlex Llamas ha marcat dos gols xutant de xut directe des dels deu metres. En els 30 segons restants del partit, el Sergio ha arrodonit la feina amb el dotzè gol pels catalans.

Amb el 2 a 12 a favor de Catalunya i amb el 14 a 1 entre Madrid i Melilla, la diferència de gols ha donat als catalans la classificació a la fase final del Campionat.

Els jugadors de la selecció catalana, a l’inici del partit, han tingut un gest cap al capità Eric Pérez, el qual es va lesionar setmanes abans de la fase prèvia del Campionat d’Espanya.