Els beneficis dels làctics en els futbolistes
Mutualitat FCF | 30/07/2020
Tota persona que entrena i es cuida busca productes naturals que els ajudi a rendir més durant els entrenaments i que també l’ajudin a recuperar-se. A l’esport, els làctics són grans desconeguts i els hem de tenir molt en compte.
Els beneficis dels làctics en els futbolistes

Existeixen molts productes que ens ajuden a rendir millor i alguns són tan evidents que no ens adonem dels beneficis que ens aporten fins que ho comprovem. És el cas dels làctics, els quals aporten nombrosos beneficis en l’esport i que potser no tothom coneix.

Els làctics són tots aquells productes que es fan a partir de la llet o que se’n deriven d’ella. Per exemple, la llet, el formatge o el iogurt. Consumir-los ens ajuden abans, durant i després de realitzar qualsevol activitat física. Això és perquè són rics en nutrients i altres components necessaris que demanda el nostre cos per poder rendir adequadament.

Es recomana el consum d’aquest tipus de productes a tota mena d’esportistes, ja siguin persones que fan esport d’alt nivell com les que ho fan dos o tres vegades per setmana i, inclús, per als principiants.

Beneficis dels làctics a l’esport:

- Manté la hidratació: sempre diem que la hidratació és fonamental per tenir força a l’hora de fer exercici. Quan suem la perdem i per això és important beure abundants quantitats de líquid abans, durant i després d’entrenar. Això ens assegurarà que al nostre cos no li falta hidratació i que es manté fort. Els productes làctics són ideals per aquest propòsit, perquè aporten molta hidratació.

- Font de nutrientshem d’assegurar-nos que els aliments que ingerim ens proporcionen nutrients essencials, que són aquells que el nostre cos no obté a través dels seus processos, per tant, els obté mitjançant els aliments que li proporcionem. Aquests nutrients essencials són molt importants perquè ens ajuden a portar a terme moltes funcions del nostre organisme. La llet i els seus derivats aporten un nutrient, entre d’altres, anomenat electròlit, el qual ens ajuda a mantenir una bona hidratació. A més d’aportar aquests nutrients essencials, també aporten minerals. Aquests últims ajuden durant la recuperació dels músculs.

- Aporten proteïnesles proteïnes i les grasses d’absorció lenta presents en els làctics ajuden que el nostre organisme pugui absorbir de la millor manera l’aigua i els líquids que ingerim. Tenen un efecte perllongat, la qual cosa vol dir que mantindran aquesta funció durant més temps, permetent que absorbim més aigua.

- Rics en vitamines: entre les diferents funcions de les vitamines trobem la d’accelerar el metabolisme i millorar les funcions dels músculs. Aquests ens ajuden a estar en forma, a què el nostre organisme funcioni correctament i a augmentar la nostra massa muscular. Amb un bon consum de làctics assegurarem el bon desenvolupament d’aquesta funció.

- Millora el nostre rendiment esportiu: una altre de les funcions que aporten els nutrients és la d’augmentar la nostra capacitat de resistència. Per tant, els nutrients de la llet seran molt útils per a què puguem rendir més i de forma més eficient.

- Ajuden a regular el glucogen: quan fem esport baixa el nivell de glucogen i quan el cos es queda sense, l’obté dels músculs. Per evitar que això succeeixi, és important que el reposem com més aviat millor. Els làctics ens ajudaran a recuperar-lo.

- Faciliten la recuperació muscular: quan sotmetem els nostres músculs a un esforç es produeixen una sèrie de micro trencaments fibril·lars. Això fa que creixin, però també que apareguin les temudes agulletes. Les proteïnes que ens aporten els làctics faran que els músculs es puguin recuperar d’aquests trencaments fibril·lars. També ajuden a fer créixer el múscul i cremen greixos.Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.