Els petits detalls sentencien Catalunya
Notícies Generals | 20/09/2015
La Selecció Catalana de futbol platja femení ha quedat en quarta posició després de perdre el partit davant Andalusia per 6 gols a 5. Extremadura ha estat la vencedora del Campionat d’Espanya.

Andalusia: Natalia García, Cristina Domínguez, Míriam Andújar, Andrea Fuentes, Andrea Garrido. També han jugat Rocío Domínguez, Nerea Ontiveros, Paula Rodríguez, Nayhara Gómez.

Catalunya: Jesica Cobos, Carla Morera, Anna Pascual, Cristina González, Silvia Ferrer. També han jugat Zaira Abenza, Marta Martínez, Maria González, Anabel Chamorro i Verónica Vega.

Gols: Miriam Andújar (min. 5, 1-0); Cristina González (min. 6, 1-1); Cristina González (min. 14, 1-2); Andrea Garrido (min.18, 2-2); Maria González (min. 20, 2-3); Andrea Garrido (min. 21, 3-3); Marta Martínez (min. 22, 3-4); Andrea Fuentes (min. 24, 4-4); Anabel Chamorro (min, 24, 4-5); Andrea Garrido (min. 28, 5-5); Rocío Domínguez (min. 34, 6-5).

Àrbitres: Jorge Moya (Múrcia), Gonzalo Villanueva (Galícia), Samir Amar (Melilla), David López (Catalunya).

Catalunya ha caigut en l’últim partit que ha disputat en el VI Campionat d’Espanya que s’ha celebrat a Pulpí, Almeria. Les jugadores de la Selecció Catalana han perdut per 6 gols a 5. Tot i que les catalanes sempre han anat per davant del marcador, les andaluses sempre han aconseguit empatar el duel i no han permès que Catalunya agafés avantatge. L’únic moment on Andalusia ha estat superior ha estat a l’inici, quan un xut ras de Míriam Andújar ha inaugurat el marcador (1-0). Un minut més tard, però, Cristina González ha empatat en una jugada individual, on ha driblat a la seva defensora i ha superat sense problemes a la portera andalusa (1-1). El primer període ha acabat amb empat, però Maria González ha tingut el segon quan ha enviat la pilota a la creueta.

Només dos minuts ha necessitat Cristina González per avançar Catalunya. La defensa ha intentat retenir a la jugadora catalana agafant-la de la samarreta, però  González s’ha pogut desempallegar i ha xutat amb força per marcar el seu segon gol (1-2). A partir d’aquí s’han anat succeint petits errors en la defensa que han condemna a la Selecció, ja que no ha pogut mantenir el mínim avantatge cada vegada que ha marcat un gol. Andrea Garrido ha guanyat l’esquena de la defensa i ha establert l’empat a dos (2-2). L’altra davantera catalana, Maria González, ha tornat a demostrar la seva fam golejadora per marcar el tercer. Cristina González ha marxat per la banda, però s’ha quedat sense angle i ha fet la passada de la mort cap a Maria que, des de punt de penal, ha realitzat una bonica volea (2-3). En aquesta segona part Catalunya ha intentat escapar-se, però de nou Andrea Garrido ha empatat el partit quan ha robat una pilota morta a la banda esquerre i el seu xut ras ha acabat entrant pel pal llarg (3-3).

Les porteres han tornat a tenir protagonisme, ja que han creat passades que s’han convertit en bones ocasions de gol. En una d’aquestes, Verónica Vega ha vist desmarcada a Marta Martínez, qui no s’ho ha pensat dues vegades per controlar la pilota i marcar el quart (3-4). Andrea Fuentes ha superat a la portera catalana per dalt (4-4), però en l’últim sospir de la segona part, Anabel Chamorro ha marcat el cinquè de penal (4-5).

Un altre error en la zona de l’àrea ha suposat l’empat a cinc. Un mal entès entre la defensa i la portera catalana ha deixat la pilota morta gairebé als peus d’Andrea Garrido (5-5). Catalunya ha lluitat fins al final per evitar la pròrroga, però una descoordinació en el mig del camp ha deixat sola a Rocío Domínguez, que ha marcat el sisè gol d’Andalusia per l’escaire.

La quarta posició de Catalunya no reflecteix el bon campionat que han realitzat les catalanes, molt superiors en la majoria dels partits. La màxima golejadora ha estat Cristina González amb nou gols, seguida de Maria González amb sis i Anabel Chamorro amb quatre. La guanyadora ha estat Extremadura, que enguany debutava en un campionat nacional de futbol platja i que ha derrotat Múrcia per 3 gols a 4. El directiu de la FCF Raül Sus ha estat present en tots els partits del campionat.