Els primers tres punts guanyats fora de casa
FS Notícies | 11/01/2016
L’equip de Divisió d’Honor Catalana, Mallorca CFS, aconsegueix sumar els seus primers punts a la classificació de lliga, aquest cap de setmana, jugant de visitants en el partit contra el Futsal Rosario Central.

El Mallorca CFS ha aconseguit la seva primera victòria de la temporada a l’imposar-se amb solvència al Futsal Rosario Central en el partit corresponent a la 10a jornada de Lliga, del grup 2, de Divisió d’Honor Catalana. Els mallorquins, en un partit molt seriós en defensa i molt eficient en atac, s’han endut tres punts importants per canviar la dinàmica negativa i començar el 2016 amb bon peu.

FUTSAL ROSARIO CENTRAL 3 – 5 MALLORCA CFS

Els locals han sortit dominant el joc en els primers compassos. Els visitants esperaven pacients a mitja pista per intentar sorprendre el rival al contraatac i en els primers cinc minuts les ocasions no acabaven d’arribar. Mica en mica els dos equips s’han anat endollant i ha arribat una ocasió clara per a cada equip però el marcador no s’ha mogut. Als sis minuts, una falta exterior favorable al mallorquins, s’ha convertit en el 0 a 1 després que el xut rebotés en un defensa i sorprengués el porter. Un minut després i esperonats pel gol, els visitants han ampliat el marcador al finalitzar una bona triangulació. No era el millor partit dels locals, que s’estaven veient superats per un rival que tenia molt clar el que havia de fer. Tres minuts més tard i fruit de la bona pressió, els locals han robat una pilota i el Raül ha marcat a plaer l’1 a 2 que situava el seu equip dins el partit. La tònica ha seguit sent la mateixa, el Mallorca esperant a mitja pista i el Rosario, tot i intentar-ho, sense aconseguir perforar la defensa rival. A tres minuts pel final del primer temps, un combinació des del darrere entre el Luis i l’Eduardo, ha permès el primer quedar-se sol davant el porter rival i fer l’1 a 3 que li permetia al Mallorca ampliar l’avantatge de nou. Amb aquest resultat s’ha arribat al descans.

A la represa els locals han sortit més endollats i convençuts de la remuntada. Al primer minut de joc, Moli ha recuperat una pilota morta en zona ofensiva, ha cedit per l'Àlex i aquest ha superat el porter rival fent el 2 a 3 que tornava a ficar dins el partit els de Pau Machado. La inèrcia inicial del Rosario Central s’ha anat esvaint poc a poc i el Mallorca, tot i el gol encaixat, no s’ha posat nerviós i ha començat a tenir una mica més de protagonisme amb la pilota i a controlar el partit des d’una defensa ordenada. Els atacs posicionals dels visitants superaven contínuament la defensa individual ‘rosarina’, que arribava gairebé sempre tard al tall. A falta de 10 minuts, els locals han tret el porter-jugador però en un malentès a l’hora de fer el canvi després de perdre la pilota, el Mallorca ha fet el 2 a 4 que deixava molt coll a munt el partit pels locals. Durant la resta de partit el Rosario ho ha intentat però no ha creat excessiu perill sobre la porteria mallorquina. En l’últim minut han arribat un gol per a cada equip que han tancat el marcador amb el 3 a 5 final.

Al acabar el partit Pau Machado, entrenador del Futsal Rosario Central, i Alex Bonet, membre del cos tècnic del Mallorca CFS, han fet balanç del partit i la temporada.

Superioritat del Mallorca a la primera part

El mallorquí Alex Bonet ha acabat satisfet amb la feina feta. “A la primera meitat hem estat molt efectius de cara a porteria i ens hem tancat bé al darrere, i això ens ha donat bons resultats”.

El català Pau Machado, per contra, ha acabat molt descontent amb el joc desenvolupat. “Avui, sens dubte, és el pitjor partit de tot l’any. Hem acusat la mala preparació durant les vacances”.

Pau Machado, entrenador del Futsal Rosario Central

Segona part amb la mateixa tònica

Machado creu que no han estat bé. “No ha estat un bon dia per part nostre. Ho hem intentat, però amb més cor que futbol sala. Li hem donat ales al rival i després ha estat molt complicat aixecar-ho”.

Bonet, per la seva part, ha destacat el treball defensiu. “Ells han tret el porter-jugador molt d’hora però defensant de cinc ens sentim còmodes. Hem aprofitat les ocasions que hem tingut i hem aconseguit que ells tampoc creessin molt perill”.

Alex Bonet, membre del cos tècnics del Mallorca CFS

L’objectiu de la temporada

Bonet ha marxat content després d’aconseguir la primera victòria de la temporada. “Era una victòria molt esperada, estem molt contents. Després d’aquest resultat esperem que canviï la dinàmica i els partits que abans es decidien en contra, es decideixin a favor. Estem confiats d’aconseguir la permanència”.

Per altra banda, Machado no està del tot satisfet amb com s’està desenvolupant la temporada. “No estem aconseguint agafar la nostra identitat i estem sent molt irregulars. Tal i com estem ara, l’objectiu principal és mantenir-nos a aquesta categoria tan maca i millorar com a equip”.