Empat agredolç en el debut de Catalunya davant Extremadura
La Selecció Catalana sub 16 femenina ha debutat al Campionat d’Espanya enfront Extremadura amb empat a 2. A Vilafranca del Penedès, les catalanes han tingut ocasions per guanyar, però els hi ha faltat encert.

CATALUNYA, 2: Aina Pagespetit, Alba Fernández (Ariadna Mingueza, 62’), Ariadna Márquez (Jordina Colomer, 41’), Jana Fernández, Queralt Ping Estrada, Júlia Guerra, Emma Martín, Maria González, Aroney González, Bruna Vilamala, Paula Jiménez (Clara Carmona, 71’).

EXTREMADURA, 2: Delia Baz, Erika Martín, María del Pilar Medina (Sheila Cerrato, 63’), Elena González, Alba Zafra (Arancha Benítez, 80’), Marta Hernández, María Ruiz, Laura María Sánchez, Laura Zapata (Isabel Pajares, 32’), Lídia Santos, Lorena Martín (María Barquero, 41’).

Gols: Aroney González (1-0, 14’); Paula Jiménez (2-0, 21’); Isabel Pajares (2-1, 41’; 2-2, 67’).

Targetes grogues: Marta Hernández (68’).

Conjunt arbitral: Marta Galego Salguero,  (àrbitra principal), Alba Ives Jove Sanz (àrbitra assistent), Ana Sabaté Cabrera (àrbitra assistent), Andrea Coca Escobedo (4a àrbitra).

Espectadors: 300 persones, aproximadament.

La Selecció Catalana sub 16 femenina ha començat amb sensacions molt variants la primera fase del Campionat d’Espanya que es disputa al Camp Municipal de Vilafranca del Penedès. Extremadura ha tingut dificultats per passar de mig camp en els primers vint minuts, ja que no ha pogut elaborar cap jugada. La sòlida defensa catalana ha impedit qualsevol aproximació. El primer xut entre els tres pals ha arribat d’una falta llunyana que la portera Aina Pagespetit ha aturat sense problemes. Abans, però, en el minut 4, la sub 16 ja havia avisat de les seves intencions. En una bona passada de Bruna Vilamala, superant les espatlles de la defensa, Aroney González ho ha provat amb un xut que ha acabat a córner. Poc després, sense abandonar camp extremeny, la Selecció ha seguit pressionant fins aconseguir el seu objectiu. De nou Aroney González ha estat la protagonista en creuar molt bé el xut al segon pal i obrir el marcador (1-0).

El joc de les futbolistes dirigides per la debutant Mireia Vera s’ha construït al mig del camp i d’aquesta zona han sorgit les millors ocasions de Catalunya. Maria González ha tingut la seva oportunitat en quedar-se sola davant la portera Delia Baz, però s’ha precipitat en el xut. En el minut 21, una passada des del centre del camp ha caigut als peus de Paula Jiménez, qui ha fet la jugada del segon gol. I és que ha sabut aguantar molt bé la seva defensora i després driblar amb tranquil·litat a la portera per fer el 2-0. En un mal refús de la defensa catalana en el vèrtex de l’àrea, la pilota ha rebotat amb tanta força en una jugadora d’Extremadura que s’ha dirigit cap a porteria. Tanmateix, l’esprint d’Ariadna Márquez ha servit per treure la pilota sobre la línia de gol. I un minut més tard, amb la sub 16 refent-se d’aquest ensurt, María Ruiz ha arribat fins a la línia de gol, molt a prop del primer pal, però Aina Pagespetit ha desviat a córner.

Les bones sensacions de la primera part han quedat aigualides amb el gol d’Extremadura en el segon temps. En la primera acció de perill de les extremenyes, Isabel Pajares ha retallat distàncies rematant en un córner (2-1). Amb una intensa pressió d’Extremadura, Catalunya ha hagut de jugar molt ben ordenada per evitar les arribades de les rivals, que han sortit amb una marxa més. Emma Martín hauria pogut culminar una gran jugada col·lectiva si hagués rematat bé una passada horitzontal d’Aroney González per l’esquerre i que ha sortit per sobre del travesser. La segona part ha pujat de revolucions, amb una Extremadura molt més intensa i que ha obligat a la Selecció a tancar línies. Els córners han portat tant de perill a la porteria catalana, que a Extremadura li han servit per empatar el duel.

La Catalana no ha pogut treure la pilota que havia quedat morta dins l’àrea petita en un nou servei de cantonada i, després d’un parell de rebots, Isabel Pajares se l’ha trobat per marcar a plaer l’empat a 2. El gol ha donat encara més ales a unes extremenyes que han lluitat fins al final. Catalunya ha tingut ocasions per marcar, però les accions han estat anul·lades per fora de joc. Amb un joc col·lectiu, Aroney González ha creat una bonica vaselina que ha sortit fregant el pal, i fins a dues vegades Bruna Vilamala podria haver donat la victòria a Catalunya. En el temps afegit, la davantera s’ha quedat sola davant la portera, però a l’hora de definir, Delia Baz li ha encertat les intencions i ha aturat el seus xuts. Combinant bé i jugant amb més cap que força, la Selecció Catalana sub 16 femenina ha debutat a la competició amb un empat agredolç. El següent partit serà diumenge a les 12.00 hores davant Navarra.

Al partit han assistit el directiu responsable del futbol femení, Albert Montull; els també directius de la Federació Catalana de Futbol Manel Duran, Francesc Folguera, Jordi Bonet, Juan Núñez, Paquita Linares; la subdelegada del Barcelonès Maria Jesús Mateo; i el director del Comitè Tècnic d’Entrenadors de l’FCF, Fèlix Gimeno.