Empat per mantenir les opcions de classificació
FS Notícies | 09/01/2016
El repartiment de punts entre la selecció catalana sub 19 i Madrid fa que ambdues seleccions tinguin les opcions intactes per aconseguir classificar-se per la fase final del Campionat d’Espanya en la tercera jornada.

MADRID 3 – 3 CATALUNYA

MADRID: José Antonio Fernández Raya, Konstantinos Panou, Roberto Sánchez Lucas, Jorge Martín,  Jorge Lázaro, Toni Escribano, Iván Gómez, Jaime Cuenca, Daniel de la Peña, Héctor García, Javi de Quadros i Adrián Sáinz.

CATALUNYA: Abraham García Páez, Pol Sureda Hospital, Shokei Okada, Carles Lavado Hernández, David Ruiz Reyes, Víctor Andrés Castilla, Alex Llamas Trinidad, Alex Aguilar Silos, Sergio González Pérez, Oriol Santos Martí, Gerard Rabadán Linero i Bernat Bellet Navarro.

ÀRBITRES: Julio Castillo, Gabriel Ortiz i Fernando Madrid.

GOLS: (1a part) 1 – 0 Iván Gómez (min. 15), 1 – 1 Alex Llamas (min. 17). (2a part) 1 – 2 Oriol Santos (min.6), 2 – 2 Jorge Lázaro (min. 16), 2 – 3 Víctor Andrés (min. 17) i 3 – 3 Jorge Martín (min. 19).

CRÒNICA: Després de la victòria d’1 a 14 de Catalunya i de la de Madrid, per 6 gols a 1, en la primera jornada d’ahir de la fase prèvia del Campionat d’Espanya de Seleccions Territorials sub 19 de futbol sala, ambdues seleccions s’han vist les cares en un duel determinant de la competició.

Una màxima concentració és el que ha requerit aquest Madrid – Catalunya, amb dues seleccions molt potents, que venien amb l’autoestima alta a l’obtenir els 3 punts d’ahir. Per tant, qualsevol error es podia pagar molt car.

A les 12 del migdia, amb el pavelló de Villafontana ple de gom a gom, ha sonat el xiulet inicial i la primera jugada d’atac madrilenya ha servit perquè Catalunya agafés ràpidament la contra i tingués la seva primera ocasió de gol. Transcorreguts els primers cinc minuts de joc, el seleccionador català ha optat per començar a moure la banqueta.

Tot i que ambdues seleccions han continuat pressionant, les ocasions de gol s’han anat succeint però sense arribar a materialitzar-se. La primera de les més clares ha estat el potent xut de Pol Sureda, que l’Àlex Llamas ha estat a punt d’introduir dins la porteria rival. Pocs minuts després, una triangulació de Madrid ha estat a punt de donar un ensurt als catalans.

Ha estat al minut 15 quan, per mitjà d’una pilota llarga, el jugador madrileny Iván Gómez ha aprofitat una indecisió en la defensa catalana per obrir el marcador. Però l’alegria ha durat poc pels amfitrions, quan, dos minuts després, Alex Llamas, a la sortida d’un córner, ha enviat la pilota al fons de la xarxa. Amb l’empat s’ha arribat al descans, deixant una segona part oberta.

El segon temps ha començat amb dues ocasions consecutives madrilenyes que el porter Abraham, molt segur sota els pals, ha sabut resoldre. A continuació, ambdues seleccions han començat a treure les seves millors armes sobre la pista i totes les oportunitats i errors podien decantar la balança cap a qualsevol costat.

Després d’un pal de Madrid, Catalunya ha aconseguit posar l’1 a 2 en el marcador, obra d’Oriol Santos. En el minut 30, Catalunya ha tingut que superar dos minuts sense encaixar cap gol defensant només amb tres jugadors, després de l’expulsió per doble groga al jugador Carles.

Amb la igualtat numèrica a la pista, han arribat ocasions per ambdues seleccions. En el minut 36, Madrid ha aconseguit tornar a empatar el partit després d’optar pel porter-jugador. Els catalans han reaccionat ràpidament, i amb una ràpida contra, han tornat a avançar-se en el marcador, a pocs minuts de la finalització del partit.

Però, en el minut 39, el capità madrileny, quan el seu equip continuava jugant de cinc, ha marcat el tercer i definitiu gol que ha deixat el partit en taules. Amb aquest resultat, Catalunya i Madrid es juguen la classificació per la fase final del Campionat d’Espanya en la darrera jornada d’aquesta fase prèvia contra Navarra i Melilla, consecutivament.