El Gavà es proclama campió de la I Copa Baix Llobregat
Notícies Generals | 16/08/2015
De l’11 al 15 d’agost s'ha celebrat la primera edició de la Copa del Baix Llobregat, on han participat sis equips de la delegació i L'Hospitalet com a convidat.

La Copa Baix Llobregat vol consolidar-se com a referent dels estius futbolístics en les diferents localitats del Baix Llobregat. CE L'Hospitalet i UE Cornellà (Segona B); Santfeliuenc FC, AE Prat i CF Gavà (Tercera Divisió); i FC Santboià (Primera Catalana) seran els sis equips que entre l’11 i el 15 d'agost jugaran aquesta copa per obtenir el títol.

Fase prèvia

Els partits de la fase inicial tenen una durada de 45 minuts. En cas que el primer partit acabi en empat, el guanyador es decidirà mitjançant una tanda de cinc penals.

Fase final

L'Estadi Municipal de Cornellà serà l'escenari del partits de la I Copa del Baix Llobregat. En properes edicions encara s’ha de decidir si s'optarà per una única seu o bé per anar jugant en els diversos estadis de futbol del Baix Llobregat.

Primer dia de la Copa

Hospitalet - Santboià (0-0, penals: 2-3)

Dimarts 11 es van disputar els tres primers partits. El primer va enfrontar L’Hospitalet contra el Santboià i va ser un duel molt igualat. Fins al minut 13 no es va veure la primera acció de perill, a peus de Buba que va intentar una volea.  Poc després, Raúl Torres va fallar l’ocasió més clara del partit en un mà a mà que va resoldre molt bé Jaume. També Acosta va tenir el gol a tocar amb un llançament de falta que va sortir fregant el pal. A dos minuts per al final, Buba va estar a prop d’obrir el marcador amb una rematada de cap que va sortir fora. Empat a zero i als penals. L’efectivitat del Santboià, amb tots els penals marcats, va fer que s’enduguessin el partit.

Hospitalet - Prat (0-0, penals: 3-2)

Partit amb més tensió que no pas futbol i que també es va decidir a la tanda de penals. Als quinze minuts l’Hospi va avisar amb un xut de Javi al travesser. Sis minuts després, el mateix Javi va estar molt a prop de fer el primer gol del partit però el porter pratenc, Dani, va estar molt encertat. Als 23 minuts, Ignacio Rosillo va poder avançar als potablava des dels onze metres, però Víctor ho va evitar. Finalment, Víctor va aturar un penal a Nacho i la victòria va ser per a L’Hospitalet.

Prat - Santboià (0-0, penals: 3-2)

Partit sense molta història entre els equips que depenien de sí mateixos per quedar com a campions de grup. Cap dels dos va aprofitar l’avinentesa i el matx va acabar amb empat a zero.  Jordi Sánchez va poder obrir el marcador amb una rematada de cap als 26 minuts i Omar va tenir una bona opció amb un xut que va sortir fora. Als penals, resultat de 3 a 2 a favor del Prat.

Amb aquests resultats, les posicions del grup A es van haver de decidir mitjançant un sorteig, que va quedar en el següent ordre: FC Santboià, CE L’Hospitalet i AE Prat.

La directiva i delegada de la FCF al Baix Llobregat, Paquita Linares, va estar present en el triangular del primer dia d’aquest torneig.

Segon dia de la Copa

Cornellà - Gavà (1-1, penals: 1-3)

Només van fer falta sis minuts per veure el primer gol. Va ser el CF Gavà qui va obrir la llauna gràcies a una passada llarga que va controlar Felipe Vega i va definir superant Éric Alcaraz. Els blaugrana van sortir millor, però amb el temps el Cornellà va igualar les forces. Enric va fer l’empat a falta de dos minuts per al final després de fer un bon retall i, amb la cama esquerra, va xutar per supera a Éric. No hi va haver temps per a més i el partit va acabar amb empat a un. Als penals, 100% d’efectivitat per al Gavà, mentre que el Cornellà només en va anotar un.

Cornellà - Santfeliuenc (1-0)

Cornellà i Santfeliuenc van disputar un matx molt igualat. Els dos equips es coneixien a la perfecció, ja que es van trobar setmanes enrere en la primera ronda de la Copa Catalunya. El partit va començar molt intens i amb ocasions per a uns i altres. Faustino va tenir la més clara pels blanc-i-blaus amb una rematada de cap, però la pilota va sortir per sobre de la porteria de Marcos. Dani Martí va fer l’únic gol del partit als 23 minuts després de rematar amb el cap un servei de cantonada. El Santfeliuenc va intentar empatar el partit, però els de Jordi Roger van saber defensar bé el resultat.

Santfeliuenc - Gavà (0-1)

El Gavà estava obligat a guanyar aquest partit si volia accedir a la gran final del dissabte a les 21:00 hores. Tot i això van ser els homes d’Andrés González els que van sortir amb més empenta per busca la porteria contrària. Éric, al minut 10, i Navarrete, tres minuts després, ho van intentar però sense encert. Va ser el Gavà en la seva primera bona ocasió qui va obrir el marcador. Raillo va rebre una pilota a l’interior de l’àrea i amb molta qualitat va superar Óliver. Aquest gol donava la primera posició als gavanencs. Pla va tenir molt a prop la sentència amb un xut als 40 minuts, però que va sortir una mica alt. Els blaugrana es van dedicar a jugar amb el temps sabedors que el resultat els garantia jugar la final del dissabte contra el FC Santboià.

Amb aquests resultats, els partits de la fase final queden de la següent manera:

5a i 6a posició: Santfeliuenc FC - AE Prat. Dissabte 15 d’agost a les 17:00 hores.

3a i 4a posició: UE Cornellà - CE L’Hospitalet. Dissabte 15 d’agost a les 19:00 hores.

1a i 2a posició: CF Gavà - FC Santboià. Dissabte 15 d’agost a les 21:00 hores.

Final de la Copa Baix Llobregat

Prat - Santfeliuenc (1-1, Prat 5è)

El Santfeliuenc va començar avisant de les seves intencions. El porter del Prat, Dani, va haver d’intervenir per refusar a córner una centrada-xut de Joan. A poc a poc, el Prat va estirar les línies i es va fer dominador de la possessió i del partit, obligant Óliver a fer alguna aturada de mèrit per evitar el gol. Jaime va poder obrir el marcador des dels onze metres, però va fallar la pena màxima. Ja a la segona meitat, el Prat va monopolitzar la possessió de pilota i les ocasions. Sascha va obligar a Santi a enviar la pilota a córner després d’una rematada de cap. Al final, l’esforç va tenir recompensa amb un gran xut d’Ignacio Rosillo. El Prat va perdonar el segon gol en diverses ocasions i, a falta de dos minuts per al final, Ortiz va empatar en la primera ocasió del Santfeliuenc a la segona meitat. Fins a setze penals es van haver de llençar per decidir que el Prat seria el cinquè classificat i el Santfeliuenc el sisè.

Hospitalet - Cornellà (1-0, Hospi 3r)

L’Hospitalet va acabar en la tercera posició de la I Copa Baix Llobregat gràcies a un gol de David López als 77 minuts de partit. Els riberencs van començar amb un punt més d’intensitat que el Cornellà. Ruibal i Carreras van obligar a la defensa del Cornellà a intervenir per evitar el gol. Però ràpidament els verds van igualar les forces. Bartu, amb un bon control, va acabar xutant i fent estirar a Víctor per evitar que s’obrís el marcador. L’Hospi va tornar a igualar el matx. Guzmán va anotar un gol que l’àrbitre va anul·lar per fora de joc. Ja a la segona meitat els verds van tenir una bona opció per avançar-se. Víctor va anotar un gol que l’àrbitre va anul·lar per fora de joc. En poc més de dos minuts, l’Hospi va poder avançar-se amb una acció en la que el defensa verd Borja quasi s’introdueix la pilota a la seva pròpia porteria, i Puerto quasi fa el primer gol amb una rematada de cap que va sortir per sobre del travesser. Més tard, Bartu no va arribar a culminar una gran jugada d’Antonio Pelegrín. David López, als 77 minuts va aprofitar una errada de Dan Coll per marcar l’únic gol del partit i que donaria la tercera posició al CE l’Hospitalet.

Santboià - Gavà (2-5, Gavà 1r)

Sens dubte el millor partit de la competició. Festival de gols en una final digna de veure i que va ser, senzillament, espectacular. Iu va obrir el marcador pel CF Gavà però a la següent jugada, Raúl Cortezón va empatar el partit. El Gavà no va esperar gaire per tornar a avançar-se en el marcador gràcies a una bona culminació de Nico Kata. El Santboià va despertar i va intentar igualar el partit en dues ocasions: Raúl Cortezón va estavellar al travesser en el minut 18 i un després, Buba també va tenir el gol a tocar. Però va ser Cano, més llest que ningú, que va capturar un refús a dins l’àrea per fer l’un a tres. Dani Acosta, amb un potent llançament de falta, va fer lluir Éric Alcaraz. Ja a la segona meitat el Santboià va intentar amb més cor que no pas cap reduir distàncies, però va ser el Gavà, concretament Raillo, qui va fer el quart gol del partit i el que seria la sentència. A falta de deu minuts, un penal transformat per Joel Martínez semblava donar-li emoció al partit, però Felipe Vega es va encarregar, a la jugada següent, d’esvair totes les opcions de remuntada del Santboià.

El Gavà es consagra així com a campió de la I Copa Baix Llobregat. La directiva i delegada de la FCF al Baix Llobregat, Paquita Linares, va ser l’encarregada d’oferir el trofeu de campions. En les imatges està acompanyada dels presidents de tots els clubs participants, del delegat del Comitè d'Àrbitres del Baix LLobregat, Juan Carlos Sánchez; i de la Regidora d'Esports de Sant Boi de LLobregat, Maria Antonia Barragan.