Espectacle i molts gols entre manxecs i madrilenys
FS Notícies | 26/01/2019
Castella-la Manxa guanya el duel contra la Comunitat de Madrid, en categoria sub 16, en un partit molt disputat i amb molts de gols (6-3), que ha estat determinant de cara a la classificació per la fase final del Campionat d’Espanya.

CASTELLA-LA MANXA SUB 16
6 - 3
COMUNITAT DE MADRID SUB 16
Pablo Pascual Pérez, Diego Linares Espildora, Jorge Salcedo Moya, Ethan Arriero Díaz, David García Vega, Gonzalo Suárez Navarro, Diego Baratas Delgado, Eric Alfonso Garcia, Rubén Tordesillas García, Pablo Cendan Alen, Fernando Díaz-Cano Rincón i Sergiu Ioan Sandru.
Hugo Amarilla, Iván Concejal, Pablo Moreno, Pablo Matilla, Juan Manuel Sánchez, Sergio Vizuete, Carlos González, Daniel Sáez, David Sierra, Emanuel Ramírez, Álvaro Muinelo i Víctor Montoya.
1 – 1 Diego Baratas ( 8’); 2 – 2 David García (22’); 3 – 2  Fernando Díaz (25’), 4 – 2 Ethan Arriero (27’); 5 – 2 Diego Baratas (32’) i 6 – 2 Diego Baratas (37’);

0 – 1 Pablo Matilla (2'); 1 – 2 Daniel Sáez (19’) i 6 – 3 Emanuel Ramírez (38’)
Marc Bastidas Morella, Eduard Monferrer Pérez i Míriam Garcia Salomó.

Les seleccions autonòmiques de Castella-la Manxa i Comunitat de Madrid sub 16 van aconseguir, ahir, una victòria en el seu debut a la fase prèvia del Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques de futbol sala. Avui, dissabte 26 de gener de 2019, tenen davant un partit molt important per encaminar la classificació per la fase final.

Minut de silenci en memòria del Julen, el nen de 2 anys que va caure al pou de Totalán (Màlaga) abans d’iniciar-se el partit.

A continuació,  xiulet inicial i primers minuts de tempteig entre ambdues seleccions sent coneixedores de tot el que està en joc en aquests 40 minuts. Ha estat la Comunitat de Madrid qui ha obert el marcador, al minut 2, amb un potent xut des dels quatre metres per part de Pablo Matilla, fruit d’una jugada col·lectiva . Per la seva banda, Castella-la Manxa ha buscat els espais per arribar a porteria rival, tenint dues clares ocasions de gol que no s’han acabat de materialitzar.

Cinc minuts després, Castella-la Manxa posa les taules al marcador, després de diverses oportunitats a ambdues porteries i que finalment, Diego Baratas, aconsegueix finalitzar.

A partir d’aquí el joc ha embogit amb un anar i venir d’ocasions i de recuperacions a mitja pista per aprofitar la contra. Buscar qualsevol errada per aprofitar-la i crear una nova ocasió de gol ha estat la dinàmica d’aquest primer temps per part d’ambdues seleccions autonòmiques que, mica en mica, s’han anat trobant més còmodes a la pista i assegurant posicions.

Els darrers minuts de la primera part han sumat més ocasions per intentar trencar l’empat, i qui ho ha aconseguit, després de molta insistència, ha estat el madrileny Daniel Sáez, que ha fet passar l’esfèrica per sota les cames del porter manxec per donar avantatge a la seva Selecció abans de marxar als vestuaris.

A la tornada del descans, Castella-la Manxa ha sortit amb les idees molt clares atacant des del primer segon per aconseguir tenir opcions de canviar el resultat. Però, la Comunitat de Madrid no s’ha tancat al darrera i ha continuat amb la mateixa dinàmica que en el primer temps.

Ha estat en una d’aquestes ocasions quan el jugador manxec, David García, ha engaltat la pilota i amb un xut molt llunyà des dels 15 metres, ha aconseguit posar les taules en el marcador, i deixar el partit obert. Pocs segons després, sense temps de que Madrid s’hagi pogut recuperar, Castella-la Manxa ha capgirat el marcador amb un altre gol, ara protagonitzat per Fernando Díaz.

Amb aquest canvi de rumb, el partit ha tornat a agafar un ritme trepidant i els madrilenys han començat a patir, al mateix temps que els manxecs s’han vist més segurs i amb més confiança. Prova d’això ha estat que, poc després, ha arribat el quart gol, després de diversos rebots, que han enviat la pilota al fons de la xarxa i han ampliat l’avantatge per Castella-la Manxa.

A falta de vuit minuts per finalitzar el partit i quan estava la Castella-la Manxa en un dels seus millors moments, el jugador Diego Baratas ha superat a la defensa madrilenya amb un detall de molta qualitat i ha marcat el cinquè gol que ha pujat al marcador.

A partir d’aquí, la Comunitat de Madrid ha canviat la seva estratègia de joc i ha optat per col·locar la figura del porter-jugador per exprimir les darreres oportunitats per marcar, amb moviments molt ràpids, i generant molt perill, amb els manxecs tancats al darrera i buscant el moment per robar la pilota i sortir a la contra. I, ha estat en el minut 37 quan ha arribat aquesta ocasió que Diego Baratas, no ha desaprofitat per marcar el sisè gol per la seva selecció i sumar, d’aquesta manera, el seu tercer gol en aquest partit, sent un jugador determinant.

Els constants atacs de la Comunitat de Madrid han donat els seus fruits i Emanuel Ramírez ha aconseguit reduir distàncies, amb un gol més que ha deixat el marcador definitiu de 6 gols a 3 a favor de Castella-la Manxa.

A aquest partit entre Castella-la Manxa i Comunitat de Madrid sub 16 hi ha estat present el seleccionador nacional de les categories inferiors de futbol sala, Albert Canillas.

Per tal de poder seguir tant els resultats dels partits, com les notícies relacionades amb aquesta fase prèvia, així com les galeries d’imatges de tots els enfrontaments, està disponible un apartat específic que es pot accedir a través del bàner situat a la portada de la pàgina web, o bé, fent clic aquí.