Espectacular remuntada de Catalunya sub 17 en un final d’infart
Futbol Femení | 25/02/2023
La Selecció Catalana sub 17 femenina protagonitza una increïble remuntada per guanyar la Comunitat Valenciana per 4 gols a 3, marcant el gol de la victòria al temps afegit.

4 - 3
COMUNITAT VALENCIANA
Rocío Romano, Laia Abdón, Carla Julià (Sol Taboada, 68’), Lorena Cubo (Clara Serrajordi, 58’), Noa Ortega, Ainoa Gómez (Maria Llorella, 85’), Célia Segura, Aisha Gil, Daniela Martínez, Valentina Fernández (Aitana Fernández, 58’), Andrea Cano (Natalia Escot, 58’).
Anna Álvarez, Clara Capdevila, Alma Velasco, Lucía González-Benito, Lucía Romero (Lucía García, 85’), Marta Ibáñez (Marta Muñoz, 58’), Ainhoa Alguacil (Mireia Crespo, 67’), Nuria Escoms (Alba Martí, 85’), Maria Herraiz, Laia Alepuz, Laia Pastor (Paula Fructuoso, 68’).
Célia Segura (1-3, 84’; 2-3, 89’); Daniela Martínez (3-3, 91’); Noa Ortega (4-3, 94’).

Lucía Romero (0-1, 7’; 0-2, 47’; 0-3, 51’).
Noa Ortega (16’); Marta Cubí (89').

Final no apte per a cardíacs el que s’ha viscut al camp Municipal ‘Salva Sevilla’ de Berja entre la Selecció Catalana sub 17 femenina i la Comunitat Valenciana. El segon partit de la Fase Or del Campionat d’Espanya ha tingut tots els ingredients: gols, intensitat i emoció fins l’últim segon. Tot i que Catalunya ha començat amb molt mal peu encaixant tres gols, ha sabut capgirar el marcador al temps afegit. Així, al minut 7, Lucía Romero ha estat superior en el cos a cos amb Daniel Martínez i ha creuat el xut per fer el 0 a 1. La banda dreta catalana ha estat molt exigida per unes extrems valencianes que han estat un punyal per a la defensa de Catalunya. A més, la contundent defensa rival ha impedit qualsevol arribada perillosa de les catalanes, les qual no s’han trobat còmodes i no han pogut combinar amb criteri al mig del camp.

La segona part ha començat pitjor del que podien imaginar les jugadores de Marta Cubí, ja que una errada defensiva ha suposat el segon de la Comunitat Valenciana, amb una Lucía Romero molt atenta robant a la frontal de l’àrea i superant per alt a Rocío Romano. Estabornides per aquest error, la valencianista Lucía Romero ha marcat un hat-trick escapant-se per la banda i fent un golàs, pràcticament sense angle, des del lateral de l’àrea petita.

A partir del minut 80, els canvis a la banqueta catalana han suposat una revolució. I és que per primera vegada, Catalunya ha posat entre les cordes a les rivals. Natàlia Escot s’ha quedat a un centímetre de marcar sobre la línia de gol, així com Aitana Fernández i Célia Segura, les quals han vist desbaratades les seves ocasions per les bones intervencions de la defensa de la Comunitat Valenciana. El joc vertical i constant de la Selecció Catalana sub 17 ha tingut el premi que buscava en els últims deu minuts de partit.

Célia Segura ha iniciat la remuntada al minut 84 i al 89’, amb dos gols ràpids que han donat ales a la sub 17. El temps afegit ha decantat la balança cap al costat català quan Daniela Martínez, en una magistral falta en el vèrtex de l’àrea ha col·locat el 3 a 3. Encara amb temps per una última acció, Noa Ortega ha desfermat l’eufòria al minut 94 en perseguir una pilota dividida i culminar una victòria patida, però molt buscada.

La Selecció Catalana sub 17 femenina disputarà el tercer i últim partit de la Fase Or demà, diumenge 26 de febrer, a les 13.30 hores, davant la Comunitat de Madrid. El duel es jugarà a la I.D.M. Las Marinas, a Roquetas de Mar, i es podrà seguir en directe al canal de Youtube de la RFEF. Al partit ha assistit el vicepresident primer de l’FCF, Jordi Bonet; i el directiu i delegat de l’FCF al Vallès Oriental, Juan Núñez.