Golejada de la Selecció sub 16 femenina
Notícies Generals | 12/02/2016
Catalunya ha guanyat La Rioja per un contundent 6 a 1 en un partit on la catalana ha estat la gran dominadora. Clàudia Pina ha marcat quatre gols, mentre que La Rioja ha acabat el partit jugant amb deu.

Fitxa tècnica:

CATALUNYA, 6: Maria Subies, Judit Viñas, Laia Codina, Laia Aleixandri, Maria Molina (Clàudia Dagà, 52’), Anna Torrodà (Ainhoa Marín, 66’), Candela Andújar, Clàudia Pina, Yaiza Navarro, Elena Julve, Anna Bernadí.

LA RIOJA, 1: Jara Toledano, Alba Covaleda, Miren Haizea, Ana Tejada, Paula Garcia, Sara Carrillo (blanca Peñalver, 68’), Alejandra Estefanía (Paula Rodríguez, 57’), Carmen Sobron, Laura Jiménez, Elena Saenz (Nadia Moral, 64’), María Pérez.

Gols: Carmen Sobron (0-1, 18’); Clàudia Pina (1-1, 54’); Clàudia Pina (2-1, 62’); Laia Aleixandri (3-1, 68’); Clàudia Dagà (4-1, 75’); Clàudia Pina (5-1, 78’ p); Clàudia Pina (6-1, 79’).

Àrbitres: Rubén Avalos Barrera, Abdelmoughit Benhamed el Khorbi (assistent), Reyes Martínez Ros (assistent), Jaume Tutusaus Carvajal (4t àrbitre).

Targetes grogues: Miren Haizea (5’ i 59’).

La Selecció Catalana sub 16 femenina ha portat la veu cantant en els primers minuts de joc. Les catalanes han gaudit de diverses ocasions de gol, però els xuts de Clàudia Pina i Yaiza Navarro han anat fluix i la portera ha pogut parar sense problemes. Tot i tenir el control del joc, al minut 18, Carmen Sobron ha rebut una passada al mig del camp i ha marxat sola fins a la frontal de l’àrea, on ha fet una vaselina a la portera Maria Subies, que havia sortit a tapar el xut de Sobron (0-1). El gol no ha fet minvar els ànims de Catalunya, que ha continuat jugant amb una defensa de tres i desplegant el seu joc de combinació, sobretot per la banda dreta.

La ocasió més clara de la primera part ha estat per Anna Bernadí. Clàudia Pina li ha fet una gran passada dins l’àrea i Bernadí, a la mitja volta, ha xutat massa centrat. La Rioja no ha pogut realitzar cap xut gràcies a la bona defensa catalana i s’ha hagut de conformar en tancar-se al darrere.  La sub 16 ho ha seguit provant fins al final, però li ha faltat encert.

Ja a la segona part, Judit Viñas podria haver marcat només començar el partit, però el seu potent xut ha sortit fregant el travesser. El guió del segon temps ha estat el mateix que en el primer, amb un clar domini del joc per part de la catalana i La Rioja sense sortir del seu camp. Tanmateix, Carmen Sobron podria haver ampliat l’avantatge si hagués estat més encertada en el xut, quan al minut 53 s’ha quedat sola davant Maria Subies. A partir d’aquí, La Rioja no ha tingut més opcions i el partit ha estat completament controlat per la sub 16.

Clàudia Pina ha inaugurat el marcador de Catalunya quan ha marcat a la mitja vola dins l’àrea petita al minut 54 després d’una falta executada per Candela Andújar (1-1). Pocs minuts després s’ha produït l’expulsió per doble groga de Miren Haizea, i en la falta xutada per Anna Torrodà a punt ha estat de marcar el segon, però la portera ha enviat la pilota a córner. Amb els nervis més calmats, Catalunya ha s’ha trobat molt còmode i ja no ha parat de marcar fins a establir el 6-1. Després d’una bona jugada individual de Laia Aleixandri, que s’ha regatejat la defensa i la portera rival, Pina ha rebut la seva passada des de la línia de fons i ha marcat a porta buida (2-1).

Laia Aleixandri ha tornat a ser la protagonista al minut 68 al marcar el tercer gol de Catalunya en una sortida de córner (3-1). El constant atac a la porteria de La Rioja no s’ha aturat i Anna Bernadí ha tingut una gran ocasió en un mà a mà amb Jara Toledano, la portera, que li ha parat el xut i la defensa ha aconseguit enviar la pilota a fora de banda. Clàudia Dagà ha estat l’autora del quart gol, que ha sortit d’un fort xut des de la frontal de l’àrea (4-1). Al minut 73, Pina ha enviat la pilota al pal, però el seu esforç –ahir la jugadora estava amb febre- s’ha vist recompensat quan, en un penal xiulat a Elena Julve, l’ha transformat en el cinquè gol de la sub 16 (5-1). A l’últim minut del partit, Pina ha tancat el seu compte golejador quan a la portera se li ha escapat la pilota i la jugadora només ha hagut de rematar de cap des de la línia de gol (6-1).