Centenars de nens han gaudit de les activitats de l'estand de + KESPORT! el primer dia del Festival de la Infància de la Fira de Barcelona.
El programa +KESPORT!, impulsat des de la Secretaria General de l'Esport i la Federació Catalana de Futbol,?? aporta al futbol innovació pedagògica en l'etapa clau de la formació amb l'objectiu d'aprofitar la força educacional d’aquest esport que permet formar millors persones.
Gràcies a la moderna metodologia del programa, que ja és una realitat en 72 clubs de futbol i de futbol sala de Catalunya elegits per al desenvolupament pilot de +KESPORT!, els nens i nenes que aprenen a ser futbolistes milloren les seves habilitats per a la vida mitjançant jocs, reflexions i situacions en què a més a més es diverteixen.
Els visitants poden experimentar aquestes mateixes sensacions en un estand que disposa de dos espais per a realitzar activitats d'escalfament com el tres en ratlla, capgirar les emocions, futbol individual, les cabres i el llop o el mocador interactiu. Al participant li pot tocar jugar en parelles, a canviar d'equip si marca un gol o alguna altra versió del joc on la tècnica no ho és tot per guanyar i aprendre.
Els pares i acompanyants disposen de grades per seguir les experiències dels nens i nenes i també un espai d'espera amb imatges dels partits de la Selecció Catalana i la possibilitat de gaudir del calendari de xerrades amb personatges i experts en l'àmbit formatiu.
El control i tutela dels jugadors és responsabilitat dels mateixos coach del programa +KESPORT! a tot Catalunya, tècnics especialitzats en la matèria que ja acumulen l'experiència d'haver-ho arrencat en nombrosos camps durant els últims mesos.
És la primera vegada en els 116 anys d’història del futbol català i de l’esport del país que s’introdueix en l’entrenament dels jugadors i jugadores de base -de 6 a 12 anys- un programa específic de reforç i ajuda pedagògica als entrenadors.
El objectius són ajudar els nens i nenes en la gestió d’emocions i sentiments, també afrontar el tractament de la igualtat de gènere, la resolució de conflictes i la promoció d’hàbits saludables d’activitat física i alimentació.