Igualtat, lluita, esforç i classificació del Barça
Notícies Generals | 04/06/2016
El FC Barcelona ha guanyat el Sant Gabriel per 5 gols a 4 en un partit molt igualat i renyit. Les blaugrana jugaran demà la final del Campionat de Catalunya Femení Juvenil Cadet.

FC BARCELONA, 5: Anna Reina, Marta Ortiz, Núria Marín, Abril Moreno, Sandra Carrasco, Marta Villarrasa, Candela Andújar, Mireia Carrasco, Clàudia Pina, Maria Llompart, Ainhoa Marín. També han jugat: Laura Linares, Alba Fernández, Sònia Perlaza, Andrea Martínez, Maria Benedicto i Anna Torrodà.

CD SANT GABRIEL, 4: Lucía Álvarez, Aina Blanch, Cristina C8ámara, Ariadna Lara, Paula Sánchez, Alba Arija, Júlia Manrique, Elena Julve, Dunia Jiménez, Cristina Beltran, Elena Montes. També han jugat: Naira López, Paula López, KenninThompson i Núria Raya.

Gols: Ainhoa Marín (1-0, 5’); Paula Sánchez (1-1, 7’ p.); Candela Andújar (2-1, 10’), Clàudia Pina (3-1, 40’), Paula Sánchez (3-2, 42’), Paula Sánchez (3-3, 50’ p.), Abril Moreno (4-3, 56’), Candela Andújar (4-3, 63’), Eleonor Boada (5-4, 80’).

Targetes grogues: Sònia Perlaza (50’, FCB), Mireia Carrasco (62’, FCB), Paula López (81’, Sant Gabriel).

Àrbitres: Pere Llorenç Costajussa Gómez, James Buxo Osborne (assistent), Pol Freixanet Fusté (assistent), Alex Salguero Delgado (4t àrbitre).

Públic: unes 200 persones.

El Barça i el Sant Gabriel han sortit a per totes en la primera semifinal del Campionat de Catalunya Femení Juvenil Cadet que s’ha disputat al Camp Municipal Can Rosés de Rubí. Els primers quinze minuts han estat vertiginosos, amb un ritme frenètic i on s’han vist tres gols, amb un penal inclòs.

La primera en xutar entre els tres pals ha estat la blaugrana Mireia Carrasco. Aquest ha estat l’avís del que vindria a continuació. Quan només s’havien disputat cinc minuts,  una errada defensiva del Sant Gabriel ha permès a Ainhoa Marín robar la pilota a tres quarts de camp. Marín ha marxat sola cap a porteria, ha driblat la meta Lucía Álvarez i ha marcat el primer gol del partit (1-0). Al minut 7, l’àrbitre ha xiulat penal sobre Dunia Jiménez que ha transformat Paula Sánchez (1-1).

Tot i la igualtat en el marcador, un minut més tard, Candela Andújar ha fet una jugada individual per la banda dreta, arribant fins l’àrea petita per buscar el primer pal de la portera del Sant Gabriel. Tot i que Álvarez ha tapat bé el forat, no ha pogut evitar el segon gol del Barça (2-1). Poc després, ambdós conjunts han tingut vàries arribades clares, però els xuts han quedat frustrats o bé per les porteres o bé per la defensa de l’equip contrari.

A deu minuts per al descans Paula Sánchez podria haver empatat el partit quan, des de la frontal de l’àrea i lliure de marca, ha fet una vaselina que ha sortit fregant el pal. Per la seva banda, Candela Andújar i Clàudia Pina han fet diversos xuts dins l’àrea petita que ha acabat atrapant la portera Lucía Álvarez. El Barça ha tingut una mica més de possessió de la pilota, però el partit ha estat molt igualat i les ocasions s’han succeït a les dues porteries.

Just en els instants finals de la primera part s’ha repetit el mateix guió que en els primers minuts del partit. El ritme ha pujat i els gols s’han marcat molt ràpid. Al minut 40, s’han succeït una sèrie de rebots que ha refusat molt bé la portera Lucía Álvarez, però la pilota ha acabat caient als peus de Clàudia Pina que, a pocs centímetres del segon pal, ha marcat el tercer (3-1). Dos minuts més tard, Paula Sánchez ha marcat un gran gol des de gairebé la frontal de l’àrea per retallar distàncies (3-2).

La segona part ha estat igual d’equilibrada i renyida que la primera. El Sant Gabriel, però, ha sortit amb menys nervis i ha pogut controlar una mica més el joc. I aquesta serenor s’ha traduït en ocasions i gols. Paula López ha marxat sola cap a l’àrea, però la portera blaugrana ha enviat la pilota a córner. Al minut 50, Paula Sánchez, de nou, ha transformat un altre penal (3-3), i dos minuts més tard, una passada a l’espai li ha servit per desfer-se de les dues centrals blaugrana per conduir sola cap a la portera Anna Reina, que ha aguantat molt bé la seva posició i ha pogut refusar el xut.

La igualtat en el marcador ha estat el reflex del que s’ha vist al camp, amb unes jugadores molt endollades al partit i que no han donat cap pilota per perduda. Tanmateix, la defensa Abril Moreno ha posat en avantatge el Barça quan ha marcat en un xut de falta des de la frontal de l’àrea del Sant Gabriel. Les de Sant Adrià de Besòs haurien tornat a posar l’empat en un córner si Anna Reina no hagués tret una gran mà a l’últim instant.

L’emoció s’ha mantingut fins al final, ja que els dos equips han tingut diverses i  molt bones oportunitats per marcar. El Barça, però, ha estat més encertat i ha sabut aprofitar les ocasions que ha tingut. Candela Andújar ha sumat un altre gol en el seu compte particular quan ha rebut una passada, sola, a l’alçada del punt penal i ha regatejar la portera (5-3). Ja en el temps afegit, Eleonor Boada ha marcat un golàs de falta, des de la banda dreta i força lluny de porteria (5-4). Així doncs, el Barça és el primer finalista del Campionat de Catalunya Femení Juvenil Cadet.

En aquesta semifinal han estat presents el Secretari General de la FCF, Albert Baza; el vicepresident Joan Josep Isern; el directiu i delegat al Valles Occidental i responsable del futbol femení, Albert Montull; i el directiu i delegat al barcelonès, Francesc Folguera; entre d'altres autoritats federatives.