Jordi Gay: “Amb treball, amb respecte i amb sacrifici es pot arribar als objectius marcats”
L’objectiu del seleccionador sub 21 femení de futbol sala, Jordi Gay, és molt clar: treballar perquè les jugadores millorin individualment, tant tècnicament com tàcticament, per afrontar la fase prèvia amb garanties.
Una vegada retirat de les pistes de futbol sala, el jugador professional Jordi Gay va entrar dins de les seleccions catalanes de futbol sala ara fa tres temporades. Actualment, continua com a secretari tècnic i com a seleccionador absolut femení, i, a més, assoleix el rol de seleccionador sub 21 femení.
1. La temporada passada vas estar al capdavant de la selecció absoluta femenina, amb la qual continues. Però, enguany, a més, agafes les regnes de la sub 21 femenina. Com encares aquest doble repte femení?
Després d’uns anys al capdavant de la selecció absoluta femenina amb la que només es disputen partits amistosos i que no s’entrena durant la temporada, aquest any agafo la selecció sub 21 femenina i l’encaro amb il·lusió i moltes ganes de treballar pel bé del futbol sala femení català.
Porto bastants anys treballant amb el femení, sempre col·laborant amb els seleccionadors, i conec bé aquesta generació des de fa bastantes temporades.
2. Com a jugador professional que has estat durant molts anys coneixes molt bé aquest esport i com dirigir a un equip masculí. Quines diferències trobes que hi ha entre portar la direcció masculina i femenina d’una selecció?
He tingut la sort de ser jugador professional de futbol sala i per això treballo cada dia per transmetre els valors a tots els jugadors i jugadores que passen per les seleccions catalanes. Uns valors fonamentats en què amb treball, amb respecte i amb sacrifici es pot arribar als objectius marcats per cada jugador/a.
La diferència entre portar una selecció masculina i femenina és sobretot física i, el més important, competitiva. Però portem un anys que el femení comença a competir individualment, col·lectivament i això es nota en els equips catalans.
3. Creus que el fet de tenir dos equips a la màxima categoria femenina nacional augmenta el nivell de la selecció catalana davant de temporades anteriors?
Sí. És important tenir dos equips a la màxima categoria nacional. Aquests estan treballant bé i aquí es noten els resultats aconseguits, perquè milloren físicament, tècnicament, tàcticament i mentalment per exigència dels rivals. Però també ens limita a poder convocar jugadores, ja que moltes de les seleccionables estan jugant en aquests dos equips. Però també s’ha de comentar que en la 2a divisió Nacional Femenina s’està treballant bé i que hi ha moltes jugadores interessants per a les seleccions catalanes i per al futur del futbol sala femení.
4. Una vegada coneguts fa pocs dies els encreuaments de la fase prèvia, quines possibilitats creus que té la selecció catalana sub 21 femenina en el campionat?
El sorteig es va celebrar fa pocs dies i ens ha tocat Madrid i Castella i Lleó. Ens estem preparant per competir amb qui sigui, però cal tenir en compte que Madrid és una de les millors seleccions i això ens fa haver de treballar molt més en tots els detalls, però estic segur que estarem preparats per competir amb qualsevol rival.
5. Catalunya ha quedat englobada dins del grup D, i s’enfrontarà a Castella i Lleó i Madrid. Creus que la selecció que aconsegueixi superar la fase prèvia té possibilitats d’arribar a la gran final i poder assolir el títol?
De Castella i Lleó no en tinc gaires referències i estic intentant recopilar la informació de temporades anteriors. Pel què fa a Madrid, la coneixem de temporades anterior i sabem el que ens podem trobar. És una bona selecció i sempre sol estar en les fases finals. Qui passi aquesta fase prèvia té opcions d’arribar a la final perquè els encreuaments a les semifinals seran igualats, però en el femení és com el masculí; no hi ha rival fàcil i menys en unes semifinals.
6. Com a secretari tècnic de les seleccions catalanes tens uns objectius a assolir durant la temporada. Quin són els marcats per la selecció sub 21 femenina?
Els meus objectius són clars: treballar perquè les jugadores millorin individualment, tant tècnicament com tàcticament. Els intento transmetre conceptes tàctics i que es moguin abans que passin les coses, perquè les jugadores s’adonin i puguin tenir una presa de decisions correcta. A més, a nivell col·lectiu de selecció, l’objectiu més important és arribar a la fase prèvia del campionat amb opcions de competir contra qualsevol selecció i poder arribar a la fase final.