L’arbitratge català s’aplega per donar el tret de sortida a la nova temporada
Comitè Àrbitres | 17/09/2023
Més de 400 persones del col·lectiu arbitral del futbol català tracten les novetats en el reglament i la unificació de criteris en la seva aplicació, en una reunió tècnica al CAR de Sant Cugat del Vallès.
L’arbitratge català s’aplega per donar el tret de sortida a la nova temporada

Bases consolidades per donar el tret de sortida a la nova temporada 2023-2024. Coincidint amb l’arrencada del gruix de les competicions del futbol territorial amateur català, més de 400 persones del col·lectiu arbitral han mantingut aquest dissabte una reunió tècnica, per posar en comú les principals novetats que presenta el reglament de cara al nou curs.

 

Els àrbitres i assistents de la Tercera Federació, la Lliga Elit, la Primera Catalana i la Segona Catalana s’han aplegat al Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat del Vallès, en una jornada impartida per l’equip directiu del Comitè Tècnic d’Àrbitres de la Federació Catalana de Futbol, encapçalat pel seu director, Xavi Moreno Delgado.

Unificar criteris i els informes arbitrals

Així, la reunió ha servit per fixar les directrius en la unificació de criteris, per la seva aplicació durant els partits. En aquest sentit, s’han tractat assumptes com els canvis en el temps afegit a conseqüència de la celebració de gols, a més de la voluntarietat o no del jugador o jugadora en accions amb posició de fora de joc.

 

A més, durant la reunió també han estat presents els informadors arbitrals del CTA de l’FCF, per establir el model d’informe d’avaluació arbitral i els criteris de puntuació. Entre d’altres paràmetres, es tindran en compte la imatge i puntualitat, la preparació del partit entre els membres de l’equip arbitral, l’actitud tant en l’escalfament com durant el joc, així com la correcta aplicació del reglament.

Al llarg de les pròximes setmanes, el CTA de l’FCF durà a terme la mateixa trobada en diferents punts del territori, amb la participació de la resta de col·legiats de les delegacions de la Federació arreu de Catalunya.

GALERIA D'IMATGESUtilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.