L’esgotament físic trenca la il·lusió de la Selecció sub 19 davant Andalusia
F. Platja | 10/07/2021
Catalunya tanca el Campionat d’Espanya sub 19 femení de futbol platja amb una contundent derrota per 3 gols a 12 davant Andalusia i obté la quarta plaça de la competició.

3 - 12
ANDALUSIA
Inés Cucurella, Mariona Garcia, Andrea Gomariz, Sandra Garcia, Núria Canals. També han jugat: Marina Mas, Daniela Salvat, Carla Autero, Emma Cardona, Yanira Padilla, Sònia Cardona i Beatriz Capitán.
ANDALUSIA
Ana Isabel Martínez, Francisca García, Silvia Benavente, Nadia López, Arantxa Medina. També han jugat: Noemí Pozo, Cristina Navarro, Inmaculada Herruzo, Alicia Pérez, Elisa Álvarez, Rocío Molina i Andrea Ríos.
Beatriz Capitán (1-8, 24’); Emma Cardona (2-8, 25’); Mariona Garcia (3-12, 36’).

Francisca García (0-1, 9’); Noemí Pozo (0-2, 10’; 0-3, 12’); Arantxa Medina (0-4, 16’;0-5, 17’); Nadia López (0-6, 19’); Arantxa Medina (0-7, 21’); Rocío Molina (0-8, 24’); Silvia Benavente (2-9, 26’); Arantxa Medina (2-10, 29’); Rocío Molina (2-11, 33’); Andrea Ríos (2-12, 36’).

El cansament acumulat dels últims dies ha fet mossa en les jugadores de la Selecció Catalana sub 19 femenina, perdent per 3 gols a 12 davant Andalusia, la qual s’ha proclamat campiona d’Espanya d’aquesta categoria de futbol platja. A la Playa San Juan d’Alacant, Catalunya s’ha mostrat molt erràtica i amb clars símptomes d’esgotament. El desgast de la competició ha fet minvar els ànims de les catalanes cada vegada que encaixaven un gol. El marcador s’ha obert al minut 9 en una rematada d’un servei de banda. Poc després, Noemí Pozo s’ha desfet de la portera per fer el tercer, i el quart l’ha marcat dos minuts més tard.

Amb el 0-3 desfavorable i amb molt partit per endavant, la sub 19 no ha sabut reaccionar i Andalusia ha jugat a plaer en el segon període. Arantxa Medina s’ha aprofitat d’una pèrdua dins l’àrea catalana i després s’ha regatejat a Marina Mas per marcar el cinquè. Amb el gol de Nadia López s’ha fet palès que a Catalunya se li faria molt llarg un duel on han patit un sobreesforç físic i que ha vist com patia la baixa de diverses jugadores. Arantxa Medina l’ha enviat a l’escaire per fer el 0-7 i Rocío Molina ha gaudit d’un punt de sort amb el seu xut llunyà que ha tocat al pal i ha acabat al fons de la xarxa.

Un bri d’esperança s’ha obert en el tercer temps quan Beatriz Capitán ha aconseguit el primer gol de la sub 19. Al següent minut, Emma Cardona ha fet mèrits suficients per fer pujar el 2-8. Tanmateix, les andaluses estaven en ratxa i Silvia Benavente i Arantxa Medina han marcat el 2-10. El portent físic de les jugadores andaluses, combinat amb la forta calor, l’esgotament físic i les lesions de vàries jugadores catalanes, han minvat totes les forces de Catalunya. Rocío Molina amb un fort xut i Andrea Ríos de falta han tancat el resultat d’Andalusia, mentre que Beatriz Capitán ha fallat un penal a l’últim minut i Mariona Garcia ha marcat el definitiu 3-12 en el refús.

La Selecció Catalana sub 19 femenina de futbol platja ha obtingut la quarta posició del Campionat d’Espanya, amb tres derrotes i una victòria. La capitana, Núria Canals, i el delegat, Iván Vázquez, han estat els encarregats de recollir la placa de mans del directiu de futbol platja de la RFEF i l’FCF, Raúl Sus. Al partit ha estat present el directiu i delegat de l’FCF al Vallès Oriental, Juan Núñez.